Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Transformers

Transformers (2007)

Bay je akční bůh, nejlepší akční snímek a letní popcorn za posledních 5 let! Akční, rychlé, nádherné, úchvatné, precizní, úderné, NEUVĚŘITELNĚ megalomanské, technicky převratné a na konci husina, ale asi půl hodiny v kuse! Já jsem byl v nebi! Musel jsem na to dvakrát do kina a šel bych klíďo znova!

Mizerové

Mizerové (1995)

Bay se prvním snímkem předvedl na výbornou. Super jízda, dva nigga zákona, kteří na to šlapou od začátku do konce! Jeden z nejlepších od Baye a moje nejoblíbenější buddy akční komedie ze všech! Miluju tenhle film! :-)

Prci, prci, prcičky

Prci, prci, prcičky (1999)

Pro mě už dnes kultovní komedie tohoto žánru! Když jsem ten film viděl poprvé (bylo mi asi 15) , tak jsem si představoval, že su to já v tom filmu a moji kamoši :-D. Komedie o strátě panictví 4 borců v den maturiťáku, ideální příležitost. Mě se to hrozně líbilo, kdykoliv se na to znova rád podívám. Stifler je kapitola sama o sobě a bez něho by to bylo sotva poloviční. Pro mě zatím nepřekonaná komedie tohoto ražení a co víc, Mutt od Blink 182 ... 5* a srdcová záležitost.

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

... Na to Vám seru, du pro bazuku...Matthew Vaughn je pro mě králem dosavadní letošní scény a myslím, že ho někdo jenom tak netrumfne, jestli vůbec někdo. Obsolutně nemám slov. Dokonalost!! Spojit tvrdou akci, nekompromisní režii, výtečný scénář, excelentní hudbu a komické prvky s nehorázným hábitem reality a ještě k tomu za pouhých 30 milionů dolarů?! To mě hlava nebere. Postavy bez chyby, Mark Strong si záporáky dává jak už dlouho nikdo a Cage v roli Daddyho naprosto zuppa! Od této chvíle se o x-meny nebojím.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Tento film jsem bohužel v kině promarnil, protože se kvůli malým navštěvám dlouho neohřál a toho do teď lituju. Tak mě nezbilo nic jiného, než si ho pustit v pohodlí domova na domácím kině a musím říct, že je to nevídané dílo! Komix jsem nečetl, ale film je prostě zmáknutý na jedničku. Akčních scén je poskromnu, což tomuto snímku, který je založen spíše na vyprávění příbehů jednotlivých postav a hledání člověka, který je chce zlikvidovat, vůbec nevadí! A pokud tam akce je, tak z ní běhá mráz po kůži:) Už úvodní bitka a sestřih záběrů doprovázený celým songem od Boba Dylana mě dostal a na celý film jsem čuměl s absolutním nadšením. Rorschach je geniální a Snyder udělal po 300 dalží super zářez, jen tak dál :)

Crash

Crash (2004)

Neskutečné silný film, který mě svým příběhem a realizací naprosto odrovnal! Nejlepší z kategorie propletení lidských osudů. Navíc hromada dobrých herců, kdy každý z nich má pěkně ušitou roli a dost prostoru. No a samotný konec je už čistá odrovnávačka pro diváka. Moc, moc, moc dobré!

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Řekl bych, že Black Hawk Down je můj nejoblíbenější válečný film. Obecně mám velmi rád tenhle žánr a s Vojínem Ryanem je tohle to nejlepší z žánru. Skvělý mladíček Josh Hartnett a samozřejmě pardál Ridley Scott za kamerou, který natočil jeden ze svých osudových filmů. Takouvou atmosféru, jaká panuje tu, je velmi těžké popsat, protože to nejde, to se musí vidět. Adrenalinovka se vším všudy.

Lví král

Lví král (1994)

Tohle jsem zažil kdysi dávno v kině, naprosto úžasné, můj nejoblíbenější klasicky animovaný film vůbec! Nejen co se týká animace, ale i příběhu a emoční stránky. Spoustě dnešním rádoby zábavným animákům nakopává zadnici ráží tatatatata! :-) Lví král je pro mě prostě král klasické animace.

Captain America: Návrat prvního Avengera

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

Druhý Cap je kvalitativní variací na třetího Iron mana. Posun je razantně znát ve všech ohledech. Je to mnohem dospělejší, uvědomělejší, tradičně potemnělejší a scénaristicky opravdu velmi dobré. Počáteční krimi feeling prospěl na 200%, protože z toho jde cítit ta snaha a chuť s tématem pracovat. Celý ten vývoj marveláckého univerza je úctyhodný. Akční scény, a že jsou opravdu chutné a skvěle zvládnuté, jsem odměňoval pravidelným mravenčením. Akce a celý feeling je proti jedničce o dvě třídy výš. Z Capa je maximální king s obrovským charisma. Nenajdu jediné negativum. Velmi držím bráchům Russovým palce pro třetí díl! PS: K výrokům, že se jedná o nejlepší Marvelácký film, bych s úsměvem jen přikývl. Druhý kap se třetím Iron Manem je prozatím nejvyzrálejším komixem hozeným na plátno.