Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Skála

Skála (1996)

Tohle je film, na který sem narazil náhodou, jako vnímavý 14. letý dítě a už tenkrát mě fascinoval...naprosto uzemnil. Az dnes a to už jsem ten film viděl asi stokrát jsem navíc zjistil, že na té užasné hudbě, ze které mam neskutečnou husinu se opět podílel HANS ZIMMER :-) Ten chlap je prostě bůh filmové muziky. Miluju scény z tohohle filmu, je to další ze serie filmů a serialů na které se můžu koukat pořád, protože na nich zbožnuju jakoukoli hlášku a mimiku v obličejích, pohyby lidí, hudební doprovod, parádní akční scény, brilantní scénář, VX, prostě všechno. PS: Ted sem se na něj asi po roce a půl opět podíval a woooow, scéna z koupelny - brečel sem.

Počátek

Počátek (2010)

100% Jak tomu u Nolana bývá Počátek má velmi komplikovaný příběh. Jste vtáhnutí do děje a na první pohled dezorientovaní a je celkem možný, že se vám to všechno jen zdá. Doporučuji si pustit dvakrát nebo třikrát, ba ne stokrát. Tohle je ten film co mě nutí dlouho přemýšlet. Nejlepší "Scifi" vůbec.

Interstellar

Interstellar (2014)

Až po druhé projekci se cítím hoden okomentovat toto velkolepé sci-fi. Herci, hudba, kamera to všechno dopadlo skvěle a ani bych nic jiného neočekával, proto bych se zaměřil spíš na příběh. Bratři Nolanové nám chtěli podat zdánlivě nepředstavitelné vlastní představou a funguje to dobře. Při první projekci, jen nezištně zíráte a pořád a pořád očekáváte co pří-jde, po druhé projekci jste sice ochuzeni o moment překvapení, ale všímáte detailů a dohromady to vytváří dokonalý filmový obraz. Čas jako fyzikální jednotka napříč kterou můžeme komunikovat pomocí gravitace. Časový paradox ve stylu "poslali jsme se sami", dilatace času, červí díry a trojrozměrné černé díry. To jsou jen ústřižky z toho všeho co vám po tomhle filmu zamotá hlavu. Miluju tenhle typ díru-do-hlavy-vyvrtávají-cích filmů. Na Nolana sice až trochu moc srdcervoucích momentů, ale zkousnout se to dalo. Nejvíc bych vyzdvihl robota TARSe, robot, kterého prostě nejste schopni pochopit(zhulený už vůbec ne), ale časem se ukáže, že ten hranol umí úplně všechno. Fanoušek sci-fi by byl blázen, kdyby si to nechal ujít.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

100% Temný rytíř povstal je velmi epické, velkolepé, noblesní NOLANOVO dílo. Nejlepší zakončení jaké jsem si mohl přát, příběh je opět strhující, s kvalitními herci a typicky výraznou hudbou Hanse Zimmera. Zkrátka Nolan a konec mé druhé nejoblíbenější trilogie po pánu prstenů. Náramně si užívám batmanův návrat, batmanovo zlomení, batmanovo povstaní, batmanův boj, batmanovo vítězství, batmanovu "smrt", sexy Cat Woman a Alfreda kterému se splnil sen.

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Tohle je asi vážně můj žánr, jakmile v tom hraje roli čas, sme v tom. Naprosto geniální a originální scénář, podle kinematografie tvůrců asi životní dílo. Já nemám slova..

Zdrojový kód

Zdrojový kód (2011)

Perfektní sci-fi..já zkrátka miluju tenhle žánr - mysteriozní scifi. Nevíš kde si, nevíš kdo si, nevíš kam tě to zavede a na konci čeká hodně silnej HAPPY END. Moc výborně zahraná hlavní role, a vážně výborný nápad, ale ta para-real...no nechci spoilerovat zkrátka, konec se mnou dost zacloumal, těch posledních 8 minut bylo vážně hodně silných. VIVA GOOD WIN /////////////////////////////////////// Důvod proč se na to kouknout ? JE TO KURVA DOBREJ FILM

V bolestech

V bolestech (2013)

Nikdy nikdo nepochopí proč jsem tomu udělil čistých 5* a asi je vám to fuk. No zkrátka nesleduji horory (fuj fuj), všeobecně nějak nemusím ten někdy až fakt nepochopitelnej fekální brutál, nedává mi to smysl a způsobujie mi to šrámy na duši. Jenže Afflicted je úplně jinej, náhodou jsem ho stáhnul někde ani nevím proč a ráno, po velmi náročné LANWEED PARTY mě očaroval. Nikdy (jelikož nejsem znalec) jsem neviděl horor kde bych fandil záporákovi, mě to přišlo jak úplně novej žánr + ve footage formě, kde jsem viděl zatím jen kroniku. Příběh mě bavil i když asi pro někoho bylo očividné kam směřuje a tak, ale když tam poprvé řekli že derek je upír málem jsem si usral(překvapením), když si o tom vůbec nic nepřečtete, užijete si skvostný filmový zážitek.