Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Bitva u Vídně 1683

Bitva u Vídně 1683 (2012)

Dovolím si tvrdit, že bitva u Vídně byla jednou z nejdůležitějších, ne-li přímo nejdůležitější bitvou v dějinách naší (rozumějte západní) civilizace. Jako taková si zaslouží víc než jen jedno filmové zpracování. Jsem proto rád, že se Renzo Martinelli odhodlal k natočení tohoto snímku. Co na tom, že efekty nejsou příliš zdařilé. Film asi rozpočet jako Pán prstenů neměl. Lidé, o nichž je tento film, bojovali a umírali i pro nás a my bychom na ně neměli zapomínat. S hlubokou úctou všem padlým a s velkými díky režisérovi, hercům a všem tvůrcům filmu dávám 5*.

Elitní jednotka

Elitní jednotka (2007)

Vzhledem k zemi původu jsem se k filmu stavěl zpočátku trochu nedůvěřivě. Na druhou stranu jsem si však uvědomoval potenciál prostředí slumů. Nakonec se z filmu vyklubala moc pěkná porce napětí a akce. Pravda, první polovina je lehce pomalejší, nicméně to není níc, co by se nedalo přežít. O to víc mě vytočilo, když se po 20 minutách otec zvedl od filmu s tím, že ho to nebaví. Druhá polovina totiž opravdu stojí za to. Film není přeplněn nákladnými a velkolepými efekty, ale přesto se jedná o slušnou akční jízdu. Chlapíkům z BOPE jsem fandil hned od začátku, protože se s tou feťáckou havětí nepárali, a tak se to zjevně musí dělat. Zbohatlí spratkové taky dostali, co zasloužili, a já mohl v klidu usnout. :)

Agent bez minulosti

Agent bez minulosti (2002)

Od filmu jsem očekával pořádnou akci a tu jsem dostal. Ale to nebylo všechno. Film s parádním spádem, propracovaným příběhem a spoustou zvratů a překvapení. Hlavní hrdina je sympaťák a navzdory tomu, že si nepamatuje lautr nic, se se vším opravdu stylově vypořádává. Nejde hodnotit jinak, než 5 hvězdičkami.

Prci, prci, prcičky: Školní sraz

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012)

Po dlouhé době konečně pravé Prcičky se všemi postavami, které známe z prvních dvou filmů. Po zkušenostech s paskvily typu Na táboře a Kniha lásky jsem toho ani moc neočekával. Ale bavil jsem se víc, než dost. Jimmův fotřík opět stylově radí a má ještě stylovější hlášky, Stifler je furt Stifler a navíc se objeví Finchova máma. Dávám 5!

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Vzhledem k tomu, že už tady mnoho lidí prozradilo nějaký střípky z děje, nemusím se obávat toho, že bych spáchal něco podobného. Síla se probudila opravdu neskutečným způsobem. Způsobem překvapujícím jak mile, tak nemile. Začnu od těch negativ, ať to mohu uzavřít něčím pěkným do další epizody. Na film jsem šel s určitým očekkáváním, které se částečně nenaplnilo. Úlohu původních hrdinů jsem očekával trochu jinou a hlavně jsem po prvních dojmech, které jsem zaslechl těsně před filmem, doufal, že Kylo Ren bude opravdu stylový záporák, kterého si okamžitě oblíbím stejně jako Vadera. A takový byl, bohužel, jen do chvíle, než si sundal masku. Co se týče Finna, musím vytknout pokulhávající herecký výkon, jeho příběh je takový nelogický a při té bitvě na Jakku bych od něj očekával úplně opačné chování. Ale hlavně bych během filmu očekával, že bude minimálně 3x mrtvý (a to nepočítám vysokou pravděpodobnost, že by se zabil sám světelným mečem, protože světelný meč není věc, kterou vezmeš do ruky a hned s ní zacházíš jak Mistr) - a to při souboji s nejstylovějším stormtrooperem všech dob (ten s obuškem), při souboji s Renem, kterého učil sám Skywalker a nakonec - proč ho sakra Rathtar nesežral hned jako všechny ostatní a místo toho ho jen vláčel po celé lodi? Konec kritiky, je čas na slova chvály. Velmi mile mě překvapila Rey, k jejíž postavě jsem byl na začátku filmu skeptický a očekával jsem nějakou otravnou holčičku, ale nakonec se z ní vyklubal jeden z největších sympaťáků. O BB-8 jsem si také myslel, že na R2 nemá, ale nakonec to bude docela vtipný šikula. Žvejkala (proč mu, ku**a, v českém dabingu říkají Chewie?) snad nemá cenu komentovat, ten je stylový vždy a všude. Co se týče příběhu, chtěl jsem ho strčit do oddělení s negativy, ale proč? Ohraný příběh - musíme zničit štít, abychom mohli zničit něco velkýho a nepřátelskýho (když ne armádu droidů, nebo Hvězdu smrti, tak ne nic menšího než planetu) A nakonec: Bitvy jsou - a to bych od Disney nečekal - špinavější, hlasitější, velkolepější, efektnější a když proti vám ve třidéčku vyletí stíhačky TIE, je to fakt zážitek. Doufám, že v příštích epizodách dostane víc prostoru Luke, třeba nějací neobyčejní obyčejní stormtroopeři jako ten s obuškem, že se Kylo trošku líp vyvrbí a že se dozvíme, kdo je vlastně Snoke...