Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (92)

plakát

Wo de ma ji 4 ge gui (2023) 

V tchajwanské kinematografii nejsem tak zběhlý, a proto toto hodnocení je převážně subjektivní. Byl to velice pohodový film, byla zde zmíněna vážná témata, ale prezentována byla s až komickým nadhledem. Ze začátku je film spíše komický, dramatickou zápletku má, jak jinak, na konci. Příjemné překvapení, hlavní herec velmi fajn. Mimochodem film má alternativní verze napříč asijskými státy. Doporučuji!

plakát

Jú jú hakušo (2023) (seriál) 

Po celkem povedeném One Piece live action seriálu (pokud nejste skalní fanoušek animované předlohy), je tohle celkem zklamání. Nehledě na to, že jsem viděl animovanou předlohu, tady se prostě nic moc nepodařilo. Ten děj je tak hrozně zkrácený, že to prostě nepůsobí dobře, ale vůbec. Plusem jsou bojové scény a výběr hlavního herce (Takumi Kitamura), to lze konstatovat jako pozitivum. Na jedno podívání dobré, ale bohužel nečekejte zázraky. A chyby v českém dabingu jsou už jen třešnička na dortu.

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

První polovina (tedy pět dílů) úspěšně za mnou. Se vší úctou a respektem mi připadalo, že se tu až příliš tlačilo na pilu ohledně otázek afroamerické diskriminace. Upřímně, jsem nejtolerantnější člověk, co znám, ale tady mi to přišlo hrozně "na sílu" a věřím, že to někomu může připadat otravné. Co se ale týče jednotlivých her, oceňuji i přidání jiných než v seriálu. Každopádně mi to celé připadá hodně "nemastné, neslané", nemá to prostě žádnou dynamiku a akci, spíše to spadá k bulvární reality show. Každopádně jako zkrácení čekání na Squid Game Season 2 (2024), fajn. Ale o nic nepřijdete.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Osobně mě to příjemně překvapilo. Přestože to může trochu působit jako retro, pořád je to svět vzdálené (ne příliš) budoucnosti. Fanoušek série HG jistě ocení nejrůznější propojení s filmy před 10 lety. Jediné, co mi trochu lezlo krkem, byly časté hudební vsuvky, neboť hlavní postava je zpěvačka (Rachel Zegler), a za mě možná trochu podivné obsazení, avšak na Toma Blyth (Snow) a Hunter Schafer (Tigris) byla radost pohledět. Knižní předlohy se jakž takž drželi (vraždění v aréně nedodrželi vůbec). Fanouškům Hunger Games rozhodně doporučuji!

plakát

Fanfik (2023) 

LGBT filmy mám rád, mnohdy jsou to opravdu kvalitní snímky. O tomhle počinu se to však říct nedá, celé to na mě působilo jako natočené "na sílu", jako kdyby: "vezmeme prachy a natočíme nějakou blbost". V tomhle filmu je vše špatně. Hvězdička jen za zmínku fyzického násilí, kterému je tato komunita poslední roky bohužel vystavena.

plakát

V ráji (2023) 

Tento scifi film mě mile překvapil, hrozně pěkná scénografie se záběry na moderní architekturu. Jediné, co mi vadilo, byl Kostja Ullmann, neboť mi připadá, že jeho herecký výkon byl tragický.

plakát

Dívka v masce (2023) (seriál) 

Seriál mě celkem překvapil. Až po pár dílech člověk pochopí, kudy se děj bude pohybovat. Konec byl sice poněkud předvídatelný, každopádně to nemění nic na tom, že to bylo uchopené celkem dost dobře. Doporučuji zhlédnout, mile mě překvapil.

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Na tomhle snímku mi vadily dvě věci. První je, že jste doslova vhozen do děje, žádný úvod, takže chvíli trvá než se zorientujete. Druhá věc je, že mi připadá, že ten děj je až příliš pohádkový, na to, že tam je chvílemi "dirty language" mi kombinace se "šťastně až navěky" prostě nejdou dohromady, pohádky mám rád, ale tohle bylo prostě úplně mimo realitu. Mám z toho rozporuplné pocity. Každopádně oba hlavní představitelé byli skvěle vybráni a vzájemná chemie mezi nimi fungovala.

plakát

Cool Girl! (2023) odpad!

Bože, dost, prosím, už stačilo. Nikdy víc.

plakát

Zom100: Co chceš stihnout, než tě sejme zombie (2023) 

Za mě? Dost parádní oddechovka! Ano, scéna se žralokem je už příliš a dehonestuje to film, každopádně jsem to zhlédl s nadšením, a to i proto, že se jedná o tématiku zombie a film podle anime předlohy. Doporučuji!