Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Ready Player One: Hra začíná

Ready Player One: Hra začíná (2018)

Knižní předlohu jsem nečetl, takže se nechci pouštět na tenký led v podobě srovnání toho, co ve filmu chybí a co ne. Jen bych chtěl podotknout, že ani sebelepší režisér by nejspíš nedokázal vtěsnat do jednoho celovečerního filmu všechny ty odkazy, easter eggs a spoustu dalších věcí, co kniha obsahuje. To, co nám ale neservíroval Steven Spielberg je naprosto famózní blockbuster se skvělým vizuálním podání v podobě OASIS, kde jsem doopravdy hltal každý záběr s bradou na zemi. Hned od začátku mě film pohltil. Začala neuvěřitelná jízda, která nezpomalila až do posledního záběru. Příběh, který krásně balancuje mezi realitou a OASIS, hudba, vizuální podání a všemožné narážky či známé postavy všude možně po OASIS oh my... No prostě Spielberg je borec a zamiloval jsem se do Art3mis.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Ten film znám snad i pozpátku a stejně se na to vždycky těším jako malý kluk. Pouštěl bych to jako povinnou výuku ve škole!

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Russel Crowe a jeho životní role? Dost možná. Jak je to mnohokrát zmiňováno je to klasický velkofilm se vším co k němu patří víc k tomu asi není třeba. I když jsem to viděl asi už 100x tak pokaždé musím na konci držet slzy na krajíčku.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Pokud by se mě někdo zeptal, jaký nejlepší film jsem kdy viděl, tento počin od bratrů Nolanových by byl nejspíš jeden z kandidátů na výherce. Jestliže měl Batman začíná výborně napsaný scénář, Temný rytíř je naprostá špica a dokonalost ve všech ohledech. Scéna Joker vs Batman na policejní stanici je jedna z nejlepších vůbec ve svém žánru a všechny ostatní dialogy, Batmanova těžká rozhodnutí, Jokerovy projevy chaosu atd. – dokonalost! Herecké výkony za hranicí možností – speciálně Ledger a jeho podání Jokera. Zimmer a Howard překonávají samy sebe. Nolan a jeho brilantní režie dělají z Temného rytíře mistrovské dílo bez jediného kazu a jeden z nejlepších filmů 21. století, ne-li vůbec.

Počátek

Počátek (2010)

Christopher Nolan si odskočil mezi Temnými rytíři natočit svůj 10 let připravovaný projekt a světe div se, opět z toho vylezl masterpiece. Začínám pomalu přemýšlet nad tím, kdy ten týpek šlápne vedle. Hlavní předností je opět a zase geniální scénář, který je ještě lépe odvyprávěn a díky skvělé režii podaný divákovi tak, že vás udrží v pozoru na 100 % od začátku do konce. K obvyklé partičce (Tom Hardy, Cillian Murphy či Michael Caine) se tentokrát přidal božský Leo a skvělý Joseph Gordon-Levitt s Marion Cotillard – obsazení jedním slovem famózní. Hans Zimmer zde vytvořil absolutně nejlepší soundtrack, jaký kdy udělal a nechápu, že za to doma nemá plešouna na poličce. Po celý film byl hudební podklad naprosto geniální a dokonale vystihující dané scény. Skladbu Time mám ve svém playlistu už 7 let a nikdy neomrzí. Co dodat závěrem? Snad jen, že v posledních pár vteřinách si s námi Nolan pěkně pohrál a žhavé diskuze, jak to teda vlastně dopadlo, najdete všude možně ještě dnes. Já osobně doufám v happy end.

La La Land

La La Land (2016)

Když jsem před pár měsíci četl článek kde Tom Hanks prohlásil "Jedná se o něco naprosto nového, něco co si nedokážeme ani představit, a že děkuje bohu, že se něco takového podařilo v současném studiovém systému protlačit ke zdárnému dokončení" měl pravdu! LaLaLand si mě podmanil hned po úvodní scéně a ždímal ze mě emoce až do strhujícího závěru! Neskutečný, impozantní, jedinečný! And the Oscar goes to.....

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Láska nebeská naráží na spoustu klišé, co jsou v každé druhé romantice, ale jenom tady je tak ochotně přehlížíte a ignorujete, protože tak pozitivní atmosféru žádný jiný film nevykouzlí. Hvězdné obsazení, skvělý scénář i přes velké množství postav, nezapomenutelné scény (Andrew Lincoln a jeho vyznání lásky, Colin Firth a jeho žádost o ruku, scéna na letišti, Rowan Atkinson a jeho vánoční balení, Hugh Grant všude, kde se objeví a mnoho dalších) a k tomu všemu ještě Craig Armstrong a jeho hudba doopravdy dostane každého. A tohle všechno dohromady a mnoho dalších věcí dělají z Lásky Nebeské nesmrtelnou klasiku a nejlepší romantický film všech dob. Love is all around :))))