Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (214)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Hypnotická atmosféra, ničím nepřikrášlený obraz hnusu a zla a nad tím vším povznesený trhlý démonický okouzlující Matthew McConaughey. Tím jak na mně působí mi tento seriál připomíná Dextera. Je v něm ale víc tajemna a Matthew je trochu jiná váha ... ten herec je dokonalej a asi až teď začal nacházet ty role, pro které se narodil. Harrelsonovův vidlácký policajt mi pěkně leze na nervy ... což je asi smysl jeho postavy ... beztak ale jeho obsazení moc nechápu. Na tuhle mi prostě přijde moc starej a oteklej. Jinak ale 100%.

plakát

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) (seriál) 

Barevné leporelo co moc nedrží pohromadě. Marvelovské omalovánky pro dospívající. Tak jak některé seriály trpí tím, že všechen prach vystřílí na začátku a pak upadnou do podprůměru, tak Agenti SHIELDu trpí naopak tím, že svoje trumfy odkládají na později, tedy na dobu, kdy už nikoho nemusí zajímat. Stejně jako Fringe se tak možná utopí v neustálém odkládání vyvrcholení. Coulson by si zasloužil lépe obsazený tým a tajemnější případy.

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

Tahle detektivka mne uchvátila tím, že toho má z detektivky celkem málo. Skandinávská syrovost, beznaděj a sociální tóny, tedy všechno to, proč vše skandinávské mám tak nerad, je tady překryto melancholickým hávem, který tomu celému dává úchvatnou audiovizuální podobu. A i ta vražda ke které dojde je tady vlastně jen zarámováním těch osmi dlouhých krásných dílů. Tennant je cool, to se dalo čekat. Jednoznačně nejúžasnější je ale na celé sérii Jodie Whittaker, která je jednak neskutečně krásná a zvláštní, zároveň ale úžasně talentovaná herečka. Její postava se i v okamžicích naprostého zoufalství chová neuvěřitelně živě a vitalisticky, touha žít z ní úplně čiší. Celkově série vyznívá nakonec vlastně tak nějak pozitivně a v lidech nakonec hledá a najde spíše to dobré. Což je v mých očích asi to největší plus a rozdíl proti severským vzorům, kterým jsem nikdy úplně nepřišel na chuť.

plakát

Černá listina (2013) (seriál) 

Ano, Spader možná je celkem charismatický, ale to je na celém seriálu jediná zajímavá věc. Když si ho odmyslíte, zbyde vám ploché až omalovánkové obsazení a velice, ale velice poprůměrná kriminálka. Hned první "případ" obsahuje tolik nelogičností, absurdit a nedomyšleností, že zbytek za sledování nestojí. Hlavní problém je v tom, že scénář se snaží být natolik šokantní, že se jaksi odporostil od pravidel kauzality a některé postavy se chovají, jakoby věděli něco, co vědět nemohou nebo něco, co se ještě nestalo.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Název filmu by měl správně asi znít "Šmakova dračí spoušť". A slovo spoušť celkem dobře popisuje, co spáchalo přerostlé dítě Jackson s látkou, kterou nebylo jak epicky natahovat. Jediné, co mi zabránilo dát odpad, byla architektura věžovitých staveb a věžovitý král elfů, který bylo narozdíl od čehokoli v tom filmu prostě ... cool.

plakát

Já a robot (2013) (seriál) 

Seriál, který na začátku možná vypadal celkem zajímavě, ale nakonec se z něj vyvinula jen další (pod)průměrná akční kriminálka, která se od ostatních liší jen tím, že tomu "praštěnýmu policajtovi" běhají po spánku modrá světýlka, takže je asi robot. Urban je docela fajn, ale zbytek obsazení je dost hrozný. Vzdávám po episodě osm.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Velice zvláštní film. Sice recykluje už recyklované ... ale jinak. A to ať už jde o zombíky nebo herecké obsazení. Obojí je tak rozmáchlé, že nutnost vzniku dvojky byla jasná už od poloviny. Ano, má to své blbé momenty a celá ta věda okolo ... on už sám princip zombies je kravina a tady je ta kravina ještě znásobena. Ale co ... i můj květináč má pocity!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pozvolnější tempo filmu a to že se vlastně nic neděje vlastně filmu svědčí. Sžívání se s Martinem Freemanem jako Bilbem narozdíl od dvojky funguje a dělá tak film alespoň trochu koukatelným.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Tak to jsem se zase jednou znemožnil. Líbil se mi dobrodružný film proto, že byl dobrodružný. Líbil se mi drahý výpravný film protože byl drahý a výpravný ... a bylo to znát. Jasně , archaicky působící ... z Marsu ... a to se mi líbilo nejvíc. Blbostí v sobě měl dost, asi tolik, co průměrný artový film, takže co?

plakát

Méďa (2012) 

Tenhle film si užijete když jste geek, co fandí Tedovi víc než okaté ukrajince. Když vás víc než děj celovečerního filmu, co stojí beztak stojí za prd, těší to, že se to vůbec dostalo do kina. Jinak ne. Jo a když litujete, že nejte ženská ... pokud jde o Wahlberga.