Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (749)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

Divadelní představení bylo dobré: z pohledu protagonistky mělo více rovin; složení premiérového publika tak vlastně udělalo ze zoufalé hry pokleslou metaforu celého jejího života: děti, manžel, kolegové, lidé z uměleckého provozu. Ale divák seriálu vidí, že je tu i naděje na lepší variantu. A celkově je originální, když ČT udělá satiru na vlastní firemní vánoční party.

plakát

Bandolero! (1968) 

Dobrý žánrový film, lze dát cokoliv mezi 2 až 4. Dám 4 za exteriéry a že není cynický.

plakát

Cimrmani zblízka (2024) (TV film) 

Pěkný dokument o stáří a umírání ansámblu, rozlučka pana Svěráka. Skvělý running joke o trestání chyb na scéně hrou na klavír. Další výhoda toho, že sbor je pánský, ženy by trestat nebylo možné. Jinak tedy si myslím, že až jednou pan Svěrák nebude hrát, tak to divadlo už nebude zábavné. Viděl jsem kdysi Blaník v podání sice ochotníků, ale ne špatných: a byla to hrůza.

plakát

Zbojník (2023) 

Otevřeně ochotnický film, ale naprosto bez ironie. Námět téměř obrozenecký - odboj vesničanů proti zlému správci. Protagonisté hrají vážně a dávají do toho všecko. Mnoho záběrů je z exteriérů, hlavně z prosluněného lesa. Autenticitu posiluje několik zbojnických písní, které ve filmu zazní.

plakát

Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky (1967) 

Pořád se něco děje. Paní Fialová jako Bond girl má něco do sebe. Pan Kačer je dobrý superagent. Moje nejoblíbenější postava je němá role pana Čepka, coby zoufale cholerického ekvádorského plavce v chlupaté čepici.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Rychle zaujme, ale po chvilce mě unavuje přepolitizovaností. Jsem zvědav, jak bude tenhle seriál stárnout. Jedna věc zůstane určitě: paní Byczkowska je krásná zcela bez pochyb, má v tomhle díle zachycení své krásy už navždy.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Padouchové jsou povětšinou rodilí skandinávci, dobráci  pak people of colour. Jinak celkem lehce běžící akčňák s několika dobře načasovanými hláškami a bez nadměrného krveprolívání.

plakát

Trhák (1980) 

Paní Patrasová v nadzemské formě a ještě ta její role...

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Cool bloncka, dobrý výběr západoněmeckého (a anglického, který měli rádi Němci) popu konce osmdesátek.

Ovládací panel
6 bodů