Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Drama

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Holly smoke! Koukám na to s otevřenou pusou. Fuckin' breathtakin'.

Království rostlin

Království rostlin (2012)

Dechberoucí záběry úžasných rostlin, které většinu času sleduji s pusou dokořán. Je to zelený balzám pro oči i pro mou florofilní duši. Navštívit Královskou botanickou zahradu v Kew je můj obrovský sen a zde jsem měla možnost si ji podrobně a zblízka prohlédnout. David Attenborough, uznávaný odborník, který příjemně celý pořad provází, dokáže zaujmout a jeho nadšení a láska k rostlinám nezná hranic. Znám i jednu masožravku, která je po něm pojmenovaná - Nepenthes attengboroughii. Velmi oceňuji vědecký přístup seriálu a logické uspořádání témat. Témata vyvolávají otázky, na které pak divák dostane uspokojující odpovědi. Plynule se zde přechází od jednoho tématu k dalšímu - přesně tak, jak spolu souvisí. Má nejoblíbenější část je ta o vývoji rostlinných druhů (jak by ne, když mojí modlou je sám Charles Darwin). Prostě botanický orgasmus.

Griffinovi

Griffinovi (1999)

Nejvíc nejlepší animovanej seriál a já vám řeknu proč. Protože nikdy nečekám to, co přijde, nečekám co kdo řekne, co kdo udělá, jaká bude další scéna a jak to dopadne. Nedrží se nějakého přísně strojeného schématu jako konzervativní přehnaně moralizující Simpsonovi. Nejedou ani podle schématu - úvod - zápletka - vyvrcholení - hepyend jako Futurama. Není to založený jen na naivně pubertálních vulgarismech jako Southpark. Kdo jiný má koule na to, dělat si srandu z Ježíše a z vozíčkářů? "Snažím se spočítat počet hvězd v Orionově penisu." Howgh.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Kulervoucí! Zajímavý, přitažlivý seriál, který za mě bohužel není na 100%. Má našlápnuto ale malinko se míjí s mým gustem. Zejména vyvolává víc otázek než zvládá odpovídat a je tam pár slepých uliček v ději. Napínavé to bylo, ale ne tolik jako například Dexter. Tady jsem v pohodě zvládla odolat nutkání pustit si další díl. Postavy jsou ale velmi sympatické a celkem propracovaně se vyvíjejí jejich charaktery.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Because I fucking love science! Postavy z tohoto seriálu docela chápu, neboť mám doma také jednoho takového Sheldona a rodiče chemiky. :) Pro mě nejoblíbenější seriál, vždycky se u něj skvěle bavím a tenhle svět nerdů a geeků je mi blízký a přitažlivý.

MOST!

MOST! (2019)

Hodně těžký hodnotit... ale když teda pominu poslední dva díly (a asi se k nim nakonec nebudu vyjadřovat), tak musím říct, že je to vynikající a jedinečný seriál. Česká tvorba většinou nelahodí mojí divácké duši, ale právě počiny jako Most!, Vyšehrad a Lajna dokazují, že to v Česku jde. Že zvládneme vyjet ze zajetých (bezpečných) kolejí a zariskovat. Nastavit českému národu zrcadlo a ukázat věci tak, jak jsou bez moralizování, bez nucení diváka vnímat, že "toto je dobro" a "toto je zlo". A já na Mostu nejvíc miluju právě to, že ukazuje realitu a že je vlastně všechno správně. Takhle to je a takhle to má být, každý ať se s tím vyrovná po svém. A já děkuji tvůrcům za tento silný a intenzivní zážitek. A vůbec to, že televize něco jen tak ukazuje bez toho, aby nám nutila mít na to nějaký podsouvaný názor je prostě strašně vzácný a unikátní. Člověk pak cítí neskutečnou volnost a svobodu si o tom myslet svoje, nebo si o tom nemyslet nic.

SpongeBob v kalhotách

SpongeBob v kalhotách (1999)

Tohle je jedna velká bezkonkurenční halucinace. Zbožňuju Spongeho a když jsem viděla Twilight s českým dabingem, tak jsem místo Edwarda viděla Spongeho (díky Honzovi Maxiánovi) a celý film jsem se jen smála. Jojo občas si říkám, že ty starosti, které má Houba Robert v ananasu na dně moří, bych také chtěla mít. :D