Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (35)

plakát

Zizek! (2005) 

Slovinský medvěd ve své nejlepší formě. Filosofie ani historie není mrtvá, aneb jak zkřížit Lenina, Lacana, Freuda a Marxe pro záři naplněných poslucháren.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

První díl je fenomenální, pak jde kvalita dolů spolu s únavou diváka z nerealističnosti hlavní postavy. Třetí díl je už nuda, která čerpá z předchozích dvou a zde lépe než kde jinde platí - ještě že v nejlepším přestali.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Pokud chcete opravdu skrýt pravdu, dejte ji všem na oči a přelepte ji nálepkou "komedie".

plakát

Apokalypsa (2006) 

Rádoby intelektuální slátanina pro tu vymaštěnou část amerického publika. Děkuji ne, pro ty, co to neviděli, doporučuji si předtím dát nějakou vědomí ovlivňující látku, třeba Vám to dá nějaký smysl. Dobrý komentář: Lima.

plakát

Herkules (1995) (seriál) 

K jídlu v unaveném odpoledni po únavné středoškolské výuce s alternativou německé kriminálky nebo pořadu pro osmileté to bylo celkem ok, ale to je tak vše.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

[komiks jsem nikdy neviděl ani z rychlíku] asi 60% stopáže je aktuální dění, 40% jsou flashbacky, které dynamicky dokreslují kořeny příbehu a postav, u nichž si díky jejich archetypální rozrůzněnosti každý může něco najít (ať už jste přímý Rorschach, stoický Manhattan, nebo geniálně kalkulující Veight). I když se jedná o poměrně akční podívanou, Snyder mě překvapil tím, že se v první řadě nesoustředil na vizuální stránku (která je ovšem na velmi dobré úrovni), jako např. u 300, ale spíše na zvýraznění rozdílů mezi charaktery jednotlivých postav - jakkoli mechanické se to při opakovaném shlédnutí může zdát. I když zřejmě neúmyslně, Manhattan otevírá poměrně velké množsví filosofických a morálních témat a film tak je dobrou podívanou i pro náročnějšího diváka, který si v tom najde své. První třetinu Watchmenů se člověk neznalý předlohy spíše rozkoukává a zajímavé mu můžou přijít maximálně tak historické paralely a mixy situací s písněmi (hřbitov a "Hello darkness my old friend" od S&G je prostě dokonalá kombinace). Ve druhé třetině se nicméně dosud příliš statické charaktery rozbíhají a poslední třetina filmu nenechá nikoho na pochybách, že se tento riskantní filmový podnik překvapivě povedl. Velmi mě překvapila míra brutality a sexu, která je i na vysoce Rkové filmy nevídaná (např. sexuální scéna patří podle současných filmařských postupů spíše do žánru porna než celovečeráku do kin) a která film jakoby vytrhuje z hollywoodských klišé, na které jsme z filmů o superhrdinech zvyklí. jinak parádní komentář - Galadriel. Pět hvězdiček nedávám, protože nejde o film, na který bych se opakovaně díval po letech a znovu a znovu by mě přibíjel do křesla - i když kdo ví, třeba po letech hodnocení změním :)

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Špička akčního a detektivního žánru, přesto se z něj ale podstatným způsobem vymyká. Nejde pouze o boj dvou supermozků se sexy obličeji, jako tomu běžně bývá, ale o složitou hru na hřišti s více bránami, v níž na druhém konci pole hrají partnerky zúčastněných (žádnou podobnou kriminálku neznám). (((SPOILER))) Dále, jde o jeden z velmi malého množství filmů z tohoto žánru (žádný takový další taky neznám, ale tohle zní pravděpodobněji), kde spolu v polovině filmu padouch a hrdina (zatím není jasné, kdo je kdo) sedí u kafe a povídají si (nejen) o svých partnerských životech. Sdělení filmu také nenajdete na konci, protože konec jen drží laťku žánru, ale je tam vpodstatě zbytečný - tak jako každá smrt. Jednu hvězdičku za tu finální laťku žánru u letiště, která celý předběžný dojem shodí, podle mého názoru se dalo vymyslet něco lepšího, co by dotáhlo některé momenty z průběhu filmu... zřejmě nelze hrát v americkém filmu bankovního lupiče a na konci úspěšně s prachama utéct :)

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Dal bych pět nebýt ukradeného nápadu s dočasným fungováním zázračného léku (Awakenings). Výběr z nejlepších českých herců, scénář dobrý, na české poměry velmi dobrý počin.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Scénář je výsměch kombinaci Kmotra a XIII. patra. Nic proti ničemu, ale vyhozený peníze a na kompu zadara vyhozenej čas. Profesně dobrý, ale prázdný jak žaludek po velký kalbě. A taky tak na vodě.