Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vanishing Point

Vanishing Point (1971)

Nejlepší Road movie všech dob. Je to kult, který ukazuje auto jako symbol absolutní svobody. Jenže ta absolutní svoboda v této době policejního státu a pohlavárů není. Nikdo z nás se nemůže chovat naprosto svobodně, musíme se podřizovat. Ale Barry Newman alias Kowalski se své svobody nechce vzdát a tak uhání za svou pravdou, i když ví, že ho osvobodí jen smrt. Legenda s věčným poselstvím, která nemá chybu, dávám 5 zářících hvězd.

Konec rozkvětu

Konec rozkvětu (1972)

Prostě bomba, z tohoto filmu se nádherně nasává atmosféra 70. let. V tomhle filmu nechybí pořádná kára, bouchačky, nahotinky, násilí, vtipy, vidláci a hlavně nadhled. Prime Cut bych nazval jako výkladní skříň 70. let. Je to moje srdcová záležitost, kterou mám neskonale rád. Jasných 5 hvězdiček.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Neuvěřitelná Tarantinova režie s ultimátními hereckými výkony, udělala z Pulp Fiction legendu a kult. Vím, že má Tarantino spoustu skvělých filmů, ale myslím si, že tento film je jeho nejlepší výtvor. Nebudu zde nic víc popisovat, snad jen dodám, ten kdo neviděl Pulp Fiction, jako by nežil. Nejlepší novodobá Gangsterka všech dob. Dávám 5 zabijáckých hvězdiček.

Prorok

Prorok (2009)

Vynikající film, který si mne svou uvěřitelností naprosto získal. Prorok si bere z ostatních vězeňských dramat to nejlepší a navíc přidává svůj kus osobitosti. Díky skvělému výkonu Tahara Rahima jsem Malikovi fandil v jeho vzestupu a s jeho postavou jsem se již od začátku dokonale sžil. Za zmínku také stojí výtečný Niels Arestrup, který jako boss a mentor neměl chybu. Samotný závěr je třešnička na dortu a každý si může interpretovat vlastní konec, bude Malik boss a nebo bude žít poklidný život? Ale ten kdo toto dílo uvidí, nebude o své interpretaci závěru pochybovat. Prostě nejlepší Vězeňské Drama pro fajnšmekry. Dávám 5 hvězdiček.

Matrix

Matrix (1999)

První a o kousek lepší díl, než ty 2 ostatní. Matrix je kult. Je neuvěřitelně nadčasově natočený, scénář a námět jsou dokonalé a Keanu Reeves jak by smet. Ostatní herecký ansámbl zdatně sekunduje. Co dodat? Jako děcko jsem si Matrix pouštěl 5x denně a kladl jsem si otázku, zda opravdu nežijeme v iluzi Matrixu, no a jak jsem vyrůstal, pochopil jsem skrytý význam filmu a parafrázi na naši společnost. Je to prostě pecka. Takže nejvíce COOL Kultovní Sci-fi všech dob si zaslouží 5 agentských hvězd.

Rocky Balboa

Rocky Balboa (2006)

Mám rád Rockyho, mám rád Slye. Tento film je skvělé zakončení celé série filmů o tomto sympatickém boxerovi. V tomto filmu je totiž obsaženo veškeré poselství předchozích dílů. Sly opět ukázal, že je také výtečný režisér a také, že má pořád formu a musí se s ním do budoucna počítat. Za tohle nádherné a nostalgické rozloučení s legendou, dávám 5 boxerských hvězd.

Blade

Blade (1998)

První a nejlepší díl z celé trilogie. Bezvadný akční nářez s mým oblíbencem Wesley Snipesem. Musím vyzdvihnout drsnýho Wesleyho, nádherně temnou atmosféru, choreografii bojů a soundtrack, ach ten soundtrack, do dnes ho poslouchám v autě :-). Nejlepší zabiják upírů si zaslouží 5 stříbrných hvězd.

Hellraiser

Hellraiser (1987)

Výborná atmosféra, výborné masky a hudba a hlavně výtečná řezničina. Tahle gothic sado maso jízda vás chytne a nepustí. Cenobité, nebo-li vyslanci pekla jsou tak odporní, až jsou naprosto dokonale uhrančiví. Zlo z tohoto filmu sálá každým centimetrem. Výkony herců jsou průměrné, ale sympatická Ashley Laurence v hlavní roli to zachraňuje. Tento první a i druhý díl jsou nejlepší z celé série. Dávám 5 hvězdiček.

Ring

Ring (1998)

Co k této legendě říct?! Na tomto filmu jsem vyrůstal a viděl jsem ho už jako 10 let starý harant. Od té doby, když slyším Ring, vybavím si hutnou atmosféru, skvělý příběh a hodně hlubokou studnu se zlobivou holčičkou. Tomuhle filmu jsem vděčný za to, že mne přivedl k japonským hororům jako takovým. Je to zkrátka kult, kterému nelze nic vytknout, dávám jasných 5 hvězdiček.

Infekce

Infekce (2004)

Tento film je naprosto jiný než ostatní japonské horory. Už jsem si zvykl na ty fígle japonských hororů, což jsou vraždící duchové malých dětí, holčičky s dlouhými vlasy ve tváři, trhané pohyby a vykroucené končetiny atd.. Tady nic takového nehledejte, tady jste totiž v nemocnici hrůzy s totálně vyšinutým personálem, který umí člověka "vyléčit". Film má opravdu tíživou atmosféru, jakou jsem snad naposled zažil jen u Ringu. Psychologie postav je bravurní a také bravurní je vypiplaný závěr filmu. Pro mne je to rozhodně nejlepší Psychologický Horor, který jsem kdy viděl. PS: Doporučuji pouštět v depresi ve 2 hodiny ráno za totální tmy, pak pochopíte pojem Psychologický Horor. :-) Jasných 5 hvězdiček.