Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

V tomto filmu je fantastické úplně všechno... příběh, režie, scénář, herecké výkony, kamera, hudba,... je to prostě filmový klenot! Geenu a Susan miluju už roky a tohle je podívaná, která mě nikdy nepřestane bavit. Nechápu ty kecy o feminismu... chlapy asi nejsou schopni pobrat ženskou, která vezme život do vlastních rukou...

Smrt jí sluší

Smrt jí sluší (1992)

Musím říct, že tento film má všechno, co mám rád... Černý humor, skvělý scénář, výbornou hudbu, spád, stále aktuální příběh a hlavně Goldie, Meryl a Bruce? Luxusní kombinace! Na svoji dobu opravdu vynikající efekty, které se ani dnes nemusí stydět (což dokazuje i Oscar). Když si Goldie sedne na lopatu a Meryl se pohybuje s přetočenou hlavou, tak žasnu ještě dnes. A rozhodně bych to neoznačil za nejslabší Zemeckisův film, ba naopak. Vždy se na něj rád podívám zase a znova :) Škoda tolika vystřižených scén, které jsou v traileru, ale neobjevily se ve filmu. "Podívej Erneste, jen se na mě podívej, jsem úplně promočená..." "A taky máš něco divnýho na tričku..." to mě vždy dostane. Stejně jako oči mrtvé Goldie :) Meryl je tu krásně zlá její hon za krásnou tvářičkou je jak vystřižený z dnešního Hollywoodu.

Čarodějky z Eastwicku

Čarodějky z Eastwicku (1987)

Pro mně jednoznačně 100%. Film, na kterém jsem vyrostl a když si ho pustím teď, jen žasnu, že to našim nevadilo... Na stranu druhou jsem byl vycvičen v pojmenovávání sexu různými způsoby :) Je to taky jeden z mála filmů, kdy se mi film líbil mnohem víc než knižní předloha a to je co říct. Jack Nicholson jako ďábelský Daryl je naprosto fantastický a dokazuje tu, jak excelentní herec to je. Trojice čarodějek, Michelle, Cher a Susan, tu předvádějí nádherný koncert a nikterak nezaostávají za Jackem. A poukazovat na výbornou Veronicu Catwright je nutnost, protože ta předvedla posedlou Felicii tak bravurně, že mi dodnes bere dech... i chuť na třešně :) Eastwick se svými morálními hodnotami, které jsou narušovány příjezdem tajemného cizince, tomu všemu dodává naprosto jedinečný spád, ale mohlo být více propracováno "řádění" těch čtyř v Lennoxově domě. A nerad bych zapomněl na fantastickou hudbu Johna Williamse... to je téma samo o sobě. Jen doufám, že Pražský Filmový Orchestr zařadí do svého repertoáru "Dance Of The Witches", ať mohu spokojeně umřít :) Prostě... pro mě je tento film klenotem v mé videotéce a snesu ho i s původním českým dabingem, který mě stále baví :)

Falešná hra s králíkem Rogerem

Falešná hra s králíkem Rogerem (1988)

Film vznikající tři roky, na němž se podílelo obrovské množství velkých lidí a který doposud nebyl a ani nebude překonán. Ruční animace okénko po okénku... stínování... výroba rekvizit... poctivá filmařská práce, která by se dnes zkrátila na pár týdnů s přemrštěným rozpočtem. Postava Rogera je prostě úžasná a neskutečně vtipná (i v nádherném dabingu), Jessica Rabbit je neskutečně sexy, Doom je neskutečný padouch a Bob Hoskins předvedl jeden ze svých dechberoucích výkonů. Za mě plný počet, protože tento film je nesmazatelně zapsán do historie filmu tolika faktory, že je nejde ani všechny vypsat!!!

Rockerky

Rockerky (2002)

Asi se tu zase budu rozplývat nad Goldie, protože ta mě neskutečně bavila... Její celkový vzhled bývalé rockerky, která se snaží popřít fakt, že voda pod mostem už je dávno pryč, jí úžasně sedí (na nic nenarážím). Její poprsí je opravdu humorné samo o sobě a dodává to její postavě ještě větší komičnost. Susan tady trochu ztrácí, protože se ve své nově nalezené totožnosti mohla víc vyřádit a ne si jen ošmikat vlasy... Ale to bude asi vinou režiséra. On ten příběh není bůhvíjak nápaditý a originální, ale já se u toho vždy pobavím... Škoda, že se Goldie už deset let neobjevila v žádném filmu :(