Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (77)

Agenti S.H.I.E.L.D.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál)

Devatenáctá epizoda 2. série "The Dirty Half Dozen" předchází snímku Avengers: Age of Ultron (2015). V tomto díle Coulsonův (Clark Gregg) tým pronikl do jedné ze základen HYDRY, kde získal informace o Struckerově základně v Sokovii, kde prováděl experimenty s Lokiho žezlem a mimo jiné také našel doktora Lista, kolegu Wolfganga von Struckera (Thomas Kretschmann), kterého jsme již viděli v mezititulkové scéně snímku Captain America: Návrat prvního Avengera (2014), kde Strucker (Thomas Kretschmann) a List (Henry Goodman) prováděli pokusy na Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) a Quicksilverovi (Aaron Taylor-Johnson) v jedné ze skrýší HYDRY. Coulson pak informace ze základny HYDRY poslal Marii Hillové (Cobie Smulders), která tyto informace předala týmu Avengers, aby zatkli Struckera a skoncovali s HYDROU.

Agenti S.H.I.E.L.D.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál)

Ve filmu Avengers (2012) bylo Tonym Starkem (Robert Downey Jr.) a Pepper Pottsovou (Gwyneth Paltrow) řečeno, že Coulson (Clark Gregg) byl ve vztahu s čelistkou z Portlandu. V seriálu se později Coulsonova přítelkyně čelistka Audrey Nathan (Amy Acker) objevila v 19. díle první řady "The Only Light In The Darkness". Amy Acker již předtím spolupracovala s režisérem Jossem Whedonem na seriálech Angel (od r. 1999), Dům loutek (od r. 2009) a filmech Chata v horách (2012) a Mnoho povyku pro nic (2012).

Agenti S.H.I.E.L.D.

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál)

V prvním pilotním díle seriálu v sedmé minutě vstupují agent Coulson (Clark Gregg), Hillová (Cobie Smulders) a Ward (Brett Dalton) do velína základny S.H.I.E.L.D.u. U dveří se agent Coulson nechá identifikovat skenerem a počítač ho požádá: "Řekněte 'sýr'", v originále "Say 'cheese'". V komiksu má Coulson přezdívku "Cheese".

Amazing Spider-Man 2

Amazing Spider-Man 2 (2014)

Před uvedením bylo potvrzeno, že v malé roli Mary Jane Watson objeví Shailene Woodley. Tvůrci se ale rozhodli její scény vystřihnout, aby se mohli více zaměřit na vztah Petera Parkera (Andrew Garfield) a Gwen Stacy (Emma Stone). Celý štáb si spolupráci se Shailene užil a bylo jí přislíbeno, že se určitě vrátí v pokračování (které nakonec nevzniklo).

Amazing Spider-Man 2

Amazing Spider-Man 2 (2014)

V komiksu zůstává otázkou, zda Gwen (Emma Stone) byla mrtvá ještě předtím, než dopadla, konkrétně jestli jí Spider-Man (Andrew Garfield) nezlomil vaz, když chytil její nohy pavučinou.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Ve čtvrtém díle první řady ve scéně, kdy Arrow (Stephen Amell) vyslýchá spolupracovníka zločince Jasona Brodeura Matta Istooka, vyhrožuje mu na kolejích vyčkáním na vlak do města Blüdhavenu. Blüdhaven je fiktivní město z "DC Comics", které stráží komiksová postava Dick Grayson - Nightwing, kterého je možné znát také jako prvního Robina, Batmanova kolegu.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

V 34. minutě páté epizody druhé řady s názvem "League of Assassins" řekne Sara Lanceová/Black Canary (Caity Lotz) při boji s nindžy větu "You should be mindful of your surroundings", česky "Měl bys vnímat své okolí". Podobnou větu říkal Ra's al Ghul (Liam Neeson) ve filmu Batman začíná (2005) při výcviku s Brucem Waynem (Christian Bale).

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Po zrušení seriálu Constantine (od r. 2014)se jej fanoušci snažili obnovit, dokonce se přimluvil i hlavní herec seriálu Arrow Stephen Amell (Oliver Queen), nakonec v srpnu 2015 potvrdil hlavní herec seriálu Constantine Matt Ryan na svém profilu na twitteru, že bude v Arrow ve čtvrté řadě účinkovat jako hostující herec, který si zopakuje svou roli Johna Constantinea,

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Liam Neeson projevil zájem zopakovat si roli Ra's al Ghula v seriálu, a přestože televizní stanice CW za ním přišla s nabídkou na roli, kvůli plnému diáři herec nebyl dostupný. Místo něj tedy obsadili do role australského herce Matta Nableho.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Pátá epizoda druhé řady se jmenuje "League of Assassins", česky "Liga zabijáků", což je podruhé, kdy se fiktivní skupina stejného názvu z DC Comics objevuje v akčně hrané verzi filmu či seriálu. Poprvé se objevila tato skupina ve filmech Batman začíná (2005) a Temný rytíř povstal (2012) pod jménem League of Shadows, neboli Liga stínů.

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015)

Během natáčení Scarlett Johansson otěhotněla, takže se štáb rozhodl použít v některých scénách Black Widow dvojnici, aby bylo její těhotenské břicho zamaskováno.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

Kvůli roli Wonder Woman musela herečka Gal Gadot intenzivně posilovat a trénovat bojová umění a šerm. Ben Affleck kvůli roli Batmana 14 měsíců cvičil a nabral 15 kilo svalové hmoty. Henry Cavill (Superman) pro tento film nabral dvojnásobné množství svalové hmoty, než pro Muže z oceli (2013). Jeho trenér řekl, že to bylo možné, protože Henry poctivě cvičil i v přestávce mezi natáčením filmů.

Batman vs. Red Hood

Batman vs. Red Hood (2010)

Mezi filmem a původním komiksem je možné najít několik rozdílů. Zatímco ve filmu se Jason Todd vrátil z mrtvých tak, že jej Ra's Al Ghul oživil za pomocí Lazarovy jámy, která Ra'se činí nesmrtelným, v komiksu se Jason vrátil díky trhlině v realitě.

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Ve filmu se používá jméno Ra's Al Ghul, přičemž slovo "Ra's" se vyslovuje stejně, jako se píše. V komiksu a ostatních verzích Batmana se používá jméno Rā's Al Ghul a slovo "Rā's" se vyslovuje "rejš". Ve filmu si navíc tato skupina nindžů říká Liga stínů, kdežto v komiksu Liga zabijáků.

Captain America: Návrat prvního Avengera

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

Sebastian Stan kvůli roli Winter Soldiera studoval období studené války, KGB a všechno, co se týkalo vymývání mozku. Podstoupil také sedmiměsíční intenzivní trénink, ve kterém posiloval a cvičil bojové techniky, hlavně s nožem. Dokonce si ve volném čase na natáčení hrál s plastovým nožem, aby jeho pohyby s ním vypadaly co nejpřirozeněji.

Constantine

Constantine (2014) (seriál)

Původně se měla postava Liv Aberdine (Lucy Griffiths) objevit nadále v hlavní ženské roli v seriálu, ale scénáristé se rozhodli postavu vyškrtnout a vyměnit do hlavní role pasovat jinou ženskou postavu - Zed (Angélica Celaya), protože chtěli zápletku seriálu vést do trochu jiného směru. Liv se tak objevila pouze v pilotním díle.

Reklama