Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tento film jsem nejdřív odsuzoval, zkrátka drama nejsou úplně moje parketa. Ale jednou, jednoho deštivého odpoledne jsem tento film vytáhl z poličky abych zjistil jestli to je takový zázrak jak všichni tvrdí. Byl jsem mile překvapen, už od prvních minut jsem byl vtažen do neuvěřitelného děje který ve mě zanechal pocit se zamyslet. Jednoznačně ***** za tento megavýkon všech herců i filmového štábu.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Peter Jackson má opravdu obrovský cit pro epické filmy a Pán prstenů asi bude jeho největším úspěchem. Scéna se signálními ohni zůstane dlouho v mé paměti *****.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tento film spadá do stejně třídy jako Vykoupení z věznice Shawshank. Nejvíc se mi líbí postava Johna Coffeyho, kterého úžasně ztvárnil M.C.Duncan, obr hromotluk z chováním jako pětileté dítě. Dále se mi líbí postava Paula Edgecomba v podání skvělého Toma Hankse. Tento film jasně ukazuje jak to vypadá když spravedlnost dopadne nespravedlivě.

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Pány prsteny vždy řadím podle velkoleposti. Pokud jde o dvě věže tak jsou na 2.místě. Skvělá hudba jako efekty(ikdyž v těch to občas vrže). Velmi mě překvapil výkon Andyho Serkise který v podání Gluma vyloženě válel. Tento film si pět hvězdiček jednoznačně zaslouží.

Centurion

Centurion (2010)

Podle mě celkem povedený film který rozhodně má hlavu a patu. V poslední době se roztrhl pytel s filmy s devátou legií a pikty a tenhle je jeden z nejpovedenějších.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Mel Gibson v tomto díle nádherně přiblížil širšímu publiku surovost středověku.

Po čem ženy touží

Po čem ženy touží (2000)

Krásná a na americké poměry hodně povedená romantická komedie. V tomto filmu sem jsem se od začátku do třičtvrtě filmů smál a v poslední čtvrthodince jsem s blaženým pocitem vychutnávál vyvrcholení celého díla které bychom možná od tohoto flmu čekali hned od začátku ale i tak to bylo hodně nečekané. Mel Gibson je skvělí herec a myslím že se touto rolí přímo bavil.

Patriot

Patriot (2000)

Z dvojice "Statečné srdce" a "Patriot" je ten první povedenější ale myslím že tento film má také své kouzlo. Ikdyž jsem se nemoh zbavit pocitu že to je pokus o napodobení Statečného srdce. Ale na druhou stranu si myslím že splnil své cíle a jako válečný film vyšel se ctí.

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

V tomto filmu se spojily dva úžasní režiséři spolu s úžasným hlavním hercem. V době kdy se tento film natáčel ještě nikdo netušil že tento film katapultuje Harrisona Forda na absolutní špičku filmového repertoáru. V dnešní době už můžeme vidět že se v tomto film snoubilo to nejlepší z celého světa filmů. Tohle je jeden z mála filmů kterému bych dal 6 hvězdiček kdyby to šlo. Jak děj, tak hudba tak propracovanost postav, vše je uděláno nejlíp jak to jen šlo. Rozhodně film pro každého kdo je "dobrodružně" naladěn.