Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (699)

plakát

Nouzový let (2016) 

Sovětské, ehm tedy ruské, akční kino, které si v ničem nezadá s klasickými holoúdovskými akčními výplachy. Tedy akce je přepálená a samozřejmě nechybí šťastný konec. Co tomu lze vytknout je dlouhá stopáž, které je v kombinaci s komerční TV a nejméně 5 bloky reklam skoro otravná. NIcméně i přes tuhle drobnost film rychle ubíhá, s postavami se rychle sžijete a jako akčně-katastrofický film to není špatný.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Ženský v práci z toho byly nadšený, což samozřejmě není etalon kvality, ty jsou nadšený ze všeho. Ale jako jo, na komediální romantiku to je více než snesitelné a příjemné. To je samo o sobě u českého filmu velký zázrak, ale obsazení taky není špatné tak proč ne. Příjemné překvapení.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Ani super efekty mě nepřesvědčí o tom, že to je průměrná nuda a v MCU to patří k tomu slabšímu. Aneb tušil jsem dobře, proč jsem to tak dlouho odkládal.

plakát

Terminátor (1984) 

I po takové době zůstává v TOP filmech. Proč? Obsazení, příběh a celková atmosféra. Můžete argumentovat, že to má v jisté fázi slabé triky. To je pravda, nicméně ve chvíli kdy je Arnold definitivně odmaskován, tak i po téměř 40 letech mě ta obří kovová loutka s rudýma očima a zářivým kovovým úsměrevem děsí víc, než kdejaké soudobé CGI.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Jako já fakt nevím, nebylo to špatný, ale nebylo to ani dobrý. Zkrátka starej Jim (nyní z pozice šedé eminence) a jeho tým se rozhodli, že si zahrají na Disneyho a během 5 minut smáznou všechno to špatný, co se od T2 událo. Fakt, jedním vrzem. Jedinou scénou kterou si dosud ve vlhkých snech předstatovali jen hateři Edwarda Furlonga. No tak jo, T3, Salvation i Genisys přestali existovat, či jak se říká ve světě starwars, z kánonu se staly legendy. I když tady ty legendy asi nikomu moc chybět nebudou. Co ale nabízí nová temná budoucnost bez Skynetu a s mexickou buchtou místo Connora? Kromě novýho ultraterminátora, nepříliš sympatické kopie Emily Blunt a neustále fuckující Lindy Hamilton vlastně vůbec nic. Jo vlastně ještě tam byl Arnold, ten člověk je hotovej nezmar, jak ten Bouška z Libně ze Švejka. Kdybych to měl shrnout, tak nový temný osud s Legií místo Skynetu je vlastně úplně volný, nenadchnul, ale franšíza se vesele může dojit dál a klidně už bez Arnolda. Takže s tím udělám to, co bych s tím udělal kdyby to byla regulérní trojka a nic z dob minulých neexistovalo. Šup s tebou do průměru. A ptáte se proč když T3 a TS jsem dal hodnocení lepší? Inu T3 ač vcelku blbost tak jsem se u ní bavil a TS přišel s něčím trochu originálním a rovněž mě bavil.

plakát

Nákaza (2011) 

Kdo by si pomyslel, že 9 let po natočení filmu si ho tak trochu prožijeme na vlastní kůži, byť proti viru ve filmu to je jen light verze.

plakát

Drive Angry (2011) 

Cage je neskutečný dřevák a film je neskutečná výplachová blbost, akorát tak na sobotní večer s pytlíkem laysek. Ovšem suše hláškující postava pana Účetního tomu dodává neskutečný grády, ten chlápek by si zasloužil vlastní film.

plakát

Rocky II (1979) 

Akce dobrý, ale těch tupých keců Rockyho kolem ... to mě neba.

plakát

Svatba Jiřího Káry (2000) (amatérský film) odpad!

Autentický záznam toho nejhoršího pražského odpadu. Ne to nejsou herci, ne to není dokument, to je čistá realita. Naštěstí všichni aktéři jsou už pod drnem.

plakát

Cesta do lesa (2012) 

Při prvním shlédnutí jsem to měl za eko agitku a scénář psaný na houbičkách. Po druhém jsem situaci přehodnotil a i vzhledem k předcházejícímu filmu i zvýšil hodnocení. Vývoj postav je tam znát, už to není takové vidlácké a i proměna postavy mladého Ludvy z automatů hrajícího sígra na lesníka s vejškou (neplést si s Vejškou) s vcelku rozumným přístupem k životu (až na to píchání nezletilých) příběh pozvedla. A vlastně i mladá Asterová, která diváka v první půlhodině může tak maximálně neuvěřitelně srát se postupem děje trochu zklidní. Snad starý Vorel sežene prachy a trilogii rozumně zakončí.