Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 890)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Absolutní vizuální luxus a hudební lahůdka pro ty největší fajnšmekry. Jenže je to trochu přetažené. Libí se mi to artové a velmi chutné cinematické pojetí a chápu všechny ty dlouhé tiché atmosférické záběry, ale prostě se to vleče aniž by to příběh samotný potřeboval.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Tady se šlo vydat tolika různýma směrama, že vyloženě záleží jak ti tahle vyprávěná linka sedne. Za mě celkem super. Hlavně ten převrat v ději je celkem deep a Nick hraje parádně. Bezkompromisně bych ale vystřihl 20 minut děje s teenage girl, to byla nuda, a fakt mě nasral ten konec! Vůbec mě to neuspokojilo :D. 3.5*

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Krásná audiovizuální přehlídka, ale jako převratný sci-fi epos bych to neviděl. Po skončení jsem si z toho odnesl dva poznatky. Nolanovský zvuk a vizuál trošku jak z 300. Na velkém plátně jsem si to sakra užil, ale chybí mi tam hlubší emoce a prokreslenější příběh tak abych se s tím víc ztotožnil.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Ayer ty scénáře už ani nečte asi. Je to jednoduchá přímočará akčňárna, která toho ve scénáři fakt moc nemá. A to je škoda, protože Stathamovi to pořád luxusně mlátí a poslední půlhodinka je velmi chutná šalovačka. Nebýt to tak odfláknutě napsané, první půlka vyloženě trpý, tak by to mohlo být za mnohem líp. Takový woulda shoulda coulda John Wick. Pokud to chceš zbuzerovat, tak tam najdeš sto a jeden důvod to udělat.

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Pokud natočíš film ve kterém je CGI horší než v 16 roků starém původním filmu, tak si chčiješ na hlavu kámo. Co to je za trend rvat do hlavních rolí filmových "rebootů" tuctové obtloustlé černošky a uškňůřené týpky mexického původu a celé to odsoundtrackovat tuctovým hip hopem jakože hrozně cool? Jestli to je odraz mladé společnosti, tak jsme v prdeli. Nic proti hercům, ale Transformeři mají nějakou filmovou minulost a když to srovnám, tak se stydím a jsem nasrán. TF měli dycky top noch casting, efekty a soundtrack. V tomhle případě si to někdo popletl s Power Rangers ne? Přitom ten koncept by fungoval. Hlavní záporák je výborný badass a celý ten oldschool look a představení Maximals vedle Autobotů za mě funguje a je parádní. Pár fajtů a scén je cool. Mirage supluje Bumblebeea na jedničku a je hrozně cool. Jenže je to celé bohužel jen odvar z kaluže ve které si kdysi dali Optimus s Megatronem po čuni, bez absolutně ničeho na co si vzpomeneš. Vlastně mi to jen připomělo jak neskutečně vymazlené to Bay měl.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Danzel je krutě přísný a dává si to s přehledem. Z nějakého důvodu na mě ale nefughovalo to Sicilské prostředí. Prišlo mi to místama levné a vytržené s kontextu.

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Škoda že to není líp propojené s prvním filmem. Jinak ale pořád hodně obstojná a napínavá jazda, která kráně obstojí proti většině žánrovek. 3.5*

plakát

Zabiják (2023) 

Čekal jsem asi originálnější a dravější koncept, ale zklamán vlastně nejsem vůbec. I přes naprosto tuctový příběh a minimalistické pojetí je to odvyprávěné a natočené moc chutně a bylo fajn vidět Fassbendera po letech zas v něčem co dává smysl.