Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (286)

plakát

Největší showman (2017) 

Nemám ráda muzikály, a také nemám ráda cirkus. Ale stačilo prvních 15 minut a já byla úplně hotová, chycená, v pasti. Ty efekty! Nejen vizuální ale i zvukové... a já pak sedím s otevřenou pusou a zapomenu dýchat. Rychlost děje vás nenechá odtrhnout oči a děj se posouvá i v rámci songů, což je obrovské pozitivum. V ostatních hudebních filmech musí člověk čekat na konec písničky, aby mohl film pokračovat (pro mě je to jako čekání na konec reklamy). Tady ne. Poslání a myšlenka filmu jsou hrozně milé a pozitivní - rodina (v širším slova smyslu), domov, rovnost, soudržnost, láska, sny. Phineas dokázal vyšplhat z nuly na vrchol, Philip se naopak vzdal svého vysokého společenského postavení. Jejich cíle a motivace se postupem času měnily a prolínaly aby se diváci dočkali velkého finále. A já stále nevycházím z údivu, že zrovna mě ohromil muzikál.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Hodně těžký hodnotit... ale když teda pominu poslední dva díly (a asi se k nim nakonec nebudu vyjadřovat), tak musím říct, že je to vynikající a jedinečný seriál. Česká tvorba většinou nelahodí mojí divácké duši, ale právě počiny jako Most!, Vyšehrad a Lajna dokazují, že to v Česku jde. Že zvládneme vyjet ze zajetých (bezpečných) kolejí a zariskovat. Nastavit českému národu zrcadlo a ukázat věci tak, jak jsou bez moralizování, bez nucení diváka vnímat, že "toto je dobro" a "toto je zlo". A já na Mostu nejvíc miluju právě to, že ukazuje realitu a že je vlastně všechno správně. Takhle to je a takhle to má být, každý ať se s tím vyrovná po svém. A já děkuji tvůrcům za tento silný a intenzivní zážitek. A vůbec to, že televize něco jen tak ukazuje bez toho, aby nám nutila mít na to nějaký podsouvaný názor je prostě strašně vzácný a unikátní. Člověk pak cítí neskutečnou volnost a svobodu si o tom myslet svoje, nebo si o tom nemyslet nic.

plakát

Záhadní obyvatelé vod (2017) (TV film) 

Víte, že chobotnice mají tři srdce? A že existuje krab roztleskávač? Viděli jste, jak se chobotnička schovává dovnitř do mušle? Myslím tím do živé mušle, ne prázdné. :) Také jsem se dozvěděla, že toho mám mnoho společného s rozedranci - také nepotřebuji kyslík a vydržím se velmi VELMI dlouhou dobu nepohnout. :) Kjůt.

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Já ani neměla v plánu se na tuto pohádku dívat, ale stačilo projít kolem televize a zůstala jsem tam stát jak přikovaná a musela jsem se prostě dívat. Ty exteriéry mě tak ohromě učarovaly, že to se nedá ani popsat. I "obyčejné" prostředí chaloupky bylo vyladěné do poslední bobulky na větvičce ve váze. Dokonalé chaloupky, skály, barvy, kostýmy. Dokonce i v případě, že by byl nezáživný děj, by ta pohádka byla naprosto koukatelná. To však nebyl tento případ, protože děj byl milý a neokoukaný (doslova). Juraj Kucharek - hluboce se skláním a tleskám. Pastva pro oči i duši. ♥