Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (34)

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) odpad!

Příště si radši vydlabu obě oči tupým nožem než se znovu koukat na dvě hodiny naprosto nereálných záběrů, přehnaných efektů a milionu dalších hovadin. Nestalo se mi za celý život, aby nějaký film tak hrubě urážel mou inteligenci.

plakát

Stážisti (2013) 

Google je kamarád, týmový duch může i outsiderovi pomoct k vítězství a všichni, kdož máme dostatek píle a pevné vůle, můžeme zažít americký sen a dokázat vše co chceme - takové je ve zkratce poselství filmu. Jasně, na první pohled hovadina a v celém filmu nenajdete ani 30 vteřin, během kterých byste nenarazili alespoň na jedno klišé, ale... záleží na tom? Přece jen člověk z neznámých důvodů nemá nějak potřebu film vypnout a přece jen je to o trochu menší blbost než se dalo čekat. Takže, zapněte DVD, vypněte mozek, otevřete brambůrky a prostě si odpočiňte. Občas je to potřeba, ne?

plakát

Gravitace (2013) 

Efekty, grafika a neuvěřitelný důraz na detail, toť pozitiva na straně jedné. Nepřítomnost příběhu, několik - i pro laika - evidentních blbostí a jakékoliv chybějící vyvrcholení však těch pár plusů snadno srazí k zemi. V 3D Imaxu nepochybně zážitek, ovšem jinak film který kromě pár hezkých záběrů nic jiného nenabízí. A jak nám už kdysi ukázal Avatar, grafika ještě dobrý film nedělá...

plakát

Hledá se prezident (2013) 

Možná mi cosi na rozdíl od ostatních uniká, ale proč bylo třeba vůbec takový dokument natáčet? Záběry které jsem až na pár minut někde už viděl, chování zúčastněných, které všichni už známe... Žádná nová fakta, nic zajímavého ze zákulisí, žádná originalita, prostě naprostá zbytečnost.

plakát

Podfukáři (2013) 

Výborný nápad, příšerné provedení. Příběh sám o sobě vůbec není marný a kdyby to bylo trošku víc ve stylu Dannyho parťáků, asi bych se podíval i dvakrát. Jenže tady je výsledkem jen čtveřice arogantních debilů, zaštiťujících se jakýmsi nejasným dobrým skutkem, proskakujících hromádkou na pohled hezkých triků a pc efektů marně se snažících zakrýt absolutní nepřítomnost čehokoliv logického. Chybka se objeví v každém filmu, ale nesmysly které jsou k vidění zde doslova rozčilují.

plakát

Rivalové (2013) 

Po všem tom rozruchu okolo bylo víc než těžké nečekat naprosto strhující zážitek, leč realita je bohužel zklamáním. Ve výsledku je tenhle film prostě ,,jenom" dobrý. Svým způsobem je to pochopitelné - mít k dispozici tak fascinující příběh plný emocí z doby, kdy jste v televizi ještě mohli kouřit a vtěsnat ho do méně než dvou hodin je nejspíš úkol způsobující nejeden bolehlav. V konečném důsledku je to právě nedostatek času, co výsledný zážitek sráží. I přes úžasné herecké výkony jsou postavy ploché a nevýrazné, závody - vlastně to hlavní - jsou zúženy takřka do mrknutí oka a život mimo závodní víkend je zhuštěn do několika málo záběrů. Navíc je otázka, nakolik by takový film stál za to nebýt tak silného skutečného příběhu a kolik lidí by z toho bylo tak u vytržení bez zlatavých kadeří mr. Hunta, které se snaží zastínit více než dost nedostatků. Dobrá podívaná? Určitě ano a přinejmenším závěrečný závod vás napínat dokáže. Pátý nejlepší na čsfd? Ani omylem.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Kdo by čekal že se z tohohle vyklube tak moc dobrá zábava? Jasně, není to kdoví jak originální story, ale o hluboké myšlenky tu nejde. Prostě jen běžná oddechová komedie u které se budete bavit, aniž by jediný vtip působil uměle. Komedie, která zvládne i pár sprostých slov, aniž by působila zbytečně hrubě. A hlavně komedie, ze které mě bolelo na konci břicho a jaká tady už dlooouho chyběla. A krásná Jennifer, hmmm... Vážně je té ženské už tolik? :-)

plakát

Jonesovi (2009) 

Snad první půl hodina vypadá zajímavě - dobří herci, zvolna se rozjíždějící příběh který nevystřílí všechno hned v začátcích, dokonce i pár vtipných hlášek padne... Jenže pak je prozrazeno tajemství naší dokonalé americké rodinky a od toho okamžiku nastane kvalitativní sešup až tam, kam slunce nesvítí. Z počátku naprosto perfektní a doposud neviděný (leč přiznejme si, až děsivě reálný) nápad se náhle stává pouhým ušmudlaným pozadím klišovité story o tom, že peníze vlastně neznamenají štěstí a že pravda, láska poctivost zase jednou zvítězí. Pád do hlubin průměru je pak uzavřen závěrem tak klišovitým a sladkým, že už nezbývalo než jen s nadějí vyhlížet titulky.

plakát

Prokletí domu slunečnic (2007) 

Povídačkami opředený, dlouho neobývaný dům, povětšinou dost daleko od civilizace aby záchrana nečekala hned za rohem. Čerstvě nastěhovaná rodina složená z rodičů kterým to trochu skřípe, problémového teenagera a mladšího brášky či sestřičky kteří vidí víc než ostatní. Lze jen těžko cítit zklamání, neboť režisér musí být opravdu génius aby z tohoto tisíckrát vyždímaného rastru stvořil něco, co zaujme. A Pang duo génii v tomto případě opravdu není. Plochý, hloubku postrádající děj, příliš málo logiky a vysvětlování a pár až příliš okatých vykrádaček a narážek na žánrové klasiky, nic co by stálo za to vidět podruhé. Do průměru se film dostává především dík těm nemnoha slušným lekačkám a vcelku zajímavému ztvárnění duchů samotných.

plakát

Amazing Race: O milion kolem světa (2001) (pořad) 

Ok, viděl jsem jen necelou sérii, ale více ani vidět nechci a na rozdíl od většiny nadšen nejsem. Nápad sic dobrý, lokality krásné, ale ukázek toho jak se lidé dokáží chovat když jde o peníze už bylo dost, zvláště když je to ještě doladěno občasnou inteligencí soutežících (,,oni jsou v džungli fakt brouci?")

Ovládací panel
2 body

Fanklub

(2)