Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 892)

plakát

Pod povrchem (2000) 

Dusivá atmoška se skvělým vystavěním děje. Vůbec jsem nečekal a netušil, že to půjde do takové duchařiny. Vzalo mě to jak sviňa!

plakát

Let (2012) 

Velmi slušný napínák a výtečný Denzel v poutavé a silně vlezlé studii o následcích byť velmi dobře zvládnutého nouzového přistání s minimem strát na životech v křížku s konzumací omamných látek. Aneb chlast a fet za knipl nepatří!

plakát

Cooties (2014) 

Apokalypsa v rukou prepubertálních zombíků. Jak jinak by to mohlo dopadnou, než takhle :-). Maximální šílenost s šíleným scénářem a stejně crazy sebrankou v hlavních rolích. Nadhled a cílovka je jasná, místama tomu vzhledem ke scénáři chybí větší zábavnost a víc hardcore scén, ale pokud tomu chcete přijít na notu a máte tyhle nesvázané komedie rádi, tak to funguje v naprosté pohodě. Rainn Wilson dokáže skvěle bavit, jen škoda, že nedostal víc absurdních scén.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Z velké části prostá love story, která je ze 70% velmi vlažná a prázdná, což se podepisuje na zdlouhavosti a táhlosti děje. Hlavně v první půli. I přes rafinovanou a zvrácenou poslední půlhodinku, kdy se rozdají jasné karty a konečně se začne něco dít a kdy mě to teprve začalo pořádně bavit, tak nejsem ochoten hodnotit výš než za 3*. Je to pravda super podlé a syrové se závěrem tak reálným, až z toho běhá mráz po zádech, škoda ale, že to není mnohem intenzivnější po celou stopáž.

plakát

Humr (2015) 

Colin Farrell a Rachel Weisz, plnohodnotná top kvalitný dvojka, která by útahla sebevětší a žánrově jakýkoliv hollywoodský biják a oni tu poskakují v podivné artu za pár doláčú. Přitom toho moc nenamluví a ani nezahrají. Prostě se tam jen tak pohybují. Za tu objetavost a odholdání do něčeho takového jít a za to, že to nejsou namistrované hvězdy mají mé velké uznání. Bohužel Lobster u mě absolutně neobstál. Naopak jsem toho názoru, že je to jeden velký nudný nesmysl bez sebemenší hloubky a vyvolání jakékoliv atmosféry. Námět není vůbec špatný, ale realizace je žalostně nudná, bez špetky zajímavosti, napětí nebo vyvolání nějakých pocitů. Jediné co z toho po celou dobu čpělo, je to studené a mokré irské počasí. Zklamání jako blázen. 77% nechápu.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Intenzivní a atmosférou nabitý biják, který krásně odhaluje, jak hard a nekompromisní je protidrogový boj na uzemí Mexika, kde prostě nelze hrát podle ústavních pravidel, ba naopak, je třeba přistoupit na pravidla kartelů a jít jim po krku jak lačná bestie! Sicario je dost možná nejlepší žánrovkou za posledních cca 5 let, a pokud ne nejlepší, tak mezi ně určitě patří. I když mám malé výhrady k chování postavy Emily Blunt, jakožto idealistické agentce FBI, tak nemůžu než spokejeně pobrukovat nad takhle dobře upečeným a šťavnatým soustem, který svou vyzrálostí a vyvážeností (bez hluchého místa) hraje první ligu.

plakát

V hlavě (2015) 

Výborný námět a výborné zpracování. Jen škoda, že se celý příběh uzavřel tak moc na dění v hlavě Riley a že nedošlo k častější konfrontaci více postav, protože to mohlo být ještě zábavnější a divácky atraktivnější. Jinka velmi pěkná pixarovka, která obsahuje všechny aspekty (od scénáře, přes zábavnost až po emoce) správného animáku.

plakát

Prázdniny (2006) 

Velmi příjemný film nabitý pozitivní energií! Námět super, něco podobného s výměnou kvartýru bych taky vyzkoušel :-))

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Co si budem, je to bezesporu skvěle a svědomitě, s láskou k tématu, zvládnutá jízda, která velmi dobře baví celých 136 minut (hlavně ten humor) a odkazuje vším čím může na své předchůdce. Působí to velmi stejně, jen je to efektně mnohem dál a nemáte snad ani pocit, že čumíte na něco o třicet let novějšího. Na můj vkus velmi dobře vyvážená zábava s hutnější atmosférou, která v divákovy vyvolává nejistotu a náležitě potemňujete děj, přičemž během pár střihů se dovedete poctivě zasmát nad krásným vymazleným fórkem a všechno je parádně natajmované a hraje spolu ruku v ruce. Nový herci jsou sympatičtí na maximální level a ti staří vyvolávají nostalgii, ze které musí mít ti nej fanoušci husinu až na prdeli :-). Takže rozhodně dobrý a to nejsme žádný zarytý fans a už vůbec né starwarsfil. Abych to uzavčel, Darth Vader byl o poznání větší autorita a badass než Kylo Ren, takže jsem zvědav, jak vyzraje. J.J. Abramas přesně věděl, co točí, takže výsledek tomu odpovídá a snad to budou vědět i další rejžové.

plakát

Vlna (2015) 

Velmi solidní Norská jízda, pohrávající si s myšlenkou katastrofického následku po pádu utržené hory do jezera. Velmi dobrá práce po dějové i efektní rovině. Zbytečný patos a lechce nelogické chování se ale najde (Přece nenechám malou dceru utíkat o záchranu se sousedem proto, abych zachránil jeho ženu uvízlou mezi auty? Logicky se snad postarám o dceru a ženu ať si zachrání dotyčný soused, případně záchranu provedu společnými silami) a je toho víc. Všechny tyhle faily jsou ale v rámci žánru naprosto běžné a snad i nutné zlo k tomu, aby se odehrálo něco víc a přitvrdil se strach a panika. Jinak je to velmi atmosférický biják, který s přehledem konkuruje miliardovým Hollywoodským blokáčům. Kvalitní pobaveníčko.