Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Enderova hra (2013) 

Nadšení se rozhodně nedostavilo. Všechno čím mi kniha připadala jedinečná se ve filmu vytratilo a působil na mě často hloupě. Začal bych tim, že ve filmu si Ender nijak nezasloužil jemu věnovanou zvláštní pozornost a neukázal nic tak výjimečnýho, aby ho někdo při smyslech nechal velet víc než 50 kadetům. Druhá věc je, že sem jaksi postrádal hlavní důvod, proč vůbec MF odvážela děti do bitevní školy. Další věc... Mazer sundal Termiťany v nějakym Migu 21 a najednou tam za 50 let (tušim že tak to ve filmu zmiňovali) se tam proháníme po galaxii v hypermoderních křižnících. Tomu řikám rychlej rozvoj. No a na závěr to úplně nejhorší. Narozdíl od knižního Endra je ten filmovej tak tupej, že když mu je oznámeno, že letěj blíž k domovský planetě termiťanů, aby mohli pomocí Hlásky komunikovat s flotilou, tak se ani nepozastaví. Jestli se dobře pamatuju, tak Hlásku bylo v knize životně důležitý utajit nejen před Enderem ale hlavně před Fazolkem, aby si nebyli jistý, že výcvik je ve skutečnosti doopravdy. Takže pro mě fakt škoda. Doufám, že se v budoucnu ještě někdo rozhodne to přetočit a zaměřit se na to čím pro mě byla kniha tak zajímavá, inteligentně napsaná a hlavně odlišná. Jinak pominu-li knihu, což se dá poměrně těžko, tak mám pocit, že bych to viděl jako lepší sci-fi se slušnejma efektama hodnejma třech hvězd.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) odpad!

Odpustil bych tomu asi všechno, možná bych částečně ocenil efekty..... Ale stejně tak jako obrovská robotí ruka strčila něžně do těžítka, tak tahle zbytečná těžítková scéna rázně shodila Pacific Rim z útesu o výšce 2-3 hězdiček přímo do odpadu.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pro mě úplně super. Recyklovaná hudba mě naopak potěšila, přišla vždycky v perfektní chvíli. Způsob, kterym film natáhli mi udělal radost. Odkazy na Pána prstenů mi přišli pochopitelný a nenásilný. Doufám, že další dva díly nebudou jiný. Opravdu mě zamrzela jenom jedna věc, a to hláška krále skřetů před smrtí, to bylo tak stupidní a nucený, že to až bolelo. Konečně s tim, že se to někomu nelíbilo, bych se smířil, ale vyčítat infantilitu filmu natočenýmu podle infantilní předlohy (oproti první půlce knížky, byl film těžký drama :) ), to mi nepříde jako inteligentní důvod.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Dějově asi nejprázdnější film co sem kdy viděl. Nemůžu si pomoct, ale tam se vůbec, vůbec nic nestalo. Je smutný, když si u filmu člověk jako skoro jedinou scénu zapamatuje to jak koupili tatínkovi výlet na ryby. Navíc ten "někdo" kdo šel bydlet do podkroví a byl strašně tajemnej... jediná zajímavá postava, škoda že tam byla úplně k ničemu. Ale jednu hvězdičku si to zaslouží, protože nekomiksová fúze x-menů s upírama to se jen tak nevidí. Navíc super nápad s upíříma dětma zabijákama :)

plakát

Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000) 

Jednu hvězdičku zat že mě Scientologové přečůrali a já si tenkrát v tom kině nevšim, že to natočili nakřivo :)

plakát

Frasier (1993) (seriál) 

Pro mě nejlepší seriál vůbec. Humor je dostatečně inteligentní aby neurazil a dostatečně šílenej, aby se člověk za břicho popadal (Svišťolopa ťa dostaně!). Zkrátka dva nóbl zženštilí psychiatři, s akutní potřebou psychiatra navštívit , jejich skoro redneck ocko a pes kterej by si zasloužil Oskara. A samozřejmě zástupy dalších skvěle propracovanejch postav. Trošičku klišé. Kdo by byl řek, že to dokáže skvěle obstát a navíc bavit diváky celejch jedenáct sérií. Většina lidí zahlídla díl nebo dva v televizi a řekli si "nic moc" nebo ještě hůř. To je dost pochopitelný, protože tady, i když na to stačí tři čtyři díly, je hrozně důležitý poznat postavy. Kupříkladu narážky na Nilesovi skryté tužby (což je podle mě jedna nejzábavnější věcí celého seriálu) se dějou tak rychle a nečekaně, že divák nováček může přijít o to nejlepší. A teď to nejduležitější. Díky bratrům Slovákům za naprosto skvělej dabing. Tohle je jeden ze tří seriálů, kde uvažuju jestli dabing neni lepší než originál. Skvělá práce na skvělém seriálu.