Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbení skladatelé (10)

James Horner

Tak tedy je to jasnej soundtrack Avatara a ještě filmu The New World, kde dokázal navodit správnou tribal atmosféru. Pohodová klidná hudba přírody s prvky napětí.

Klaus Badelt

Ať už je to film The Recruit, Piráti z Karibiku nebo Stroj času, vždy jeho hudba navozuje takovou správnou tajemnou atmosféru.

Hans Zimmer

Tenhle skladatel má mnoho počinů, kterými mě zaujal. Z filmů je to Pearl Harbor, Král Artuš, Černý jestřáb sestřelen a Počátek. Poté ještě se předvedl i v herní oblasti v soundtracku ke hře Crysis 2. Ať už je to kdekoliv, vždy navodí určitou správně smutnou atmosféru vyplývající ze skutečností.

Brian Tyler

Tyler sice pracoval na spoustě zajímavých filmů, kde si člověk určitě všimnul hudební stránky, ale pořád by se nedal označit za tvůrce jednotlivých tracků. Proto mě především zaujal v herní oblasti z titulů jako Far Cry 3 nebo Call Of Duty - Modern Warfare 3. V jeho tvorbě je navozena určitá hrdinská atmosféra.

Juki Kadžiura

Vzhledem k tomu, že jsem se dal i na Anime a jedna z prvních opravdu dobrých věcí byla Sword Art Online, kde mi i japonská tvorba hudby opravdu hodně vyhovovala, tak jsem jí sem musel umístit. Dále pak Tsubasa Chornicle měla úplně úžasnou atmosféru, kdy hlavně díky té super hudbě jsem to byl ochoten shlédnout celé. V závěru pak ještě série Fate, kde se opravdu předvedla. Hudba člověka správně nabudí, že si dané dobružství opravdu užívá a chce být vtáhnut do děje také. Na to že to byly soundtracky k filmu, tak i do nějaké té hry by se hodily.

Steve Jablonsky

Tady je to jednoznačně film Ostrov. Jeho hudba působí jako očekávání něčeho z budoucnosti.

Trevor Jones

Jediný počin, který od něj tak nějak pořádně vnímám, je z filmu Poslední mohykán. Jeho hudba dokáže navodit atmosféru určitého nenaplnění romantiky, kdy existuje určitá překážka. A nejen romantiky.

Don Davis

Tak tady je jasný jeho počin v trilogii Matrix. Industriální, těžkopádná, napínavá a hrdinská hudba.

Bear McCreary

Tenhle skladatel dokáže dobře podtrhnout tragickou atmosféru. Hodnotím především to, co dokázal v sérii Battlestar Galactica.

Jeremy Soule

Tenhle autor není ani znám u filmu, jako spíše u herní komunity, kde se především vyšvihnul v soundtracku ke hře The Elder Scrolls V - Skyrim, kde podal opravdu parádní výpravnou hudbu a podtrhnul správnou hrdinskou atmosféru severu.