Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (255)

plakát

Prorok (2009) 

PRO MUŽE:Utahaný jak kozy profesionálky za třetím zenitem, neúměrně dlouhý k ději, který máme sledovat. Zásadní průšvih je v tom, že s hlavním hrdinou by měl mít divák vztah – identifikovat se s ním, obdivovat ho nebo ho nenávidět. Co do psích kulek mám vytvořit s negramotným Arabášem luzného zjevu, jehož odpudivému zevnějšku může konkurovat jen dokonale křivácký charakter a absence jakékoliv charismatické inkredience.. Tohle je film pro kočovné přivandrovalce odněkud z povodí Gangy. Ukazuje, že i když jsi individum ducha mdlého, leč mazané, školní docházkou nedotčené, stále můžeš získat jistou odbornost a snad i vysokou kvalifikaci v oborech, o které se pak intenzivně zajímá represivní část státního aparátu. (Jo, i ta zkorumpovaná). V této oblasti se sice chyby nepromíjí, ale díky struktuře morálněvolních vlastností, kterými v Čechách oplývá romská komunita a ve Francii především původní obyvatelstvo Maghrebu, je možné se dostat do nejvyšších pater společenské spodiny. A vo tom to je. Bezskrupulózní zmrd ochotný kdykoliv a kohokoliv sejmout nebo podrazit s ochrannou rukou korsické mafie za zády si razí cestu vzhůru. Trpěliví budou na konci odměněni zjištěním, zda onen kriploid podrazí i toho, komu vděčil za svůj raketový vzestup. Doporučení – na etapy se to dá, najednou by to byla vražda.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Další perla, kterou asi ani Vy hošíci, ani Vy, madame, neoceníte. Plejáda antihrdinů a verbežníků člověka jen vede k ponurým myšlenkám, zda by se ve zdech onoho vězení, někde ve sklepení nedala ještě najít stará dáma a nějaký šikulka by tu gilotinu mohl zase zprovoznit. Sehraný tým obsluhy by pak mohl za pár minut rytmického žuch-buch-bác eliminovat 99% postav z filmu a vyloudit na tváři diváků úsměv z falešného pocitu, že spravedlnost stále ještě existuje.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

PRO MUŽE:Proč se schovává? Má to něco společného s tím, že ho všichni nenávidí? Je to jeho práce, aby ho nenáviděli. Je to mediální machr. Lobbista. Šlechta mezi obchodníky se smrtí. Kdo dokáže hájit a uhájit zájmy tabákového průmyslu, ten dokáže všechno. Skutečný Ďáblův advokát. Povedená a úsměvná záležitost. Doporučuji         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:To by se Vám, madame, mělo líbit Ten šaramantí Aaronek dokáže tlačit na pilu tak, že si to ani to polínko nevšimne a je vejpůl. K tomu zvládá i pečený led toho, jak být zároveň vzorem pro svého syna i obhájcem nejvražednějšího průmyslu pro lidské zdraví. Vřele doporučuji.          HLÁŠKA: Jestli chceš snadnej džob, dělej pro Červenej kříž, ty jsi lobbista. Tvá práce je mít pravdu. Doktora našli v Německu, detaily raději vynecháme. 30 let zkoumá spojení mezi kouřením a rakovinou plic a dosud nedošel k průkazným závěrům. Je to génius. Popřel by i gravitaci. Máme i své žraloky, nabíráme je z právnických fakult. A to hlavní – pracujeme s médii. Znáte chlápky, co sbalí každou? To jsem já, jenže mnohem lepší

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

PRO MUŽE:Luxusní akční vě-fa jak vystřižené ze zlaté éry osmdesátých let. Nehledat logiku, nenimrat se v detailech, přepnout mozek do beta fáze jak při sraní a užít si akční jízdu. Komentář netřeba. Must see. Vřele doporučuji.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Hoši, až na jednu výjimku je to veskrze mužská záležitost, ale jak usuzuji z celkového hodnocení a komentářů místní ynteleguální komunity, nejspíš to nebude pro estéty a rozumbrady oceňující dlouhé pohledy na rozkládající mršinu čekoholiv za současné recitace Gitaňdžáli Rabindranátha Thákura ten pravý šálek čaje. Madame, love story zde je okrajovou linkou a prochází trnitým vývojem, klidně film můžete vidět pod podmínkou, že si sednete na prdel a zavřete pusu. Pro lepší orientaci nápověda : po většinu filmu jsou ti zlí více potetovaní a mají oranžové vesty.          HLÁŠKA:Co myslíš, má to budoucnost? To záleží na tom, jak jsi dobrej v posteli….. V tom případě tomu dávám 10 minut.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

PRO MUŽE:Komorně laděná a dobře obsazená vyprávěnka z doby bipolárního světa, kdy čile kvetl obchod s přetahováním agentů. Komu nevadí tento styl konverzační „krimi“ bude si rochnit. Většině chlapů však bude chybět akce a kapka té špiónské drsnosti a sem tam ňáká mrtvola. Tohle je přece jen pouhý slovní kriketík mezi oxfordsko-cambridgeskými psacími stoly v kanclu.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Bez love story, bez humoru a přesto velmi slušně zahrané s rozsáhlejšími dialogy. Mohu to s klidným svědomím doporučit? Opravdu, madame, nevím. Studená válka a státní zájmy provázené rejděním špiónů vás mohou nadchnout, stejně jako unudit k smrti. Je to na Vaše riziko.          HLÁŠKA: Byla to hezká doba, Georgi. Byla válka, Connie. No jo, ale opravdová…

plakát

Pevnost Alamo (2004) 

PRO MUŽE: Amíci mají už drahný čas neuvěřitelnou schopnost při zpracování vlastní historie šlápnout vedle. Možná je to kacířská myšlenka, ale mně to nejvíce připomínalo Sedm statečných krát 30 (cca počet obránců Alama) minus veškerý, ale důsledně veškerý humor a vtip, minus charisma hlavních postav (s čestnou výjimkou Billy Thortona a Emilio Echevarría) minus smysluplnost celé akce. Sice se mohli na bránění onoho nesmyslu vysrat, ale zřejmě až řádně pokropena krví stává se otčina vlastí. Myšlenka to stejně patetická, jako v tomto případě pitomá. Coby běžná westernová střílečka je to ucházející, jako dílo z národních dějin USA je to studené a nevábně vytuhlé , připomínající hnáty stárnoucí rozhoďnožky po šichtě na lednové E55.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Pár hošíkům ve filmu sice náležitě září před bitvou oči, ale spíše než záchvat vlastenectví bych z toho podezíral Mezcal, takže opět, madame, žádný zázrak. Hrdinové i když jsou mordováni po tuctech Vás, bohužel, nechají stejně ledově chladnou, jako 2% sleva na plavky z minulé sezóny v zimě. Žádný doják. Režisér je břídil. A scénárista taky.          HLÁŠKA: Necháme je losovat, Vaše Výsosti? Proč? Abychom určili, koho popravíme – je to tradice. Popravte je všechny.

plakát

Adolf Eichmann (2007) 

PRO MUŽE:Dostat do rukou téma výslechu architekta konečného řešení židovské otázky, mít možnost natočit jeho životopis, možnost pokusit se nahlédnout do myšlení jednoho z monster a takhle to zprasit, tak to je, pánové, na přes držku. A fest. Film vynechává dětství (asi nebyl zneužíván) a jinošství a celkem rozumně startuje zatčením Eichmana. Za pomoci flashbacků se výslechem vrací do doby Teutoni v naleštěných holínkách ještě ruče mašírovali Evropou a zrálo rozhodnutí, že z národů a pronárodů půjde jeden definitivně pa. Navíc komínem. Až potud záměr v pořádku. Pak se to rozplizne do druhé dějové vlny o příkořích a těžkém životě židovského vyšetřovatele oněch zločinů a devastujícím vlivu výslechu na jeho rodinný život. Tyto bláboly naprosto nikoho nezajímají, protože způsob vedení výslechu na celkový výsledek byl nulový, ale s vycpávkovou berličkou se tu pracuje jako s nosným dějem. Netuším proč. Příště nejspíš zahrnou i exkurzi do fabriky na výrobu magneťáků, které nahrávaly Eichmanovu výpověď. A tak se z životopisného snímku s pokusem o rekonstrukci klíčových momentů kariéry muže, jehož jméno při vyslovení vzbuzovalo takovou hrůzu, že nedepilované části těl židovského obyvatelstva vypadaly jak kartáče na podlahu, tak z takového snímku vytvořili autoři řídké cosi. Dá se na to juknout, ale pak se neodbytně dere na rty otázka: „ Co to kurva mělo bejt?“         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Nepříliš povedený rádoby hraný dokument, který může rozšířit obzory pouze těm, kterým se ze druhé světové války vybaví pouze jména Stalin, Churchill, Hitler, jo a ten čtvrtej.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

PRO MUŽE:Skvostná výprava, kostýmy, podívaná pro oči plus precizní režie. Tak proč jsem se sakra tolikrát přistihnul, že se nudím? Burton patří rozhodně mezi moje oblíbence a jeho rukopis byl čitelný až, až, jenže něco tomu tentokrát chybělo. Mám pocit, že skutečný humor. Přes veškeré vizuální fígle to byla v mnoha minutách jen báječně načančaná (čti zamaskovaná) nuda. Pánové, pokud potřebujete zabavit svá antikoncepční selhání, případně je vyvětrat stylem obývák – auto – promítací sál - do toho. Pokud to má být hlavní program chlapa, tak to bez pár jointů a alespoň dvou přátel nepůjde ( nejvíce se mi osvědčili pro tyto příležitosti pánové Johnnie Walker, Jameson a Hennessy)         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Madame, konečně film pro Vás. Těch barev a různorodých hadrů. Záruka spokojenosti – experimentálně ověřeno na místní skupince Thajek. Ihned stoupla spotřeba toaletního papíru, protože se nadšením mohly posr…          DODATEK:Vůbec nejvíc mě dostala bílá královna s obočím jak Leonid Iljič blahé paměti a ostře řezanými rysy. Díky ní jsem prohrál dost mastnou sázku. Thajky hádaly, že je to lady-boy, já, že je to normální chlap jen jsem si nemohl vzpomenout na jméno toho chlapa. Vyhrál na šrot odvařený Germán, co tvrdil, že je to pani.

plakát

9. rota (2005) 

PRO MUŽE:Už jsme si zvykli, že slova ruský (sovětský), válečný velkofilm a pravda, či historická objektivita se navzájem vylučují, takže přistoupíme-li k tomuto dílu s notnou dávkou skepse, může dojít k určité pozitivní reakci na informace z vjemových čidel. Trochu jako když Vy, coby cizinec ve vlastní kuchyni pátráte po sušené smetaně, nebo cukru do kafe a vyčucháte slušnou dávku kvalitního koksu. Trochu smíšené pocity. Setrvalým nedostatkem je jako obvykle vyšší počet zastřelených nepřátel vysoce překračující zásoby munice. Samotné bitky s Talibanem a radosti okupantů v hornatém terénu, kde mohou očekávat vše, jen ne mávátka v rukách servilních dospělých a zpitomělých pionýrů, byly zachyceny celkem věrně. Sice to stále ještě nebyla skutečná obžaloba režimu, který své velmocenské ambice opíral o vývoz revoluce, ale stahující se armáda byla vším možným, jenom už ne vítězně pochodující Rudou armádou. Samozřejmě, že ruský voják byl stále geroj, ale už si přiznali, že kromě chlastu i šuká a v hlavě má nasráno. Ještě nezaznělo dostali jsme na prdel a po právu, ale už se nemluví o vítězství a to je v zemi, kde zítra již znamená absolutně cokoliv, celkem úspěch. S drobnými výhradami k zemi původu mohu doporučit.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Tak to nebude nic pro Vás, madame, jedna z věcí, která se tu fuckt povedla je totiž zobrazení ruského vojcla tak, jak si ho pamatujeme z nesčetných posádek dočasně umístěních na území ČSSR. Držky tak strašidelné, že proti jejich skupinové fotce vypadá i Guernika jak omalovánky pro předškolní mládež. Přes obrazovku smrděli až do obýváku a inteligenční kvocient sečtený z celého praporu se limitně blížil číslu velikosti bot méně vzrostlých jedinců. Ta trocha nezbednosti, v níž probleskuje opětovná touha po společném vlastnictví, totiž, že všichni společně vojeli dceru zdravotnice celý film nezachrání. Mimochodem od té soudružky to byl vzhledem k velikosti posádky slušný výkon a přesvědčila mě, že existují sovětské mašiny, co vážně vydrží fšecko.

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

PRO MUŽE:Jen opravdu dospělý národ vyrovnaný s vlastní minulostí si dokáže utahovat z velikánů své slavné historie a tuto spolu s nimi dokonale zprasit. Redukovat válku Severu a Jihu na boj živých s nemrtvými a z Abé Lincolna vyrobit Blade své doby, sombréro dolů, ale jestli tohle Amíci skousnou stejně jako polystyrénové dobrůtky od Mac Donalds, pak se o určitou část svých svobod nemusejí bát. Osobně si nedovedu představit film typu O dvanácti táborských homopanicích, aneb taťka Žižka a jeho mohutný palcát. Nebo Jan Hus – sodomita z kaple Betlémské. Jan Ámos Komenský – učitel porna národů. Lovci Čechů – bitva na Moravském poli, případně Zrúda aneb Véna Havlů vypráví o tom, jak měl prdel na boku a píču na krku. Samotný film je akční slátaninou, kde spíše než Lincoln je v hlavní roli sekera se stříbrným ostřím – že by inspirace estonskou pohádkou Zlatá, stříbrná a diamantová sekera?         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Madame, další perla pro slaboduché, kde krev cáká jak kapři při výlovu Rožumberka. Nechte starýho a náctileté si v klidu vychutnat pár akčně béčkových momentů a raději moc nespekulujte nad tím, kterého magora napadlo Lincolna spojit s upířinou, nebo zpitomělá filmem vyservisujete jahodové knedlíky se zelím          HLÁŠKA:Moc Lincolne, opravdová moc se nerodí z nenávisti, ale z pravdy.// Neděláme to pro dobro jednoho člověka,ale pro blaho celého lidstva.// Člověk takhle pije, jen když chce políbit dívku, nebo někoho zabít. Moje 3* odráží fuckt, že mi uniklo,že film není v kategorii komedie, nebo parodie kam jsem ho od začátku do konce řadil já.

plakát

Nebezpečný cíl (2008) 

PRO MUŽE:Naučili ho čtyřem pravidlům. Za prvé: Na nic se neptej, neexistuje něco jako dobro a zlo. Za druhé: Nezajímat se o lidi mimo úkol, neexistuje žádná důvěra. Za třetí: Vymazat všechny stopy, přijet anonymně a nic za sebou nenechat a za čtvrtý: Vědět, kdy vypadnout. Když o tom člověk moc přemýšlí, ztrácí čas, přestane být ostražitý a může se sám stát terčem. Pravidla jsou fajn, když chcete být v pohodě a přežít. Pravidla jsou taky od toho, aby se jednou porušila. Pak začíná přituhovat. Cvaknout se do němé holky – beru, žádná nedokáže tak šermovat rukama jako držkovat pantem. Vzít si učedníka místo zabít svědka – ou, to chce odvahu a jistou dávku nerozumu. Politika jako terč může dostat skoro každý, to není nic těžkýho, nejtěžší je, aby vám to prošlo. Jsou dvě možnosti. Odmítnout tu práci a vypadnout hned, nebo to vzít a zbohatnout. Takže až na tu násilím naroubovanou romantiku, která ve filmu nejen nemusela a hlavně vůbec neměla být, to mohlo být slušně nadupané béčko s luxusní vyvražďovačkou na konci a celou řadou povedených scén. Je to prostě poněkud doprcané na thajský způsob, ale dívat se na to rozhodně dá. Nadsazuji výš, abych zvednul rejtink utlučený bandou artgayových inteleguánů.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Není více okouzlující bytosti na Zemi, než je žena, která mlčí a to mlčení není výhružné, ani vynucené roubíkem pro pár minut klidu. Má to i své nevýhody, němá Thajka chlapa sice pohladí pohledem, ale oči ho nestačí včas varovat, když si rve do mordy něco, co je pálivé jak prase. Ve chvílích romantické večeře se pocit, že vám vře na jazyku žhavá láva a zákusek vytáhli z palivových článků jaderné elektrárny, moc nehodí. Ano, i v bolestech se rodí láska, po takovém zážitku jeden nemá ani pomyšlení na oblíbenou společenskou hru cunnilingus, ale dá přednost dokonce i thajské verzi divadla se zpěvy a tanci, kterážto kratochvíle by dokázala předčasně oddělat i sebevraha, tak nudné a debilní to je. Navíc lékárnice – to je terno, když vám něco užene, může vás hned kurýrovat. Pěkný romantický blábol, který citlivé srdéčko rozechvěje stejně, jako šustost bankovek štětku. Madame, to musíte vidět.          UKÁZKY:Jezdím kam mi řeknou a dělám, co mi řeknou. Práce je to slušná a platí dobře. Jenže není pro každého.//Bangkok – je tu korupce, špína a přelidněno.// Kde je chudoba, tam jsou i peníze, kde jsou peníze, tam je i konkurence a kdo mi platí, obvykle vyhrává.//Chcete najít svinstvo, tak jděte na smetiště. Vyžaduji 3 vlastnosti, musí umět trochu anglicky, musí chtít vydělat peníze a především se po nich nikdo nebude shánět.