Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

ČSFD by tuto stránku mělo smazat, protože o klubu... ehm, se prostě nemluví! Jednoduše první pravidlo, tečka. A pět hvězdiček k tomu.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Zcela určitě nejlepší filmový počin Guye Ritchieho a jeden z nejlepších hereckých výkonů Brada Pitta. Čím si ale tento snímek získal mé sympatie, je průměr neuvěřitelných hlášek na minutu. V tomto filmovém skvostu se snad nenachází jediné hluché místo. Prostě co scéna, to minimálně tucet nezapomenutelných výroků. PS: Nemá zde někdo prasečí farmu, kterou bych si mohl dočasně pronajmout?

...a spravedlnost pro všechny

...a spravedlnost pro všechny (1979)

Tento film má vše. Napětí, drama, poutavý příběh, nečekané zvraty, inteligentní dialogy a roztomilý humor. A vidět právníka se svědomím je prostě zážitek k nezaplacení. Nemluvě o bravurním hereckém výkonu Al Pacina. Do tohoto filmu jsem se zamiloval již při prvním promítání a nedokážu pochopit, proč ho české televize dlouhodobě ignorují.

Vrtěti psem

Vrtěti psem (1997)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Je chytrým, vtipným a zároveň dokáže vyděsit, že by se něco takového dokonce mohlo stát pravdou. Ehm, tady to autoři samozřejmě až přehánějí. Faktem ale zůstává, že lidé mají všeobecně tendenci zbaštit cokoliv, jen když se to objeví v novinách a televizi. Tento film by se měl povinně promítat dětem ve školách, aby pochopily, že akt zapnutí televize by neměl automaticky vypnout mozek.

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Sice jsem tvrďák od přírody, ale tento filmový skvost mě donutil brečet jako malé dítě - chvíli štěstím a radostí, chvíli tíhou smutku. Awakenings patří mezi absolutně nejlidštější filmy, jaké kdy Hollywood vytvořil. Mimořádně kvalitní snímek je pak podtržen neuvěřitelnou hereckou dvojicí Robin Williams a Robert De Niro. Druhý jmenovaný pak podle mě předvedl dost možná svůj životní herecký výkon.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Jeden z mála filmů, kdy chvíli brečím, chvíli se směju, chvíli zase brečím a o chvíli později se zase válím na zemi a směju se. Naprosto geniální snímek a alespoň pro mě nejlepším filmem všech dob.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest utíkal dál a dál, až se dostal ke hvězdám Hollywoodského nebe. A když už se zdálo, že jeho cesta již nevede dál, rozhodl se otočit, běžet zpět a cestou okouzlit již několikátou generaci filmových nadšenců. Není mnoho filmů, o kterých lze tvrdit, že si ho zcela jistě oblíbí i naše děti a dost možná i jejich potomci.

Hra

Hra (1997)

Velice inteligentní film, který silně podpořil mou paranoiu. A ten herecký výkon Michaela Douglase, to je prostě něco neuvěřitelného! Není herce, co by dokázal zahrát prvotřídního snoba tak jako Douglas.

Americká krása

Americká krása (1999)

Příběh normálního chlapa, kterému se rozpadá manželství, dcera ho nesnáší, práce ho nebaví a tak všeobecně nemá nic, co by ho naplňovalo. Dokonce ani ranní masturbace ve sprše už není tak zábavná jako kdysi. Když ale spatří svůdnou blondýnku mezi tlupou průměrných roztleskávaček, rozhodne se se svým životem něco udělat. Do jeho příběhu se prostě ponoříte až po uši. Kevin Spacey zde předvedl svůj životní výkon.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Vincente, jsme spokojení? Ano, tento film má skutečně všechno - humor, akci, drama, hektolitry krve, nečekané zápletky a tunu hlášek, které si pamatuji i patnáct let po prvním shlédnutí tohoto filmového skvostu.

Ovládací panel
13 bodů