Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 895)

plakát

In Your Eyes (2014) 

V základu romantika jako hrom, ale v bravůrním podání, které mě náramně bavilo. Maximálně sympatický pár neznámých herců ve velmi nápaditém a zábavném propojení svých těl. S radostí jsem přešel i to závěrečné vlakové klišé, které je v tomhle případě pěkným finišem :) PS: Cítím v tom jisté námětové přiblížení se k Her.

plakát

Divergence (2014) 

Podobná emo jízda jako Hunger Games, ovšem v porovnání s prvním HG podstatně zábavněji a napínavěji podaná. Jinak je to lautr stejné. Imaginární postapo svět je v fajn, ale absolutně nevysvětlený a neopodstaněný... co je sakra za tou zdí??. V rámci žánru však podařené, sice bez zásadnějšího momentu, ale velmi dobře se mi na to dívalo a bavilo mě to.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Hodnotím kladně, protože mi to nevídaně sedlo. Z hlediska fanatsy filmů je to velmi pěkné, nápadité, efektně na velmi vysoké úrovni a s celým pojetím Strombergovi Karkulky nemám problém. Angelině tahle role výborně sedla, i když se mohla herecký víc projevit. Taky to možná nemuselo celé působit tak jednoduše, děj bez větších konfliktů působí místy hodně pohádkově. Nicméně i tak nechám 4*, protože mě to bavilo a 3D bylo pěkňučké :)

plakát

Coherence (2013) 

Parádní nezávislá záležitost. Scenáristicky velmi dobré, možná místy trošku zamotané (hlavně jak se začali účastníci motat mezi domama, tak je třeba se řádně soustředit). Jinak ale namám co vytknout, protože atmoška je tísnivá a plní účel, stejně jak celé to téma, které není úplně neuvěřitelné a jsem velmi rád za občasný projekt tohoto tipu :) Tudíž velmi podařené a svěží scífko s nenápadným rozjezdem ale zato silnějším závěrem. Moc fajn věc. PS: Další jasná ukázka toho, že i za pár peněz lze natočit atmosférický a zdařilý kousek.

plakát

Godzilla (2014) 

Nová Godzilla je v první řada silně atmosférický zážitek, jaký v letošním filmovém roce zatím nepamatuju. Ta atmosféra je asi to největší plus tohoto, jinak samozřejmně i skvěle efektního, epic blockbusteru. S efektama jde ruku v ruce maximálně skvělá a obrovská destrukce města a veškerého okolí. Z mého pohledu je ale velice zvláštní děj, který je hlavně ze začátku (než ho přestanete vnímat díky potvorám),takový neosobní a nesourodě seskládaný. Vývoj a putování postavy hlavního tahouna Aarona je úplně kostrbatý. Zpočátku navíc rychle skončí postavy, na které jsem se těšil (Bryan Cranston) a potom jsem chilku uvažoval, kam že to půjde. Fakt, který mi do takhle realistické verze taky moc nesedí, je "chování" z hlediska monster filmů. Godzilla je vlastně úplně hodná a mírumilovná k lidem... ano, je. Jenže v tomhle pojetí to na mě působí z jisté míry naivně, už jsem jen čekal, kdy si ji někdo pohladí. Jakmile jsem ale tohle přešel, tak mě Godzilla uhranula až do samotného závěru, kdy jsem maximálně chrochtal blahem. Btw. Scéna na mostě a seskok do "jámy lvové" jsou momenty s velkým "M". Takže najs, jako celek mě to velmi bavilo. Emmerichova verze si s touto Edwardsovou, co do zábavnosti, může v klidu potykat. Každá je jiná a obě mě baví. Skutečnou poetiku u Godzilly neřeším, pro mě je to čistě metafora zábavy.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

Překvapivě povedené i přesto, že si to místama až nezdravě hraje s rodinným klišé a naprosto profláklými situacemi. Nicméně tahle pozice Adamovi sedí, uvědomělejší fotřík, bez přehnaných, pubertálních a perverzních výstřelků. Přesto je ale zábavný. S Drew už si navíc zahráli, takže jim to klape i v tomto případě. Jako půl hvězdu navíc beru výtečného Terryho, který mě velmi bavil. Všeho všudy solidní rodinná zábava.

plakát

Appleseed Alpha (2014) 

Aramakiho vývojové tendence jsou jasné. Jak po té technické stránce, tak po té příběhové. Kompletní CGI kabát velmi pochvaluju, i když v jistých místech by zasloužilo zamakat na okolí a detailech. Jinak je to vizuálně velice skvělé a celou dobu mě držel pocit, že se dívám na gameplay. Několikrát jsem měl obrovskou chuť vzít do ruky nějaký joystick, převzít iniciativu jednoho z hrdinů do vlastních rukou a ponořit se do toho postapo světa na vlastní pěst :). Po příběhové stránce je to naprosto v pořádku, Bri s Deunan se prokousávají dál zrujnovaným poválečným světem a snaží se přežít a najít smysl života. Naději jim dává bio-robotka Iris a její parťák Olson. Napětí a vtažení do děje na mě fungovalo velmi dobře. Akce má mouchy, ale je líbivá a dubstepovým OST mě nemůže nikdo urazit :) Naprostá a nečekaná spokojenost.

plakát

Zulu (2013) 

Překvapivě skvělá kriminálka s neokoukaným obasením. Orlando mě velmi mile překvapil, protože jsem ho dlouho nikde neviděl a tady si alkoholem zmítaného federála davá s naprostým přehledem. Forest potom dává svůj standard, který mě baví. Neznámý režisér taky nevyvolává jistou kavlitu, ale chytlavé téma Jihoafrické republiky s napínavým vývojem, který umí překvapit a diváka pěkně podusit, se mu velmi zadařilo zpracovat. Velmi dobré, skoro na plný počet. 4,5*.

plakát

Juan de los Muertos (2011) 

Má první kubánská filmařská ochutnávka a hned témeř na výbornou. Kuba v zajetí zombíků, kterým jde čelem srdcač Juan a jeho sebranka hodna tématu :) Trefné politické narážky a Havana v plamenech. Výborně jsem se bavil.

plakát

Doghouse (2009) 

Rozhodně svěží vítr do žánru hororových zombie komedií. Je to šíleně ujeté, nekonvenční a opravdu si to z ničím neláme hlavu. Máme tu hromadu absurdních situací, krve, vnitřností a zmutovaných paniček v čele s monstr zombicí :-). Popravdě mě to překvapilo. Bavil jsem se náležitě.