Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (55)

plakát

Přichází Satan! (1976) 

Tento film ve mě zanechal rozporuplné pocity - má bezpochyby skvělý motiv, výtečné herce a dobré zpracování a přesto v něm zůstává nádech jakéhosi nenaplnění, zápletky, která je divákovi předestřena pouze z poloviny. Nechci říkat, že je to špatný film - je to dobrý film, který měl potenciál být výborným.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Jedna hvězda za Davida Tennanta. Všechno ostatní stálo za starou, plesnivou upíří bačkoru.

plakát

Obraz Doriana Graye (2005) odpad!

Upřímně řečeno nevím, co kritizovat dřív. Prkenné herce, změny pohlaví i některá kýčovitá klišé bych byla schopná odpistit, jen kdyby celý film nebyl tak plitký a nezáživný. Je to skutečně urážka pro Wildovu předlohu a skoro se stydim, že jsem to dokoukala až do konce.

plakát

Catwoman (2004) odpad!

Upřímně řečeno nevím, co kritizovat dříve. Prvoplánovou zápletku, mizerné akční sekvence nebo všechny ty rádoby sexy kostýmky a pózy, které si herečka možná užila, ale které ve výsledku vypadají hůř než směšně. Tenhle film patří na stejné místo, jak všechny módní kreace hlavní protagonistky - do koše.

plakát

Stejná srdce (2014) (TV film) 

Než se člověk podívá na film je správné, a předpokládala jsem také běžně praktikované, alespoň stručně si přečíst, o čem ten či onen film vlastně vypráví. Snad tedy pochopíte mé rozčarování nad skutečností, že se lidé, kteří jsou zjevně předpojatí homofobové a jejich komentáře se urážkami hemží víc než hovno v létě mouchami, dívali na tenhle film. Proč, ptám se. Proč??? Když je vám představa homosexuálního vztahu tak odporná, proč si pouštíte film, jehož hlavním tématem jsou právě homosexuální vztahy? Samozřejmě, podle některých komentářů, ze kterých se mi dělalo špatně od žaludku, si nedělám žádné iluze o vaší inteligenci. Nevím, jestli jste se svými komentáři snažili někomu něco dokázat nebo prostě jenom varovat své ignorantské, vymaštěné kamarády před nebezpečími, které tento film skrývá, jedna věc se vám ale povedla určitě. Když vás takhle poslouchám a představuji si, že je na zemi víc chlapů jako jste vy, přeji si, abych byla lesba.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Je to Hobit. To samo o sobě byla záruka, že se mi ten film bude líbit (vzhledem k tomu že režisér byl Peter Jackson a že jsem viděla předchozí dva díly :D). Zklamaná jsem rozhodně nebyla. Zároveň se ale neodehrálo nic, co by mě výrazněji překvapilo. Naprostá spokojenost, ale na pět hvězdiček to nestačí.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Krásný příběh, romantická pohádka pro děti i dospělé. Fantazie do slova a do písmene. M. Vaughnovi se to povedlo.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Všechno, co snad kdy bylo na této sáze zajímavé se v průběhu celé série stalo otravným, donekonečna omílaným a nudným, a bylo nahrazeno skokem střemhlav do hlubin všech filmových klišé. Hlavní zápletka celého filmu - Volturiovi snažící se zabít Renesme - je naprosto nelogická. Snad není tak těžké poznat, že Renesme není upír, ne? Navzdory všem očekáváním si Bella zvykne na upíří život velmi snadno, jediný důvod pro to je, že Bella je úplně nej, že jo (potlačovaný smích). Závěrečná, ehm, bitva, (měla to bejt bitva, že jo? je možný, že jsem to špatně pochopila) spíš připomíná špatně nacvičený taneček. Je ovšem možné, že důvod mé averze vůči tomuto nepochybně epickému souboji je ten, že to v nějakém časopise přirovnávali k Pánovi prstenů. Smutné.

plakát

Lucy (2014) 

Z námětu by se podle mého názoru dalo vytřískat mnohem víc než to, co se povedlo zde. Nikdo se vlastně neobtěžuje divákovi sdělit, co se s Lucy vlastně děje a způsob, s jakým nabývá stále nové a nové "superschopnosti" je tak náhodný, až jsem si říkala, zda nebyl někdo přinucen sepsat seznam těch, které by sám chtěl mít a nebohá Lucy jimi potom byla obdařena. Stejně tak není většina věcí ve filmu pořádně domyšlena a všechno to působí tak nějak nedodělaně. Kdyby nám bylo místo zdánlivě nekonečných záběrů změn, kterými prochází Lucyiny mozkové buňky pořádně vysvětleno, co že se na plátně děje a proč se to děje, Lucy by byla mnohem lepším filmem. Jediné pozitivní na celém filmu byla Scarlett Johansson, kkterá doopravdy umí hrát a táhla celý film za sebou jako přecpaný kufr. Jako 90-ti minutové zabavení u kterého se nemusí přemýšlet (protože není o čem) film funguje skvěle, ale mám takový pocit že Lucy by chtěla ze svého potenciálu využít víc než jen deset procent.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

Zombie film z pohledu, ze kterého jsem to rozhodně nikdy nečekala. Námět romance, v níž jeden z jejích hlavních protagonistů nemůže být kritizován za nerealistické nebo hloupé chování, bych možná nazvala do jisté míry alibistický. Místo toho, aby se dívka zamilovaně dívala do tváře svému milovanému, v průběhu filmu se na něj dívá se stále menším a menším odporem. Možná se v tom filmu v té či oné podobě vyskytovala veškerá klišé světa, ale to mi prostě nemohlo zkazit náladu. Milé, originální, pár nerealistických zápletek (no ale realismus není něco, co bychom měli čekat ve filmu, kde se do sebe zamilují mladá dívka a mrtvola), ale celkově snad nejlepší romantický film, který jsem kdy viděla. Nevím, proč máte všichni potřebu porovnávat to se Stmíváním. Jasně, Edward byl technicky vzato taky mrtvola, ale žádnou jinou podobnost nevidím. Možná jen to, že hlavní hrdinka mi v jistých chvílích připomínala Bellu. (Naštěstí jenom vzhledem.)