Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Insidious

Insidious (2010)

Insidious.... Insidious patří mezi TY horory, u kterých jsem se málem posral. Mě jentak nějakej horor už nevyděší ale Insidious je opravdu strašidelné, atmosferické a geniálně natočené mistrovské dílo. Lekačky nemají absolutně žádnou chybu, amtosféra je úžasná, napětí je veliké a do všeho toho špetka ironie a humoru. Nikdy jsem nepochopil jak Wan ty filmy točí... Insidious mi nepomohlo tuto záhadu rozluštit... spíš jsem uznal že Wan je opravdu mistr a za pár dolarů umí natočit tohle. Herci jsou dobří. Dobře... scénář je slabší ale o to tu vůbec nejde! Insidious je horor o napětí a lekačkách! Musim dodat že v INSIDIOUS jsou nejpovedenější, nejstrašidelnější a nejironičtější bubáci které jsem kdy viděl. Musím zdůraznit zvuky... prosím až se budete dívat na INSIDIOUS, tak to nemějte moc nahlas... v případě že by jste měli moc nahlas repráky, tak vám zaručuju že ten malej asiat vám urve uši. Komu sakra vadí že scénář neni nějak zvášť dobrej? Mně ne...( BTW. Darth Maul byl obzvlášť povedenej)... prostě: INSIDIOUS IS INSIDIOUS.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Originální, brutální, násilný a inteligentní film. Wan je machr ve svym oboru a filmem Saw to začalo. Ten Asiat má fakt talent, protože tak dobře natočit film nedokáže jen tak někdo. Přestože následující díly nesahaj prvnímu ani po kotníky, bez těch dalších 6 dílů by to nebylo ono. Vždycky se vyjasní nějaká věc a hned na to se objeví nějaký otazník. Leigh Whannell mě překvapil nejen jako scénárista ale taky jako herec. Kultovní krimi-horor, který nikdy nebude zapomenut a taky film, který proslavil geniálního režiséra JAMESE WANA!

Antikrist

Antikrist (2009)

Nejsem si jistý co jsem to právě viděl ale dá se říct že Trier je génius. No... Antichrist rozhodně není film který se líbí všem ale Trier točí filmy pro určitou část lidí a mně se to zdá v pořádku. Velmi zajímavý styl léčby ale to se dá v Trierově případě čekat. Divnější a silnější film jsem v životě neviděl. Herecké výkony jsou perfektní a co se režie týče se nedá nic vytknout. Antichrist má úžasnou a depresivní atmosféru a mluvící zvířata jsou dokonalé. Občas jsem si ale fakt řekl... "Proč se na to kurwa koukám?" ( Nedoporučuju lidem, kterým vadí, když si ženská ustřihne genitálie ). A verbal by se měl zklidnit, jen protože film nepochopil a připadá si víc Cool když dá takhle hodnotnému filmu odpad... škoda mluvit.

Prolomit vlny

Prolomit vlny (1996)

Velice krutý, smutý a těžký film. Breaking the Waves je film, založený na hererckých výkonech, které jsou v tomto případě excelentní. Lars točí příběhy lidí, z normálního života, akorát to točí tak zvláštní formou že jsou jeho filmy pokládány za mistrovské díla. Tento film mě úplně dostal a musím říct že je to jeden z nejlepších Larosvých filmů. Musim to napsat ještě jednou, NIKDY JSEM NEVIDĚL TAK DOBŘE ZAHRANÝ FILM! Tuhle větu jsem ještě nikdy nepoužil. Emily i Stellan by si zasloužili veliké uznání za to, co tady předvedli. No dále... kamera je typický Larsovská- špinavá a naschvál "amatérská". 5* !!!!!!!

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Ohraný scénář s pár nelogičnostmi... no a co ? James Wan je troufám si říct "Nejlepší režisér v hororovym žánru". To co nám předvedl v Conjuring je geniální. Když bych to chtěl srovnávat s Insidious... nemohu říct že jsem se bál víc ale přesto Conjuring má takové svoje kouzlo které Insidious nemá.... atmosféra v Insidious je oproti Conjuring velice slabá a kamera se nedá srovnávat. Když už jsem u kamery tak musim říct že v Conjuring je nejlepší kamera kterou jsem kdy viděl. ( např. scéna pod postelí ). Tohle neni horor na který jdete aby jste se párkrát vylekali a šli domů. ( Jak to udělali všichni ti primitivové v sále, kteří do toho stále kecali a hyhňali se ). Toto je horor na který jdete aby jste si vychutnali nepřekonatelnou amtosféru a ten "ohraný scénář".Nemohu říct že zde nejsou lekačky ale převažuje napětí. Musím zdůraznit že jsem se chvílemi smál víc než u nějakých debliních komedií s Owenem Wilsonem. To je velké plus, že do toho Wan zakomponoval i humor. No vymítání... v podstatě jako v Insidious až na to že místo Elise zde byli Ed a Lorren Warrenovi a místo Pata a Mata zde byl natvrdlej policajt a nějakej číňan.... zakázal bych vstup blbejm puberťákům kteří se choděj do kina bavit a smát se...

Dogville

Dogville (2003)

Když už si myslíte že jste viděli všechno, tak přijde Dogville... Lars von Trier se opět předvedl v plné kráse. Cynismus je někdy až nechutný a přehnaný... forma jakou je Dogville znázorněný je přímo geniální a herci jsou taková třešnička na dortu (i když je na nich celý film postavený). Lars musí být opravdu magor nebo já nevim co ale až takhle "originální" konec bych fakt nečekal.

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Neskutečně silný a emociálně nabitý film. Lynch je geniální a Sloní muž je podle mě jeden z jeho nejlepších filmů. Je to krutý ale zároveň krásný film o "člověku", který má opravdu těžký život, kvuli jeho "znetvoření". Anthony Hopkins je zde naprosto skvělý ale John Hurt v roli Sloního muže je zde excelentní. Lynch na mě znovu udělal ohromný dojem a já mu děkuju za nezapomenutelný filmový zážitek!

Melancholie

Melancholie (2011)

Trier ví jak na to... Melancholia je geniální drama o konci světa a o pár lidech jak ho prožívají. První polovina filmu je hodně zajímavý drama o svatbě, kterou nevěsta totálně posere. Druhá část filmu je dá se říct "katastrofický drama" s geniálníma hereckýma výkonama. Konec je celý film celkem předvídatelný ( hlavně protože to točil Trier ) ale to vůbec v tomto případě nevadí, protože tohle je film o emocích a o chování lidí před katastrofou. Skvělá kamera a dokonalé záběry, někdy až neuvěřitelně krásné a vzrušující. Herecké výkonny jsou jak už jsem zmiňoval perfektní a o režii ani mluvit nemusim.

Insidious 2

Insidious 2 (2013)

Geniální pokračování, geniálního prvního Insidious. Insidious 2 je tak z 80% strašidelné jako 1. díl ale scénář má o 200% lepší. Wan si to jako obvykle pošéfoval jak to jen šlo... všechny scény jsou do puntíku vymazlené a John R. Leonetti se opět předvedl v plné kráse. Bisharovy skřípající housle stejně jako u 1. dílu neskutečně podporují atmosférů a lekačky dělají infarktnější než jsou. Whannellův scénář mě naprosto dostal, stejně jako herecký výkon Patricka Wilsona. Prostě... INSIDIOUS 2 IS INSIDIOUS !!! Wane, ty si magor!!!

Ovládací panel
6 bodů