Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Holky z lepší společnosti (2003) 

Nikdo jiný nemůže pochopit můj vztah k tomuto filmu, jen já - kdysi dítě, které se stalo ze dne na den dospělým. Vidím se v té malé holčičce a je mi nás obou líto.

plakát

Lucy (2014) 

Hluboká myšlenka, velký nápad, skvělí herci, přesto to není natočené jako megafilm. A možná právě to je na tom to nejlepší. A ta myšlenka, že existence všeho je založená na jednotce času, je děsivá a geniální zároveň.

plakát

Blue Valentine: Milostný příběh (2010) 

Většina romantických filmů jen lže a ukazuje vše v úžasném světě, který neexistuje. Ale tady, to je realita. Ta realita, které se všichni jen bojíme a nechceme si jí přiznat. Trefný film, až je mi z toho smutno.

plakát

Dom Hemingway (2013) 

Jude Law tentokrát není žádný lamač srdcí či pan intelektuál, ale neurvalý avšak citlivý sprosťák. A zase je tak dobrej! Tohle je zkrátka super film! A je mi také sympatická jeho délka v dnešním uspěchaném světě. "A man with no options suddenly has all the options in the world!"

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Tři hodiny trvající opíjení, fetování a k tomu stovky štětek a miliony sprostých slov.. a všichni to milují. Já ani ne.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Rozhodně jsou mnohem lepší "allenovky" než tato a to především ty starší, ba úplně nejstarší. Teď je ale jiná doba, než před těmi 30-40 lety a tak se mění i Woody Allen, jeho humor, ztvárnění filmu, atmosféra, herci, prostředí.. Konečně nám ale zase dokazuje, že točit filmy umí pořád. Prostě vykreslí ty postavy k obrazu svému i obrazu společnosti a ony jsou pak tak marné.. Celý film je pak cynickou tragédii o zoufalé ženě. Cate Blanchett je skvěle hysterická. A prachy jsou špína. A já se ptám, co bude, až Allen nebude?

plakát

Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna (2013) 

Hleďme, točení porna asi nebude jen o vášní a vzrušení. Že za tím stojí nechtěný sex, drogy a utrpění hereček, by se mělo do světa hlásat více.. Film je dobře natočený, pár chyb má, ale nečekaně dobrý herecký výkon Amandy Seyfried vše zachraňuje. V této roli se mi ta holka fakt poprvé líbí. Jen občas všichni herci přehrávají a nejsou tolik skuteční. Každopádně skutečný příběh ze zákulisí porna, který stojí za vidění. Moc erotiky nečekejte, jen z počátku. Dále především bití, týrání a utrpení.

plakát

Trans (2013) 

Zase jedna psycho lahůdka, kdy nevíte, jestli právě sledujete realitu nebo jste v "transu". Což ale není na škodu, protože ani postavy to neví. Plní to tedy svůj účel. Navíc se zde potvrzuje pravidlo, že je třeba za vším hledat ženu, neb ženy mají nad muži navrch.

plakát

Kanály (1957) 

Působivý film, který mi svou beznadějí navodil špatnou náladu na zbytek večera. Atmosféra kanálů, tamní zvuky, prázdné dialogy postav, tragický osud čekající všechny hrdiny, Dantovo peklo, umělcovo verše, posléze jeho bloudění… to vše a mnohem více je film „Kanály“, kde druhou polovinu filmu není nic vidět, o to víc na nás zapůsobí celá atmosféra.