Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (58)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Opět smekám před Marvelem, protože to zase dokázal. Zakončení jedné éry je tady a je přesně takové jaké má být. Nabité emocemi, humorné, ale hlavně provedené s láskou a úctou k materiálu a postávám, které tak milujeme a prožili jsme s nimi 10 let!! Já pochybuji, že se někdy někomu tenhle úspěch podaří zopakovat, a proto je to tak výjimečné. První půlka filmu je sice trochu utahaná, ale druhá polovina to náramně vynahrazuje a dává zapomenout na všechno okolo a prostě je potřeba si užít ten fanservice, který je jedním slovem EPICKÝ! V Endgame je tolik cool momentů, že se to na prstech jedné ruky nedá spočítat, ale podstatné je že jako celek to funguje naprosto výborně. Humor, osudovost, satisfakce, zklamání a hlavně emoce - všechno funguje, tak jak má a i na slzičky došlo (minimálně v mém případě). Když si teď vzpomenu na to hrobové ticho po konci Infinity War, tak se to nedá ani srovnat s atmosférou v sále při dojemných chvílích v Endgame. Prostě rozlučka jak má být a hlavně jakou si Avengers zasloužili. Byla to parádní jízda těch 22 filmů a jsem rád, že jsem toho mohl být součástí.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

No do prde**! Marvel to opět a zase dokázal a to neskutečným způsobem. Pokud by měl existovat učebnicový příklad, jak by měl vypadat našlapaný blockbuster, ve kterém funguje absolutně všechno od humoru, scénáře, postav, kterých je nepřeberné množství, až po akční scény, tak prosím Infinity War je tím vším, čím jsem si přál, aby bylo. Délka filmu je neuvěřitelných 149 minut a ani na vteřinu film neztratí na tempu a jede dál až do epického finále. Thorova dějová linka? Takhle jsem si představoval, že měl vypadat Ragnarok (a ne nějaká buddy komedie). Thanos si v podstatě krade film pro sebe a konečně jsme dostali komplexního záporáka, kterému jsem skoro fandil, aby všem zakroutil krkem. Doctor Strage, Iron Man, Cap, Guardians of the Galaxy, Spiderman - každý dostane svůj moment a pokaždé jsem z toho sral blahem. Závěrečných 5 minut už jsem snad ani nedýchal a cítil jsem neuvěřitelnou bezmoc a úzkost. Tak hrobové ticho v sále jsem po závěrečné scéně dlouho nezažil. Infinity War je splněným snem a fakt se nemůžu dočkat pokračování! Plná palba 5* a minimální 3x ještě kino!

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Knižní předlohu jsem nečetl, takže se nechci pouštět na tenký led v podobě srovnání toho, co ve filmu chybí a co ne. Jen bych chtěl podotknout, že ani sebelepší režisér by nejspíš nedokázal vtěsnat do jednoho celovečerního filmu všechny ty odkazy, easter eggs a spoustu dalších věcí, co kniha obsahuje. To, co nám ale neservíroval Steven Spielberg je naprosto famózní blockbuster se skvělým vizuálním podání v podobě OASIS, kde jsem doopravdy hltal každý záběr s bradou na zemi. Hned od začátku mě film pohltil. Začala neuvěřitelná jízda, která nezpomalila až do posledního záběru. Příběh, který krásně balancuje mezi realitou a OASIS, hudba, vizuální podání a všemožné narážky či známé postavy všude možně po OASIS oh my... No prostě Spielberg je borec a zamiloval jsem se do Art3mis.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Moment kdy se Robert Záruba snaží popsat co prožíval když jsme vyhráli mluví za vše a víc není třeba psát. Vynikající dokument.

plakát

Black Panther (2018) 

A já tomu ten plný počet dám! Krom lehce uspěchaného finále k tomu nemám absolutně žádnou výtku. Wakanda a většina scén, které se odehrávají v Africe, vypadají úchvatně. Na to jsme si už u marvelovek zvykli, na co ale zvyklí nejsme jsou skvěle vykreslené postavy, jakými Black Panther disponuje. T'Challa se snaží vyrovnat se smrtí otce a křivdami z minulosti a rozhodnout jakým bude králem. Motivace padoucha je tak uvěřitelná, že mu skoro fandíte a charisma které Michael B. Jordan do postavy vnesl z něho dělá jednoho z nejlepších padouchů v MCU. Celkově se mě líbí, že to není další marvelovka, kde se nemusí nutně zachraňovat svět a řeší se tu spíš problémy v osobní rovině - i tak to dokáže stejně strhnout. Hudební podkres je naprosto famózní a to jak v podání hip hopu, či typické africké hudby při rituálních soubojích. Black Panther mě dost bavil a i když je moje hodnocení možná lehce nadhodnocené a třeba po další projekci půjdu o hvězdu dolů pořád bych se nebál tvrdit, že to je jedna z nejlepších marvelovek.

plakát

Coco (2017) 

Když Pixar chce tak umí, a to že hodně dobře. Minulý rok si mě podmanila svým kukučem Moana, u které jsem taky šel za plno a letos to opět dokázal Coco, který dominuje úžasným vizuálním podáním, skvělým humorem, akcí a příběhem kterému nechybí napětí a nádherné emocionální zakončení. Prostě vším, co by správná Pixarovka měla mít a doufám že nás čeká víc takových originálních projektů než další pokračování Aut či Toy Story.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Opět tu jsou po roce Vánoce a pro filmové fanoušky to znamená jediné - Star Wars jsou konečně tady! A tenhle rok se sakra povedly. The Last Jedi je diametrálně odlišný od ostatních Star Wars a rozhodně to není sázka na jistotu, jako to bylo u Force Awakens. Johnson skvěle rozvíjí dál postavy - hlavně tedy Rey a Kylo Rena. Akční sekvence jsou boží, humor funguje tak, jak má, skvělý vizuál a posledních 30 minut je prostě awesome!! Pro mě jedny z nejlepších Star Wars a moc nechápu všemožné internetové rýpaly, co jsou už jenom po pár leaknutých střípcích příběhu nasraní, že je The Last Jedi trash. U Force Awakens většina nadávala, že Abrams nepřišel s ničím novým, u Rogue One, že to je zbytečný film a když se teď Johnson pokusí o něco originálního a povede se mu to velice dobře, tak je to opět špatně?

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Nikdo, ale doopravdy nikdo nedokáže navodit tak výjimečnou atmosféru a napětí jako Denis Villeneuve během svých filmů. Vůbec mně nevadí, že mají filmy pomalejší tempo - ty prodloužené záběry o pár vteřin v jeho podání dokáží udělat v celkovém zážitku z filmu tak moc, až se to nedá popsat. A nový Blade Runner 2049 toho je důkazem - zde si teda tvůrci sakra pohráli s celkovým audiovizuálním projevem - naprostý skvost a dokonalost sama pro sebe. Příběh skvěle přejímá první díl, který je dnes právoplatně jedním ze sci-fi kultů a skvěle ho doplňuje, i když možná pokládá více otázek než odpovědí, ale je asi na každém z nás, co si z toho odneseme. Gosling výborný (stále nechápu zbytečný hejt na jeho obsazení) Ford, Hoeks, Armas a Leto - všichni do jednoho skvělé výkony. Hltal jsem každou vteřinu na plátně a rozhodně jeden z nejlepších letošních kousků, co můžete v kinech vidět a že tomuhle kino hodně sluší.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Láska nebeská naráží na spoustu klišé, co jsou v každé druhé romantice, ale jenom tady je tak ochotně přehlížíte a ignorujete, protože tak pozitivní atmosféru žádný jiný film nevykouzlí. Hvězdné obsazení, skvělý scénář i přes velké množství postav, nezapomenutelné scény (Andrew Lincoln a jeho vyznání lásky, Colin Firth a jeho žádost o ruku, scéna na letišti, Rowan Atkinson a jeho vánoční balení, Hugh Grant všude, kde se objeví a mnoho dalších) a k tomu všemu ještě Craig Armstrong a jeho hudba doopravdy dostane každého. A tohle všechno dohromady a mnoho dalších věcí dělají z Lásky Nebeské nesmrtelnou klasiku a nejlepší romantický film všech dob. Love is all around :))))

plakát

Whiplash (2014) 

Strhující drama v podání jednoho z nejnadanějších režisérů současnosti Damiena Chazelle. Wow! Neskutečný zážitek sledovat souboj žáka a učitele v podání J.K. Simmonse, který je naprosto nekompromisní a fakt, že Miles Teller veškeré scény, kde bubnuje, hraje doopravdy on, jenom umocňují celkový feeling. Jeho 9ti minutové sólo na konci jsem hltal s bradou na zemi.