Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 892)

plakát

Popelka (2015) 

Kam se to hrabe na českou popelku a její představitelku Libušku Šafránkovou. Je to sice pěkně barevné (místy snad až moc), efektní a pěkně obsazené. Neznámé hlavní představitele beru jako plus. Jenže je to prd platné, když to správné pohádkové kouzlo tomu chybí. Navíc to celé tak nějak skončí velmi snadně a rychle. Tři kouzelné oříšky jsou rozhodně zábavnější a skýtají více překvapení, než jedna přeměna domácího zvířectva s dýní. Takže tak nějak za chudé 3*. Čekal jsem mnohem víc. Nejlepší postava jak jinak než H. B. Carter.

plakát

Země zítřka (2015) 

Pěkně odvedená práce za kamerou a s vizuálními efekty. Dějová rovina je ale značně kostrabatá, lehce zmatená a s ne úplně jasným záměrem a právě ta nevyváženost a nezpracovanost příběhu tomu strašně podkopla nohy. Díky tomu a jasné inspiraci v terminátorovi z toho vypadlo velmi průměrné rodinné scífko s přestřelenou stopáží.

plakát

Hudson Hawk (1991) 

Šíleně ujetý oldschool se skvělým Brucem :-))

plakát

Don Jon (2013) 

Gordonův svět porna a hromada zábavy. Tedy až do závěrečné půlhodinky, kdy se to celé velmi utlumí, zvážní a dospěje. Chápu myšlenku, ale bral bych to zběsile prasácké klidně do samého závěru, protože vážnost na úkor zábavy mi v tomhle případě trošku nešla do noty. Jinak velmi zdařilá, zábavná a osobitá sonda do mužského "skrytého" světa :-))

plakát

Konzultant (2013) odpad!

Co to KU*VA mělo být? Megalomanštější pitominu bez sebemenších kvalit nepamatuju! Natočit tohle kdokoliv neznámý, tak to chytá odpady ze všech směrů, o to smutnější, že tohle zplodil Scott! Film narvaný tunou sračkoidních prázdných keců, že by to ani ty největší braky neustály s příběhem tak prdel lízajícím, že to snad ani neni možné. Závěr je pak čirý výsměch někoho, kdo si to vzhledem ke svému jménu může dovolit, ale rád bych mu za to nakopal do xichtu! Do závěrečné tmy nemáte jasno o co šlo i když to tušíte, ale to co je možno vidět je maximalistický WTF!!

plakát

Okno do ložnice (1987) 

Solidní napínák a poctivý oldschool, který dokáže navodit silnou atmosféru a bavit celou stopáž. Mahoney si svým zdánlivě neškodným svědectvím zavaří a to tak, že velmi. Námět a vývoj děje s formováním postav je moc fajn. Ke konci jsem byl až nervózní, jak to celé dopadne. Jen v závěru se možná moc kombinuje a protahuje. Jinak fajné počuměníčko :-).

plakát

Jurský svět (2015) 

Pusťte do kina velké roboty a pokud nemáte roboty, nevadí, vypusťte dinosaury a máte vyhráno :-). Já se bavil, né že ne. Odkazy na první film fungují pěkně. Zasazení do dnešní doby, pro dnešního diváka jakbysmet. Obsazení pak bez jakýchkoliv výtek, protože mi tam nescházel nikdo ze starých tváří a ty nové mě bavily. Cvičení raptorů a genetické mutování je OK, je to jasná snaha práce s námětem a posunutím látky dál. Celé to krásně zakulacuje digitální genialita. Jenže, co si budem, z jisté míry je to možná až moc velký (kopírující) pohled za prvním filmem. Dva kluci co se ztratí a následná honba za jejich záchranou. Do toho se splaší genetická potvora, takže následuje chaos a evakuace ostrova. Načež to všehno krásně zachrání T-rex se skvělým odkazem a silnou dávkou nostalgie. Tohle beru a s přehlédnutím té kopírovanosti mě to fakt hodně bavilo. Jen škoda, že si nevyhráli víc s potenciálem hlavní bestie (maskování, inteligence). Velmi mi tam ale neštimovala celá ta armáda, její pomílené a mnou nepochopené zájmy a postava D´Onofria, který mě sral od samého počátku. No a moment, kdy střihač během jediného střihu změní poledne do tmavé noci, mě totálně vykolejila a měl jsem pocit, že schází tak 10 minut materiálu. Tohle opomenu a hodnotím jako výbornou letní zábavu.

plakát

Špión (2015) 

Já se u toho bavil, za poslední dobu asi nejvíc. Melissa, jako střeštěná a slepě zamilovaná agentka tady funguje parádně. Feig dokáza dobře odhadnout situaci a využít její proporční potenciál a naservíroval velmi zdařilou zábavu, která nepůsobí trapně a velmi baví. Kolegyně a kámoška Mirandu Hart k ní sedí jako prdel na hrnec. No a to co předvádí Statham... v každé jeho scéně mě totálně rozsekal! Je to povedené s kupou zábavných scén. Podíváme se hned do několika velkoměst EU, přitom to nepůsobí vůbec uspěchaně. Děj samotný je sice typický, ale v téhle rovině filmů na pohodu :-). Nevím, proč to není britské, když je tam samý brit a celé se to odehrává v Evropě .:)

plakát

Vincentův svět (2015) 

L.A. se po několika letech útlumu vracít zpět do žebříčku žádaných filmařských lokalit. A tady to máme hned v tom nejtypičtějším a pro L.A. nejpříznačnějším slova smyslu. Protože banda třicátníků v čele s manažerem Jeremym Pivenem se rozhodla natočit trhák, a aby to nebylo tak jednoduché, tak jim to začne značně ku*vit ten milý klučík ze šestého smyslu co stihl tak dospět a obtloustnout! Jsem seriálem nepoznamenán, takže hodnotím čistě to, co jsme viděl. No a to je solidní bordel na plátně, spousta scén vytržených z kontextu, nějaký ten luxus, prachy, baby, baráky, život jak ze snu a tak nějak to celé funguje asi stejně, jako samotný Hollywood. Uspěchaně, zbrkle, chaoticky a navenek tak krásně. Herecky to celé táhne Piven, který mě bavil. Zato hlavní hrdina Grenier absolutně bez projevu. Plus za všechny ty skutečné herce (fakáč Liam Neesona) a autentické záběry. Tenhle námět bych rád vzal a narval ho do ruky bandě Setha Rogena.

plakát

Bojovník (2015) 

Jake v nejlepší fyzické formě a možná na vrchlu své dosavadní herecké kariéry, kočírovaný Antoinem Fuguou, který je jistota, protože si drží režijní um na své velmi solidní úrovni u všech filmů a mám ho za to rád. Southpaw možná neútočí na nejsilnější boxerské dramata, za mě má ale rozhodně palec hore! A to jak díky Skvělému Gyllenhaalovi, tak Forestu Whitakerovi a samotnému boxu, který mám ve filmech rád. Jako drama o vrcholu, pádu a zpětném dobití vrcholu spolu s rozvrácenou osobností a životními problémy Billyho Hopea, nemůžu než spokojeně pokyvovat nad dobře odvedenou prací a odpustím i tu "boxerskou šablovitost". O čem jiném by to taky mělo být :-).