Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (214)

plakát

Agent Cody Banks (2003) 

Tak trochu aspirant na odpad, ale vzhledem k tomu, že jsem se i párkrát zasmál ... no řekněte, u jaké které čí americké komedie se vám to podaří by't jen jednou?

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Barevné leporelo co moc nedrží pohromadě. Marvelovské omalovánky pro dospívající. Tak jak některé seriály trpí tím, že všechen prach vystřílí na začátku a pak upadnou do podprůměru, tak Agenti SHIELDu trpí naopak tím, že svoje trumfy odkládají na později, tedy na dobu, kdy už nikoho nemusí zajímat. Stejně jako Fringe se tak možná utopí v neustálém odkládání vyvrcholení. Coulson by si zasloužil lépe obsazený tým a tajemnější případy.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Gigantické kameo. Defilé postav z původní Alenky v klasicky americké slátanině. Ale je to hezké. Mia je překrásná a Anne Hathaway je coby motající se bílá královna přímo k sežrání.

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

První řada byla geniální. Pak to šlo z kopce. Opakovaný vtip přestal být vtipem, děj začal být rozbředlejší a kolovrátkovatělší, až skončil na ničem. Skvěle to vystihuje jedna epizoda Futuramy, kde to trefně parodují.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Amélie je film, který zabírá. Nejen u srdce, ale všude. Tu základní zápletku, kdy se mezi mnohými hledají ti praví dva, lze natočit ticíckrát a pokaždé je z toho naprosto dokonalý film, ale ne vždy se to povede. Tentokrát se to povedlo. Úsměv Amélie na plakátku je přesně ten úsměv, který byste si z filmu měli odnést i vy. Úsměv šťastně (za)milovaného.

plakát

Azumanga daió: The Animation (2002) (seriál) 

Nejroztomilejší japonský anime seriál. Je to o ničem, jen o docela "obyčejných" studentkách a jejich učitelkách, ale má to v sobě obrovskou vnímavost a cituplnost. Epizody se skládají z krátkých náhledů do obyčejného života studentek ... jejich charakterů, nádherně vykreslených, praštěných zápletek vycházejících z konfrontace rozdílných povah, každodeního školního snažení atd atd. A příi tom všem vinikající komediální momenty.

plakát

Batman (1989) 

Nesnáším filmy podle komixů. Jsou to obvykle slátaniny založené na více či méně povedené snaze okopírovat na plátno visuální stránku předlohy. Kolik dobrých režisérů si na tom vylámalo zuby! Burtonův Batman není žádný zázrak, v žánru ale patří k tomu nejlepšímu. Vynikající herecké obsazení, Burtonovská atmosféra a hlavně "cosi jako děj" z něj dělá možná i jedničku mezi komixovými filmy.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Velice slušné, hodnotím stejně jako jedničku. Danny de Vito je báječný, Michelle Pfeiffer horší, děj šel taky malinko dolu, ale co ...

plakát

Batman začíná (2005) 

Existuje několik důvodů, proč tenhle film hodnotit za 5: 1. Hlavní hrdina a jeho vývoj - zbožňuju ten najednou drsný hlas, kterým mluví Bruce coby Batman - a to dokoce i se "svým děvčetem". 2. Bod 1 znova - příběh zrodu je neopakovatelný! 3. Představitel hlavního hrdiny. 4. Liam Neeson v asi tak o 5000% uvřitelnější poloze než kdy dřív. Scény s ním na začátku jsou vrcholy filmu. 5. Garry Oldman a jeho slušný policajt, který se stydí. My ale žijeme v době, kdy slušní se stydí. 6. Nolan a jeho režie, jasně, ale ... 7. ... Nolan dělá z nového Batmana něco jiného než další adaptaci komiksu, dělá film, který musí fungovat i u někoho, kdo ani jednou v životě komiks neviděl. 8. Celý film je prostě krásný a ... 9. ... uvěřitelný ... kdo kdy viděl komiksového hrdinu, kterého lze chápat?! A za 10. ty chyby: takže především: rychlé střihy akčních scén dozajista zakrývající neschopnost štábu natočit je na úrovni ... to mi ale nevadí Takže dohromady za 5 ***** Při vší úctě a lásce k Burtonovi ...