Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Květ pouště

Květ pouště (2009)

Květ pouště je nádherný film ve kterém si hlavní roli zahrála Liya Kebede. Příběh ve filmu je plný bolesti a strachu a Liya svou roli zahrála na jedničku a myslím, že i Waris Dirie, díky níž k napsání knihy a natočení filmu došlo na ní může být hrdá . Mohu říct, že toto je jeden z mála filmů, který se vyrovná i knížce. Poukazuje na to co se ve světě děje a ukáže nám skutečnost, která není vždy příjemná a děj o somálské modelce, která se ve třinácti letech dostala z Mogadiša do Londýna je opravdu silný.

My děti ze stanice Zoo

My děti ze stanice Zoo (1981)

Jeden z dalších silných příběhů, který bohužel ukazuje skutečnost, která se děje všude kolem nás. Tento film nás zavede do Berlína kde se pohybuje spousta dětí, kteří mají problémy jak s drogami, tak s prostitucí. Jedním z nich je třináctiletá Christiane F. která nás po celou dobu provádí filmem i knihou. Vše je podle skutečné události a je to založeno na magnetofonových páskách, kde Christiane vypráví svůj příběh. Ukáže nám jak se k drogám dostala, provede nás svojí drogovou závislostí a uvidíme jak někteří narkomani mohou skončit.

Kruh

Kruh (2002)

Jeden z mých nejoblíbenějších hororů, po kterém jsem dlouhé noci nemohla spát. Role všech herců jsou dokonalé, hlavně role reportérky Rachel Kellerové a jejího syna Aidna. Samaru, dívku jenž matka hodila jako malou holčičku do studny jsem měla v hlavě ještě dlouho a večerní zazvonění telefonu ve mě vyvolávalo strach. Mohu říct že atmosféra tohoto hororu je opravdu strašidelná a pokaždé když se na to koukám mám pocit že v domě nejsem sama.