Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (755)

plakát

Pan Armaguedon (1977) 

Outsiderovi, který celý život fungoval jako poslušné kolečko, rupnou nervy z nespravedlnosti společnosti a terorem se vnutí do tv vysílání, aby poprvé byl slyšen. To už je celkem etablovaný žánr.

plakát

John Lennon: Love Is All You Need (2010) 

Dokument má zmatený koncept: napřed to chvilku vypadá, že půjde o hudební vlivy na p. Lennona. Ale rychle to skočí k jeho první manželce, jejíž vzpomínky pak dominují celému snímku, na střídačku s nějakým novinářem v růžovém tričku. Nakonec dokument přibližuje asi pěkně poslední dekádu života J.L., jak ji sám mediálně inscenoval. S první ženou odhodil i Beatles a mladistvé britské srandičky. Vždycky bylo na něm vidět, že měl v sobě smutek, vztek a nějaké běsy. Se druhou ženou se stal americkým konceptuálním umělcem a superangažovanou woke celebritou, která byla starým známým nesympatická. Budiž však připomenuto, že válka ve Vietnamu byla slušným důvodem pro angažovanost. Kdyby ho nezasřelil blbeček ve 40 letech, nejspíš by J. L. byl stále starší, progresivističtější a nesnesitelnější. Ale třeba taky ne.

plakát

Hovory s TGM (2018) 

Dobří herci, celý film v exteriérech idylického parku, krásně zachycené zvuky parku, to vše na scénář pana Kosatíka. Divák musí být hodně speciálně naladěn. Ale když je, tak film uteče jakoby nic.

plakát

2012 (2009) 

Nečekal jsem takhle solidní a odsýpající klasický akčňák. Celkové vyznění v poslední scéně beru jako demografickou metaforu nedaleké budoucnosti.

plakát

Návštěva z temných koutů vesmíru (1967) 

Netušil jsem, že Angláni měli tak velkou produkci levných sci-fi filmů. Nejlepší na tomto jsou exteriéry starého anglického venkova.

plakát

Vynález zkázy (1958) 

Krásná pocta verneovkám, a přitom špičkové originální dílo. Výtečný koncept i provedení, včetně báječné hudby pana Lišky.

plakát

Velvyslanci v Berlíně: Ti, kteří varovali před 2. sv. válkou (2021) (TV film) 

Zajímavý moment, jak režim používal uvolněný sex pro indoktrinaci mládeže: dospívající dívvky se účastnily jakýchsi táborů. Film uvádí příklad, kde přes odpor rodičů se dcera musela účastnit půlročního tábora, vrátila se nadšená a těhotná.

plakát

Znamení Raka (1966) 

Vadilo mi depresivní prostředí onkologie a špatný dabing. Ale film jinak originální.

plakát

Ďáblice z Marsu (1954) 

Sexy emzačka. Jinak spíš divadelní produkce, ale strašně příjemně se na to kouká a odsýpá to. Létající talíř předjímá dost přesně talíř z Četník a mimozemšťané. Když jsem viděl robota, pochopil jsem, odkud byli všichni roboti ze Čtyřlístků mého dětství.