Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (152)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nového Spider-mana považuju za naprosto zbytečného a je to jasným důkazem toho, že v Americe už neví po čem šáhnout a komiksové adaptace jsou v kurzu pořád. Triologie Sama Raimiho je velice dobrá a remake rozhodně nebyl žádoucí. Když toto pominu a přejdu k samotnému hodnocení, tak The Amazing Spider-man je typický příklad konzumních filmů, ale jako zábava sloužil velice dobře. Byla jsem moc spokojená s hereckým obsazením, především A.Garfield a E.Stone, minimálně na ně se kouká pěkně. Efekty byly očekávaně úžasné a kamera přišla s některými zajímavými a originálními záběry. Jediné, čím si nejsem úplně jistá, je samotný děj. Působil na mě trochu neuceleně, snad mu chyběla větší gradující linka, zkrátka byl zvláštně rozvržen a samotný konec mě malinko zklamal. Amazing spider-man je skvělá volba na sobotu večer, jako samostatný film nezklame, pokud ho začnete srovnávat s předchozím mohly by se jisté výhrady objevit.

plakát

Hněv Titánů (2012) 

Výrazné zklamání se nedostavilo a to zřejmě, protože trend Hollywoodu teď zní předělat co jde a i když tržby nejsou tak vysoké, tak to dohnat dalším, většinou nežádoucím, dílem. Od pokračování Souboje titánů se mi dostalo přesně to, co jsem předpokládala. Příběh vytvořený z ničeho a hlavně v druhé půlce byly některé přesuny přímo tragické, průměrné herecké výkony a skvělá vizuální stránka. Scénáristé splácali dohromady všechna možná klišé, završili podle mě ne úplně vhodným koncem a Hněv titánů byl na světě.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Podobný snímek již bylo na plátnech kin třeba. Akční film, který se nebál využít budoucnosti a nadpřirozených jevů. Takové filmy mám většinou ráda. Stěžejní je vždy zpracování času-musí být jasně vysvětlená pravidla a přehledné skoky mezi přítomností a budoucností. Looper tento základ zvládl velice dobře. Na to už jen navázal velice originální a zajímavý děj a využil výborných herců. Pokud bych měla něco vytknout, tak by to snad příliš dlouhá stopáž nebo zkrátka zhruba v polovině mě film začal mírně nudit. To ale stihnul rychle napravit, obzvlášť samotným koncem, který byl velice efektně udělaný, nečekaný a jak byl celý film čistě akční, tak z konce jsem si odnesla zvláštně melancholický pocit.

plakát

Rebelka (2012) 

Na Rebelku jsem slyšela různé názory, já osobně říkám, že mě se líbila. Především miluju Skotsko-skotské prostředí, hudbu, angličtinu a Pixarovky. Je pravda, že bych volila trochu jiný děj nebo spíš jiný sled událostí. Nicméně takle jsem byla některými zvraty překvapena a i když samozřejmě bylo víc než jasné, jak to dopadne, děj mi přišel originální. Ani s ústřední myšlenkou-změnit svůj osud-jsem neměla problém. Hodnotit animaci u Pixaru se jeví jako zbytečné, jenom dodám, že mohli více využít skotského prostředí a více tím diváka oslnit. Snad nejvíce se mi líbila hudba, ale i tu bych tam zúročila více, přesto byla nejsilnějším článkem celého filmu. Když to tak shrnu, Rebelka je dost rozporuplný animovaný film. Není špatný, ale zkušený divák vidí, že by se dal udělat jinak a líp. Největší problém nastává s hlavní hrdinkou-nesympatická a nenašla jsem jediný důvod, proč se s ní ztotožnit a fandit jí a navíc jsem se nedokázala přenést přes její dabing v originálním znění. Jak už jsem říkala, mam slabost pro skotskou angličtinu, ale tady v tom případě jsem se modlila ať hlavně moc nemluví. Zjevně jsem se rozhodla si z Rebelky odnést to nejlepší a nebo svoje udělalo skotské prostředí, hodnocení je takové jaké je a já jsem byla každopádně příjemně překvapena (nicméně nejlepší "skotský" animák pro mě nadále zůstává Jak vycvičit draka).

plakát

Sigur Rós: Fjögur píanó (2012) (hudební videoklip) 

Měla jsem velkou radost, že Sigur Rós vydávají nové album a potěšillo mě, že v jejich videoklipu účinkuje Shia LaBeouf. Žánr, kterým se tato islandská skupina ubírá je odlišný od toho, co běžně slyšíme v rádiu a tudíž i jejich klip je dost náročný. Dalo by se mluvit i o určitém ději, ale hlavně jde o alegorické znázornění. Nádherné záběry se skvěle doplňují se skladbou a působí tak hypnoticky.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Nový trend Hollywoodu- sahat po ohraných pohádkách a "vylepšit" je nejnovějšími efekty, které dříve nebyly možné. Asi je potřeba se na tyhle pokusy koukat jako na něco nového a pouze inspirovaného příběhy známými po celém světě. V případě Sněhurky a lovce to docela funguje. Co dodat k ději. Některé inovace se mi líbily, něco už jsem ale věděla hned v kině, že by chtělo vylepšit ( proslov Sněhurky, boj Sněhurky s královnou). Grafickou stránku nelze jinak než pochválit. Co se týče hereckého obsazení, tak v případě lovce a královny se mi tvůrci trefili do vkusu a kupodivu Kristen Stewart mi po shlédnutí přišla také jako dobrá volba. Sněhurka a lovec je typický příklad popcornového snímku a v tomhle směru svojí roli zvládnul výborně. Přesto se neubráním pocitu, že dvě hodiny koukáte na film, který vlastně znáte a jenom čekáte s čím novým tvůrci přišli.

plakát

Temné stíny (2012) 

Tim Burton mě zklamal i nezklamal. Opět vsadil na jistotu, co se týče hereckého obsazení, vytvořil nové okouzlující městečko s burtonovskou atmosférou, a mile mě překvapil množstvím vážně trefných a povedených vtipů. Co mě zkamalo byl překombinovaný konec v podstatě pohádkového příběhu, který se sice snažil o větší hloubku, ale na mě to nějak nefungovalo. Když pominu ten konec, Dark shadows je příjemný film, ve kterém se najde od všeho trochu.

plakát

Underworld: Probuzení (2012) 

Myslím, že -pořád to samý- Underworld charakterizuje snad nejlíp. Čtyrka ani nestačila vtáhnout do děje a už skončila. Ne, že by provedením nebo dějem byla špatná, ale nechápu, proč se nenatočí delší a pořádně propracovaný díl. Tímhle stylem z toho rovnou můžou udělat seriál.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Překvapivý a zasloužený úspěch jedničky nedal pochyb o dalším dílu. A druhý díl je jako učební příklad současných pokračování v Hollywoodu. Děj je stále velice prostý, ale založen na akci-té tu bylo opravdu dost a některé scény byly dost povedené. Otázkou zůstává, jestli je dobře, že je víc než zřejmé, jak to celé dopadne. Tvůrci se ani nesnažili o žádné překvapení. Koukat na film, který víte jak dopadne, se může jevit jako ztráta času. Koukat na podobný film, který by skončil mimo všeobecné očekávání by mohlo vyvolat rozporuplné pocity. Šokující konce přenechávám jiným tvůrcům a jiným filmům. 96 hodin je na jednu stranu průměrný akční film, na druhou stranu velice povedený a poutavý.

plakát

Auta 2 (2011) 

Kdyby se z toho nesnažili udělat animovanou Bondovku, udělali by líp...takle je film jedna velká slátanina na kterou jsem se jen ztěží dokoukala :(