Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (214)

plakát

Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 

Prosím vás, zašlete mi emaily na které se mám omlouvat za to, že jsem se u tohoto filmu bavil...

plakát

Mamma Mia! (2008) odpad!

Děkuji, ale už se nepočůrávám.

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Překvapivě dobrý film. Nevyhnu se srovnání s původním filmem z roku 1978. Tedy: srovnávat Romerův film se Snyderovým je jako porovnávat Rychlé špunty a pravé Šampaňské. Tam kde Romerovy Rychlé špunty postrádají zrnko smysluplnosti, tam Snyderovo Šampaňské dokazuje, že i zombiefilm se dá natočit jako koukatelný film, který může mít myšlenku, logiku a atmosféru.

plakát

Wanted (2008) 

Inu, jako dětský film dobré. Ale jinak? Wanted není ani originální film ani jízda (nepočítáme-li jízdu vlakem Českých drah jakýmsi ultranesmyslným kaňonem). Hlavní hrdina krajně nesympatický, všechny další postavy nanejvýš ploché. Děj se ani nestihne roztočit a je vymalováno. Celkově na mne film působil dost nevýrazně a přesvědčivě asi jako volební sliby sociální demokracie. Hvězdička navíc je za to, že se Angelina Jolie nedožila konce a za největší koncetraci fyzikálních nesmyslů na políčko filmového pásu.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Jsem rád, že nejsem jediný, kdo dává za 5*. Popíšu svoje důvody, které jsou trochu osobní. Tento horor mi sedl, protože se trefil do toho, co na mne působí, aniž bych si před návštěvou kina uvědomoval. --1-- Jde o stylově čistý horror, ani ne snad duchařinu, který mi od začátku připomínal prvotinu žánru - novelu "Utahování šroubu" od Henryho Jamese - tím utahováním šroubu je pochopitelně účast dětí, dál pak to spíš neviděné než viděné, ztrácení pojmu o tom, co je a není skutečné, koho je či není se třeba bát. --2-- Ten "mysteriózní prvek s momentem překvapení", který by někomu možná už přišel vyčpělý, mně zase krásně připomínal prvotinu žánru překvapivých rozuzlení, novelu "Gumy" Allaina Robbe-Grilleta. Pro mne nejsilnější moment filmu - ten kdo pátrá po zápletce nakonec zjistí, že jí bez vlastního vědomí způsobil sám. --3-- Některé momenty mi silně připomínají moje vlastní noční můry, hrozivé sny - popsal bych je, ale nechci házet spoilery ... snad jen ... dům který je větší než vypadá, zvuky, přízraky, ostatky, tušená přítomnost někoho, kdo není.... Podtrženo sečteno, velice dobrý film, který 100% dobře funguje ve svém žánru i jinak. Zvlášť oceňuji scénář (podle mne alfa a omega filmů v poslední době). A pak originální skloubení ... horror v němž to co vás děsí vlastně není zlo, ale ... ... ... Pro doplnění, drobné mínusy: chaotické scény okolo zmizení chlapce a pak asi to, že film měl skončit o pět minut dřív než skončil, úplný závěr ho vcelku sráží.

plakát

Cirkus Humberto (1988) (seriál) 

Podle mne vrchol české seriálové tvorby, jak v epickém rozmachu, tak ve formě a hereckém obsazení.

plakát

Soukromé pasti (2008) (seriál) 

Říká se, že každý něco sbírá. Nova se rozhodla sbírat životní banality, které se tváří kdovíjak objevně, jinak ale nejsou ničím jiným než sbírkou vykrádaček. Jde tedy o sbírku hned dvou nešvarů.

plakát

Proroctví z temnot (2002) 

Nakonec jsem docela překvapený. Začátek filmu mne nějak neuchvátil. Asi proto že jsem čekal bububu, kterého jsem se až do konce nedočkal, naštěstí. Druhá část filmu měla halucinogenní atmosféru, která mne slušně naočkovala a konec zvedl celkový dojem na 4 hvězdičky. Co bych filmu vyčetl je určitá formální neučesanost, trochu zmatek v zápletce a hlavně toporný Richard Gere, který se svým hereckým projevem blíží ani ne tak Stallonemu, ale spíše Stevenu Seagalovi. Chvílemi jsem měl pocit, jestli na výrobu tohoto filmu nepoužili vystříhané záběry z Nevěsty na útěku.

plakát

Siegfried (2005) 

Tento film v každém zanechá stopu. Hlubokou stopu. Asi takovou stopu jako průjem zvíci stoleté povodně.