Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (91)

plakát

Jamie vaří rychlovky (2010) (pořad) 

Musím říct, že Jamie je vynikajíci kuchař a umí opravdu dobře vařit. Tento pořad se mě zaujal zatím asi nejvíc, když to srovnávám s různými českými pořady o vaření.

plakát

Melancholie (2011) 

Zajímavý film. Musím pochválit dánského režiséra Larse von Triera, že se mu podařilo natočit kvalitní filmový snímek. Mně osobně se zdál být teda ten konec až hodně depresivní, ale samozřejmě to beru. Scénář a hudba dobré, možná že ze začátku se nemusela tolik řešit ta svatba, to mně připadalo chvílemi takové nudné. Takže můj celkový dojem - kvalitní, ale depresivní film.

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Krásné, sem tam i vtipné a dojemné. Leonardo DiCaprio předvání excelentní výkon, tehdy ještě jako 19 letý mladík. Johny Depp samozřejmě taky hodně dobrý, zkrátka to, co se dá od obou herců očekávat. Musím přiznat, že na mě film velice příjemně zapůsobil. Scénář, hudba - vynikající. Jako kritiku toho opravdu moc nemám, snad jenom, že první půlka filmu se zdála být taková pomalejší, ale ta druhá už působila více na emoce a byla mnohem lidštější. Ale to ani není taková kritika, jako spíš jenom má osobní poznámka, protože film byl moc pěkný a velice se mi líbil.

plakát

Události, komentáře (1990) (pořad) 

Věcnné, kvalitně připravené, sympatičtí moderátoři/moderátorky. Pokud se chcete dozvědět něco ového, co se u nás a ve světě děje, tak můžu doporučit zapnout právě tyto zprávy, vysílané českou televizí.

plakát

Otázky Václava Moravce (2004) (pořad) 

No to je neuvěřitelné, kolik nových věcí se dozví člověk, když sleduje takový pořad. Samozřejmě některé věci jsou na tomto pořadu velice vtipné jako např. že si neustále skáčou do řeči ať už účinkující mezi sebou anebo i samotný Václav Moravec mezi učínkujícími. Ale jinak chválím moderátora za jeho výkon, režie taky dobrá a i samotná nápň pořadu je dobrá, možná že 120 minut může být pro někoho poměrně dlouhá doba, ale když se baví o nějakém tématu, které vás zajímá, tak můžu jenom vřele doporučit sledování tohoto pořadu.

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Krásné, vtipné a romantické. Já osobně jsem okouzlen tímto filmem, především ale herečkou Audrey Hepburn a jejím hereckým výkonem a krásou. Musím pochválit samozřejmě ale i ostatní, od režíséra Williama Wylera přes scénáristy až po Gregoryho Packa. Nepodařilo se mí najít žádnou věc, která by mi vyloženě vadila, celou dobu jsem se při sledování opravdu bavil. Vím, že se už opakuji, protože jsem to psal už na začátku, ale je to opravdu moc pěkný film, který můžu doporučit opravdu každému, hlavně fanouškům Audrey Hepburn.

plakát

Společnost mrtvých básníků (1989) 

Scénář - velmi dobrý; hudba - velmi dobrá; atmosféra - velmi dobrá; herci - velmi dobří; režie - velmi dobrá; celkové hodnocení filmu - velmi dobré. Tak nějak by vypadalo mé hodnocení, kdybych měl hodnotit tak, jak se hodnotí na středních školách, vyšších odborných školách anebo na 2. stupni základních škol. No a když to zkusím nějakým způsobem okomentovat slovy, tak bych to řekl následujícím způsobem: vynikající film, který se ze začátku tváří jako průměrný, ale postupem času se dostává divákovi pod kůži. Dále bych chtěl pochválit především herce Robina Williamse. Jeho výkon mě přesvědčil o tom, že bych ho sám chtěl mít za učitele a velice rád bych navštěvoval jeho hodiny. Dále ještě výkon Roberta Seana Leonarda, kterého určitě všichni znají ze seriálu Dr.House. A ten konec - ten dostane snad opravdu každého.

plakát

Hranice nemožného (2008) (seriál) 

Seriál má vynikající rozjezd, už po shlédnutí pilotního dílu dokáže opravdu zaujmout tím způsobem, že se prostě tešíte na další a další díly. První řada byla podle mě asi nejlepší, byla asi nejnapínavější a nezajímavětší ze všech řad a zakončení bylo hodně dobré. Druhá řada ještě stála za to, i když ten konec už byl takový trochu rozpačitý. Třetí řada už byla slabší, než ty předcházející, ale pořád ještě byl děj propracovaný. Čtvrtá řada už byla ale trochu zamotaná a možná podle mě zbytečně moc. Na pátou řadu už jsem se nedíval a ani to nemám v plánu. Takže celkové hodnocení seriálu z mého pohledu je 80%.

plakát

Žena v černém (2012) 

Atmosféra filmu byla v celku dobrá, ale film se mi moc nelíbil hnedka z několika důvodů. Scénář - spoustu dialogů se mě zdálo být odbytých. Dále tu máme střih - zdálo se mi, že některé scény byly buď tak krátké, že mohli být buď úplně vynechané anebo proložené ještě nějakými efekty, které by diváka více upoutali jeho pozornost. Hudba ušla, ale také to mohlo být i lepší. No, ale abych jenom pořád nekritizoval, tak si dovolím napsat i pár maličkostí, které se mi na druhou stranu líbily. Herec Daniel Radcliffe - jako Harry Potter si ho pamatuje každý, ale jeho výkon i v tomto filmu byl na úrovni. Mě osobně sice do role právníka moc neseděl, ale i přesto - palec nahoru, hlavně v pasážích s opuštěným domem. No a poslední věc, kterou bych chtěl pochválit byly samotné momenty, u kterých se člověk vyleká. Nebylo jich zde sice tolik, kolik by asi fanoušek horrorových filmů mohl očekávat, ale když už se tu nějaký objevil. tak byl dobrý. Některé byly opravdu kvalitně provedené.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Pěkná a zábavná pohádka. Ani se mi nechtělo věřit, že se v dnešní době ještě točí takové pěkné pohádky. Scénář dobrý, hudba pěkná, herci úžasní. Uznávám, že to sice nebyla jedna z nejoriginálnějších pohádek, ale za shlédnutí to rozhodně stálo. Chválím především herečku Marii Majkusovou, ale i ostatní herci byli výborní. Takových pohádek by mohli dávat v televizi klidně i víc.