Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (35)

plakát

Oskar (1967) 

Milá komorní komedie, která člověku nedá na chvilku vydechnout.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Tenhle film mě utvrdil jak zásdní roli hraje autenticita dabingu. S faktem, že se děj nachází mimo hranice anglicky hovořících se každý režisér popasuje jinak. Většině vystačí přízvuk, jiní sahají po multilingválních postavách. Prkotina dá se říct, ale blonďatý nácek v koženém kabátě s perfektní angličtinou hrubě kazí moment. Tradičně kvalitní práce BBC, byť trošku zjednodušená optikou protagonisty, se však dá znát.

plakát

Vše o mé matce (1999) 

Hodnocení je věc převážně subjektivní, a pokud se mi film nelíbil, nemůžu jinak než hodnotit podle toho. „Pro puritánské publikum je film lehce šokujícím...“ hmmm. Nejsem puritán, film mě nešokuje, ale je mi odporný. Kdyby se autor v plejádě zvrácenosti trošku umírnil a nabídl lepší psychologii, neměl bych problém, ale tohle ja daleko za čárou vkusu. Upřímně se mi nelíbila ani jedna složka filmu. Na druhou stranu má film rozhodně technické kvality.

plakát

Nosferatu - Fantom noci (1979) 

Zatím nejlepší zpracování Drákuly, jaké jsem viděl. Těžké, dusivé a znepokojující.

plakát

Temný úsvit (2006) 

Na řadu musel přijít Němec, aby vytvořil dojem ideologicky nekontaminovaného dojmu z Vietnamu. Herzog udělal vstřícný krok směrem k divákům a slevil ze svého jinak těžko přístupného výrazu. Velké plus za hudbu a herecké obsazení, Bale do toho dal vše.

plakát

Velkoměsto (1963) 

Film o krizi mužské identity v šedesátkové Indii s rozkošně idylickým vyzněním.

plakát

Gangy New Yorku (2002) 

Pop artový historický snímek, který klape líp než Tarantinův Django. Místy je děj trošku vachrlatý, takže plnou mi svědomí nedovolí.

plakát

Gympl (2007) 

Diletantská sračka, která zavání po všech stránkách a jen utvrzuje v tom, že dobrý český film ze současnosti aby pohledal. Herectví klasicky nestojí za pendrek, ale ta kamera! Dělat něco tak špatně je jistou formou umění. Herci do ní neustále kulí oči, což mi bylo bytostně nepříjemné, ale při současném nadužívání detailů pro takové záběry mi bylo až na zvracení. Na druhou stranu bych kecal, kdybych tvrdil, že jsem se párkrát nezasmál, tak aspoň tu jednu.

plakát

Rozina sebranec (1945) 

Hlavní postava nemusí být vždy sympatická osoba, ale měla by mít pro svoje chování nějakou motivaci. Rozina ji neměla a závěrečnou kulku bych s chutí vystřelil sám. Kdyby byl divák Janek a film nepochopil, hodný pan farář mu ho na konci vysvětlí.

Ovládací panel