Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (36)

plakát

Dým bramborové natě (1976) 

Důkaz toho, jak se časem mění úhly pohledu. Viděl jsem to před měsícem asi po deseti letech a po nabytí otcovských zkušeností hodnotím ještě výše. Úplně mě to rozsekalo, jak Hrušínskýmu umřela ta holka v sanitce. Asi to není úplně nejlepší film na světě, ale na něco to člověku velmi intenzivně odpovídá ... navíc mám rád tu atmosféru normalizace (kterou nechválím), kdy lidé směřovali spíš do sebe.

plakát

SpongeBob v kalhotách (1999) (seriál) 

Nejméně cca do dílu 100 je to geniální seriál. Já na to koukám od té doby, kdy začala na TV koukat dcera a v naší rodině mnoho hlášek zlidovělo (např. Sépiák: "Spongebobe, ušetři mě ..."). Není to určitě seriál pouze pro děti a jeho hlavní hodnota tkví ve skvěle napsaných postavách - nenapravitelný optimista Spongebob, zenově jednoduchý Patrik (určitě "púovější" než samotný medvídek Pú), zhrzený narcis Sepiák, dobrodruh-kapitalista pan Krabs. A pak - seriál je neskutečně civilní - řeší obyčejné, základní problémy existence, postavy správně "nastavují zrcadlo", a humor je vyspělý, jemný, někdy černočerný. Já asi nejvíc miluju díly, které oslavují imaginaci (např. díl s krabicí, díl s papírkem ...).

plakát

Pohádka, pohádka (1974) 

Od hudby, proste animace, pribehu a hlasu Vaclava Vozky - magické.

plakát

Volání rodu (1977) 

Dal bych sest hvezd, kdyby to slo - za Karla Hlusicku, vyraznyho chlapaka, a taky bych rad pochvalil Osvaldovou, za to, jak v - 15 st. nesla to nadmerecny jehne. Dustojne zakonceni legendarniho dobrodruzstvi.

plakát

Na veliké řece (1977) 

Druhy dil je sevrenejsi, s jasnou dejovou linkou, putovaci fantasy. Jeste bych se zastavil u hudby - Liska tady zase popustil uzdu svoji genialite a vyplodil kombinaci svoji standardni naladovky s v te dobe neslysenym industrialem. Slyset to v ty dobe Brian Eno, tak se pos...re. Taky Liskovo veci se ted na Zapade dost vydavaj a ohlas je "thunderous" ...

plakát

Osada Havranů (1977) 

Poucne, ale hlavne dobrodruzne - z doprovodnych materialu na DVD je videt, kolik prace si s tim tvurci dali - a jak na konci 70-tek fungovala dramaturgie. Pribeh se krasne odviji bez okecavani, je to spravne praveke (resp. tohle je pozdni doba kamenna, zadny lovci mamutu, ale usedli zemedelci, troufnu si rict, cca 1500 před Kristem). Bozi casting - Bartoska, Vavra, Besser, Havranpirko - Hradilek, Lutansky ... vsechno to sedi. Moje srdecni zalezitost, kam se hrabe Vinnetou.

plakát

Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003) 

HOLD FAST. Zenam vstup zakazan, tohle je pro poradny chlapy. Ja bych taky ten kabat nepotreboval, jako lord Nelson ... nejlepsi scena je, kdyz z mlhy zacnou litat francouzsky koule. Desetiletym klukum se rezou ruce a o prestavkach svisti smycce. V kine jsem se modlil, at to nikdy neskonci.

plakát

Honza a tři zakleté princezny (1984) (TV film) 

velmi slusne - je to vtipne, nehraje si to na vic, nez co to je - a cely koncept drzi dohromady postava supermana Honzy, v podani Stropnickeho a jeho "fyzickeho herectvi". Tri slouzici bozi.

plakát

Robin Hood (1984) (seriál) 

kdyz se na to ted koukam v originalu po asi 10 letech, je skvely, že to porad funguje. Kdyz pominu urcitou miru nostalgie, je to porad rozkosne male, spinave stredoveke, les je neuveritelne anglicky zeleny, hrady temne, mlha hmatatelne mokra a tejemna. Jo, taky jsem mel nejradsi Nazifa, on dokonce ve druhe serii mluvi :o) a nezapomenutelna scena, když vystreli za zady tlupy sip do jezera ... i slza ukapla. Ja to poprvy videl s rodicema nekdy v roce 1985 na ZDF, ktery jsme chytali normalne na antenu v panelaku, nerozumeli jsme ani slovu, ale fungovalo to i tak ... hlavne jsem si poprvy diky serialu vsimnul Clannad, kteri tomu serialu dodavaji ten nezbytny gaelsky/keltsky/lidovy rozmer. At je to jak to je, tohle byl majstrstyk.