Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 894)

plakát

Bloodshot (2020) 

Naprosto pohodová akčňárna. Diesel si hraje svůj standard z rychle a zběsile, ale překvapilo mě to. Čekal jse to mnohem slabší po všech těch hejtech tady.

plakát

Bobule (2008) 

Po hodně dlouhé době zase něco k světu:) Ano, spousta klišé, herci rádoby moraváci, ketří mají k moravě hodně daleko! Ale zase celkem dobrý příběh, režie a celkové zpracování. Hodnotím to pozitivně:)

plakát

Bod varu (2021) 

Tvl. Viděl jsem všelicos, ale nic tak stresijucího ještě ne! Nejvystresovanější film všech dob. Totálně jsem z toho měl po skončení vyturbený mozek a čekal jsem že taky odpadnu :-D Ale jako reálná sonda to backstagu reštiky asi fakt dobrý.

plakát

Bod zlomu (2015) 

Solidní akční nášup s kupou nádherných záběrů a divokým drajvem, jak se k žánru patří. Jako různorodé útržky adrenalinových sportů je to velmi fajn, ale jako film, který by měl dávat hlavu a patu, to už značně drhne. Příběh stojí totálně za prd, emoce jsou na nule a napětí a strach o hrdiny se vytratí během první půl hodiny. Potěšili evropské lokace, herci taky v pohodě, ale jako celek je to solidní binec.

plakát

Bod zlomu (1991) 

I po skoro třiceti letech cool jak prase! Nikdy jsem to neviděl, až letos, a je to fakt moc dobré! Záběry a příběh dle gusta. Nový Point Break má možná efekty a kameru, ale líže Keanovi s Patrickem paty!

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nabízí se mi to srovnat se včera viděným Elvisem (2022) a jednoznačně musím přiznat že Elvis mě dostal minimálně o tu jednu hvězdu víc. A to hlavně emočně. Každopádné Rami Malek je geniální a celé je to fakt výborné, jen emočně ne tak výrazné, jak jsem čekal.

plakát

Bojovník (2015) 

Jake v nejlepší fyzické formě a možná na vrchlu své dosavadní herecké kariéry, kočírovaný Antoinem Fuguou, který je jistota, protože si drží režijní um na své velmi solidní úrovni u všech filmů a mám ho za to rád. Southpaw možná neútočí na nejsilnější boxerské dramata, za mě má ale rozhodně palec hore! A to jak díky Skvělému Gyllenhaalovi, tak Forestu Whitakerovi a samotnému boxu, který mám ve filmech rád. Jako drama o vrcholu, pádu a zpětném dobití vrcholu spolu s rozvrácenou osobností a životními problémy Billyho Hopea, nemůžu než spokojeně pokyvovat nad dobře odvedenou prací a odpustím i tu "boxerskou šablovitost". O čem jiném by to taky mělo být :-).

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Je to šíleně dobré, rychlé a akční jak blázen, ale prostě je to to samé co Bourneův mýtus. Dokonce jsou tam myslim 2 scény stejné z mýtusu. Proto dávám za 4.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Dvojice Gilroy/Renner nedělá ostudu, ale pravdou je, že rodiče série Damon/Zelenotrávník servírovali mnohem osobnější, propracovanější a také dynamičtější příběhy. Bourneův odkaz je velice vkusné pokračování s parádním provázáním s Bourneovým Ultimátem, ale mohlo to dopadnout lépe. První dvouhodinka (115minut) do doby, kdy Aaron zachrání Martu v jejím domě, je vyloženě skvělá, napínavá, lokačně zajímavá a funguje snad na 100%. Podobně jako předchozí Bourneovky. Od této doby se celé dění přiostřuje, přesouváme se do města, na Filipíny, začíná honička s časem a tady už Gilroy strádá. Děj se sice valí kupředu a na nudu není čas, nápadité prvky zůstávají, honička na motorkách je rychlá a zběsilá, ale nezlobte se na mě, ve druhé části i přes divoké dění chybý ten správný drajv a působilo to na mě až moc monotónně! Navíc samotným zakončením jsem celkem zklamán, opět se nic nevyřešilo o což by snad ani nešlo, ale postrádám zde nějaký úderný závěr, něco většího, akčního, promyšleného, osobitého, nového ... cokoliv, co by mě posadilo na prdel a já si řekl, že ten nový Bourne stál opravdu za to. Gilroy není špatný režisér, záběry a akce je parádní, ale konec úplně nezvládl, za což může do jisté míry i nedotažený scénář. No a Renner, který momentálně hraje v každém druhém akčním nášupu, ten mi nevadil :). Bourneův odkaz tak zůstává ne špatným, ale určitě nejslabším dílem série. Věřím, že bude další pokračování a doufám, že bude údernější a hlavně o něčem. Nějak totiž po skončení tohoto dílu přemyšlím, o čem to vlastně bylo, kam to směřovalo, když ten závěr je tak otevřený a nijaký. 3,5*