Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 895)

plakát

Přiznání (2001) 

Zkoušel jsem nadvakrát, ale nedokázal jsem to dodívat, protože mě to brutálně nebavilo. Dostal jsem se do 35 minuty. Takže hodnocení je velmi subjektivní a částečné. Třeba se k tomu někdy vrátím.

plakát

Ant-Man (2015) 

Marvel je dnes už tak daleko, že i když přijde s čímkoliv, tak to vydělá nehorázný balík a bude to hit. A jen doufám, že těch komixovek bude s rozvahou přibývat, protože zatím mají u Marvelu šťastnou ruku. Ant-Man je super cool, je zábavný, akční, občas emotivní a všechno funguje tak, jak jsem zvyklí a jak má. Přesto ale není tak vážný a tak daleko, jak Cap nebo Iron Man, ale věřím, že k tomu se dopracuje. První štace je chápavě pro širší publikum, víc střeštěné a odlehčené, ale velmi zábavné a detailní. Detailně je to asi nejvypiplanější Marvelovka a práce s prostorem a se změnami proporcí je totálně skvělá! Co mi neštimovalo jako jediné, jsou mravenci, kteří se vyskytovali na povel kdykoliv a kdekoliv, a tomu nevěřím, takže bych je brutálně vystříhal. Jinak spokojenost, postavy a herci samotní vybráni opět na jedničku a lokace San Francisca jsou pro mě jaksi srdcové, takže polec hore :-)

plakát

Temné kouty (2015) 

Solidní napínák s promyšleným scénářem a místama hutnou atmoškou. Nemohl jsem ale úplně zkousnout tu organizaci řešící staré případy a místama je to utahané a lehce zmatené, takže konečné vyznění a dopad není tak zásadní. Podle mě taky Charlize nehraje tak výraznou a zdrcenou postavu, jak by mohla. Zato Ch. G. Moretz roste s každým filmem rapidně vpřed.

plakát

Bláznivá dovolená (2015) 

Není to koncepčně tak podařené, jako jízda Chevyho Chase, ale to je i dobou a odstupem času. Jako pokráčování jeho syna v rodinné tradici, to ale nedopadlo vůbec špatně, protože u nemála scén jsem se fakt poctivě zasmál a to je to poslání. Jako nejslabší část považuju návštěvu ségry s Thorem, to mě vůbec nebavilo. PS: Albánské auto je na nějakou nominaci, protože takovou obludu, nabušenou... ehm... "technologiemi" a krásně sedící tomuto snímku fakt neznám :-))

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Teenagerovská fašírka bez špetky osobitosti. Fantastický fail a zbytečný remake, který nedosáhl ani kvalit předešlýh dílů. Nesympatická a nezajímavá sestava herců, kteří jsou vám ukradení, je potuplována moc okatým (levným) CGI, hlavně komplet dění země 0. Vyjma detailů čtveřice, ti jsou fajn. Zato záporák je proboha co? Všechno je příšerně zbrklé, upatlané a moc dětinské na to, abyste tomu aspoň na chvilku uvěřili. Trank si zavařil a já jsem fakt zklamán. I ta syrovost a černota, která místama jakoby začíná, se vytratila a přišla na zmar :-/

plakát

Dárek (2015) 

Velice soldině rozdané kraty a hra na mysteriózno rezehraná velmi fikaně! Ke konci jsem byl napjatý jak kšandy. 4,5*

plakát

Pan Holmes (2015) 

Špatně se mi hodnotí a nerad píšu 3*. Jenže ono to bohužel na víc není. Sherlokova stařecká postava je Ianovi náramně pěkně napsána a je opravdu příjemné dívat se na tohoto dědouše v tak ikonické roli, kterou svým charismatem a herectvím povznáší. Je tu plno nostalgie, emocí a vzpomínek z minulosti. Bohužel se scénář moc utopil v rozímání a přízpůsobením vysokému věku představitele až se vytratila potřebná dávka napětí, mysteriózna nebo jakékoliv minimálistická akce a svižnější scéna. Přičemž pochybuju, že by si lehkou, šarmantní akci Ian nerad střihl. Zbytečně to moc tápe ve vzpomínkách a senilnosti Sherlocka, než aby to byla vkusná a brilantní rozlučka v podání rafinovaného posledního případu. Škoda, čekal jsme víc a minimálně Mr. McKellen by si to "víc" zasloužil.

plakát

Krutý a výjimečný (2014) 

Takhle dobře napsaný film jsem hodně dlouho neviděl! Abych si za celý film neřekl jediné wtf, nebo nad čímkoliv zapochyboval, a že by se tohle téma dalo tak jednoduše zmatlat, tak to smekám. Výborné, totálně skvělé, aneb jak se vyhrabat z posmrtného života, napravit své chyby a to vše naprosto promyšleně a s gracií :-)

plakát

Pixely (2015) 

Obrovská škoda, že z toho vypadla takhle přímočará koninka o záchraně světa směřovaná hlavně pro děcka, která sice i tak dokáže bavit, jenže pak to sráží přiblblé moudra a zbytečné řeči hlavním tahounů, hlavně Sandlera! Přitom to mohl být, vzhledem k velmi zajímavému námětu, vcelku velký film. Efektně je to brilantní, to ale nestačí.

plakát

These Final Hours (2013) 

Výborné, jak dokáže malý levný film říct mnohem víc, než popularizované drahé blokáče! Konec světa, jak to příroda chtěla a kdy se s nikým nikdo nepáře. Finiš je paráda a atmoška celý film jakbysmet! 4,5*