Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (91)

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

1. série - 100% Tento seriál znám už od malička a kdysi dívno jsem jej sledoval, ale hodně věcí jsem tehdy nechápal. Před nedávnem jsem jej začal sledovat od znovu díky jednomu nejmenovaného kamarádovi. A musím říct, že téměř každý díl se popadám smíchy. House je nejlepší seriálový lékař, kterého jsem viděl. Velice rychle jsem se s ním stotožnil, jakožto velký pragmatik a člověk, který dává přednost racionálnímu uvažování před emocemi. Líbí se mi velice dobře propracovaná psychologie postav, která se postupně mění a rozvijí. První série vynikající, nemám jí co vytknout. 2. série - 100% Opět vynikající série, ve které jsou ještě vtipnější Housovi hlášky, než v té předchozí. Také se zde častěji řeší různá morální dilemata a postavy se potýkají s více osobními problémy, než v té předchozí. 3. série - 100% Až na pár vyjímečných dílů, které mě naprosto šokovali, mi přišlo, že tato série je ještě o něco lepší, než předchozí dvě.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Už jsem viděl tento film po čtvrté a stále mě neomrzel. V tomhle filmu je totiž všechno, co si muže filmový fanoušek přát - humor, vtip, atmosféra, sympatičtí herci atd. Přiznám se, že tomuto filmu nemám vůbec, co vyčítat. Pro mě osobně je to aktuálně TOP 1 film, dokonce předčil i Avengery. Můžu se na něj dívat pořád dokola a pořád mě bude bavit a budu jej obdivovat. Marvel zkrátka komiksové adaptace zvládá na výbornou a Guardians of The Galaxy se jim moc povedli. A Rocket jakožto mýval byl úžasný.

plakát

Predestination (2014) 

Velice zajímavý mindfuck film. Ke konci jsem si sice nebyl vůbec jistý, jestli jsem pochopil film správně, takže jsem si to musel vygooglit. Ale čím víc nad tím filmem přemýšlím, tím mi přijde propracovanější. Asi se na něj časem podívám znovu, abych ho mohl lépe posoudit, když už teď vím, o čem přesně je. Snad jenom ten konec mohl být lépe dotažený, jelikož divák neví, jestli byla časová smyčka zachována nebo ne.

plakát

Lucy (2014) 

Mindfuck.

plakát

Hra (1997) 

Zpočátku tvářící se jako obyčejný film s předvídatelným koncem, který nakonec předčí všechna očekávání. Velký obdiv si zaslouží nejenom scénář a herci, ale i režisér David Fincher, který jednoduchým způsobem dokáže zamotat divákovi hlavu. Atmosféra a hudba byly takové, jaké se dají v mysteriózním snímku očekávat.

plakát

Panika v městečku (2009) 

Skvělý, originální a bláznivý humor v podání animovaných postaviček. Musím říct, že jsem se velice příjemně bavil a moc rád bych viděl nějaké další pokračování.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Jedna hlava sem, druhá hlava tam... Takto má vypadat pořádný atraktivní krvák, ve kterém krev teče proudem. Po shlédnutí všech tří řad musím říct, že jsem velice spokojený a nadšený. Z počátku mě ale vadila změna hlavního hrdiny (která byla nevyhnutelná, při psaní komentáře jsem se dozvěděl tu smutnou zprávu, R.I.P Andy), ale po několika dílech jsem si uvědomil, že Liam McIntyre mě sedí do role Spartaca víc, než Andy Whitfield (tím ale nechci říct, že by byl A. Whitfield špatný herec, ale zkrátka mě do role Spartaca seděl víc L.McIntre). Hodně mě zaujalo zkombinování zpomalených soubojů s parádní hudbou, která tomu nesmírně přidávala na efektu. Ze všech sérií se mi nejvíc líbila asi ta první, kde si musel Spartacus svými výhrami získat své jméno a postavení, ale ostatní 2 řady byly taktéž dost dobré. Jediná výtka, kterou mám bylo ztvárnění Caesara, které nebylo úplně dokonalé, i přesto že byl mladý, tak byl mnohem chytřejší, než je interpretován ve třetí řadě.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Šest různých příběhů, které se navzájem prolínají a pomalu, ale jistě se vám dostávají pod kůži. Je to opravdu, jako byste se dívali na několik filmů zároveň, které jsou hned z několika žánrů - komedie, sci-fi, akční anebo romantický. Scénář - precizně propracovaný. Atmosféra - vskutku vynikající. Hudba - opravdu úžasná a hezká, dobrá k poslechu i po skončení filmu. Skvělé herecké obsazení, Tom Hanks opět nezklamal a zahrál hned několik rolí, jak se od něj očekává. Dále ještě z herců bych chtěl ocenit výkon herečky Halle Berry. Film mě zaujal hlavně tím, jak podal jednotlivé příběhy a osudy lidí a svou propojeností jednotlivých příběhů z hlediska času a místa.

plakát

Sim Salabim (2008) 

Perfektní. Patří mezi mé nejoblíbenější. Krátký a přesto tak zábavný.