Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Horor
  • Akční

Recenze (250)

plakát

Stargirl (2020) 

Stargirl je film, který kdybych viděl na základce a v dospívajícím věku, změnil by mi život.

plakát

Sám doma (1990) 

Málokdy se stane, že má rodinná komedie tak geniální soundtrack. Home Alone od Johna Williamse rozhodně patří mezi nejlepší vánoční soundtracky vůbec a píseň Somewhere In My Memory považuji za novodobou vánoční koledu. Film je bezpochyby klasika klasik, co k Vánocům neodmyslitelně patří. Jedna z nejlepších vánočních atmosfér, kterou můžete od filmu dostat.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Bohužel absolutně reálné. Skoro ve všem. Film, který by měli vidět všichni, obzvlášťě pak žáci na základních školách a některý vymaštěný palice na učňákách. Konec je přesně takový jak by měl být, ti šikanující hajzlové si nic jiného nezaslouží. Vynikající snímek!

plakát

Tanec v temnotách (2000) 

Perfektní, nebojím se říci geniální po všech stránkách. Lépe už to snad natočit nešlo.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Tenhle film není, a nemůže být o žádném dokonale propracovaném scénáři a vynikajících hereckých výkonech. Je o příběhu, co se prostě stal. Jsou to pouhé pocity přenesené na filmové plátno. O ty tu jde především a toho si asi vážím nejvíce.

plakát

Mistrův syn (1978) 

Tak tohle je opravdová klasika. Jackie Chan se tu pere jako o život, nebere si servítky a ze svých protivníků si prostřednictvím svého jedinečného opileckého stylu dělá neustále švandu. Dokonalá choreografie, zábavný Jackie, červený nos pana Mistra, styl osmi opilých bohů naprosto jedinečný. Už kvůli ohromujícím soubojům musíte tohle dílo vidět!

plakát

Procitnutí v Garden State (2004) 

V mém případě mohu k tomuto filmu říci jen jedno - něco takového bych chtěl taky jednou natočit. Neuvěřitelně citlivé, vtipné, krásné a dojímavé. Mimochodem - dokonalý soundtrack (The Shins, Coldplay, NIck Drake, Iron&Wine, Simon and Garfunkel) v jednom filmu je fakt pro mně smrtící kombinace.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Mám-li hovořit o filmech, u kterých je mi příjemně a zároveň se cítím poctěn jejich sledováním, se mi stává právě u "Curtisovek". Nemůžu si pomoci, ale druhý snímek talentovaného režiséra a scénáristy, který do svých filmů dává kus sebe, mě zkratka očaroval. Piráty na vlnách bych se nestyděl nazvat dokonalým filmem, neboť sděluje vše, co chtěl sdělit, vyvolává velké emoce, má výborné obsazení, skvělý scénář a dokonalou hudební složku. Herecký ansábl byl vybrán moc dobře. Na všech zůčastněných je velmi vidět, že si své role opravdu uživali. Curtis a všichni ostatní , co se na tomto filmu podíleli, vzdali hold všem těm, kteří rozdávali radost lidem prostřednictvím hudby, i kdyby je to mělo stát život. Je to velká filmová pocta nejen těmto lidem, ale zároveň i také rockové a popové hudbě, které bychom si měli všichni vážit, neboť se jedná o poklad, který nás všechny přežije. Tenhle film musí dostat alespoň jednoho Oscara, protože Rock'n'roll BABY!

plakát

Noc oživlých mrtvol (1968) 

Naprostá žánrová klasika a chuťovka, která svou syrovostí a netradiční atmosférou zastíní mnohé dnešní zombie filmy. Nemusí nutně stříkat krev, není třeba žádné svižné akce a zmítající se kamery, či barevného obrazu - již od začátku filmu Romero nastaví vysokou dávku napětí a očekávání, které vydrží až do finále. Závěr filmu se opravdu povedl a zároveň působí jako velké "fuck off" všem těm rádoby šokujícím koncům dnešní hororové produkce. Pokud však čekáte více "žracích scén", přejděte hned po tomto debutu na další Romerovo klasické dílo "Úsvit mrtvých". Zde čekejte pořádné psychologické drama s prvky klasického hororu. Určitě se budete bavit stejně jako já. Pro zombie-úchyláky určitě povinnost.

plakát

Zapomenutí (1950) 

Mistrovsky natočený a velmi sugestivní snímek, který se absolutně s ničím nemaže. Tento silný námět dokázal Buñuel zpracovat tak, že neztrácí nic ze své autentičnosti i dnes. Surrealistická sekvence jako sen jednoho z představitelů patří jistě mezi nejsilnější okamžiky filmu a zároveň tak připomene starší Buňuelovy kousky. Buñuel si taktéž dal záležet na výběru skvělé hudby, která dokonale doplňuje už tak silné scény. Vlastně ani není nic co bych mohl vytknout, důležitý je sugestivní zážitek a sdělení filmu. A to se zde povedlo na 100%. Dokonalý kus filmařiny!