Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (735)

plakát

Addamsova rodina (1991) 

,,Zimní šatník strýčka Niknaka, letní šatník strýčka Niknaka, strýček Niknaka..." • ,,Můžu dostat sůl?" ,,Jak se říká?" ,,HNED!"

plakát

Black Widow (2021) 

Tenhle film má chybný název, správně by se měl jmenovat Spy Kids po 20 letech. Ze začátku sice film působí dost temně, ale pak se zničehonic zvrhne v kýčovité feministické pojetí Jamese Bonda. A ke konci už je tak nějak jedno, co se ve filmu odehrává, protože celé je to tak předvídatelné, že žádný moment překvapení nepřijde. A ne záporňák mě vážně nepřekvapil, protože se scénářem si někdo moc práce nedal. Zážitek mi také kazila Florence Pugh, která by svým žabím výrazem mohla sekundovat Captain Marvel, protože má stejný "punchable" výraz. Možná, že by film Black Widow měl větší sílu, kdyby byl uveden v době, ve které se odehrává, ale nyní prostě nedokáže nabídnout nic, kvůli čemu bych jej chtěla někdy vidět znovu, to už snad raději i Ant-Mana...

plakát

Černí baroni (1992) 

,,Vaše strana a vláda vám může akorát co?" ,,Políbit prdel."  • ,,Tak tu máme zase novej smrtelnej případ." ,,Ať chcípne!" • ,,KURVA nižší, nižší, NIŽŠÍ!" • ,,JSEM SE POCHCÁÁÁÁL." • ,,Oni mi tú jebú!"

plakát

Loki - Cesta do neznáma (2021) (epizoda) 

Zajímavý díl, který nabízí hodně easter eggů a dojde tak trochu k protnutí s komiksovým světem. Některé momenty mi přišly trapné a zase je to hodně děr ve scénáři. Znáte to, tři lidi zmizí v různých z různých míst, ocitnou se v rozsáhlém světě, ale naštěstí se během 5 minut hned potkají? Jo tak přesně to mi tu docela vadilo. A také to neustále poskakování (MCU) Lokiho kolem a trapné odlákávání pozornosti hlavní bestie. Haloo Loki, víš že ses kdysi uměl zduplikovat a tím bys skvěle zmátl nepřítele? Aha, už nevíš, ted umíš vyčarovat jen deku..tak jo. Ale docela jsem si užila moment Classic Lokiho, ale ten docení asi jen čtenáři komiksu.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

První řada: Jsem velkým fandou filmového i komiksové Lokiho, takže představa hraného seriálu zaměřeného jen na něj znělo jako ambrozie. Skvělí herci (Sophii vážně nepočítám, ta nic nepředvedla), štědrá prkenice od Disneyho, neomezené možnosti příběhu, který se nemusí vázat na MCU... to zní jako návod na úspěch, ne? NE! Protože to dali do ruky Kate Herron, která prostě nic neumí a celý seriál pohřbí hned třetím dílem, po kterém jde celý seriál rychle do kopru. Ani se nedivím, že první dva díly jsou nejlepší, však ty také byly určeny kritikům a měly nalákat diváky. Jenže pak se seriál začne máchat v různých žánrech, od fantasy, přes romantiku, roadtrip až to skončí naprosto žalostným komickým vystoupením hlavního záporňáka. Na začátku seriálu si říkáte, jak jsou tam takové drobnosti a jinotaje, které jistě budou důležité v dalších dílech, jenže chyba lávky, je to prostě jen debilním scénářem, který nedokáže z těchto maličkostí těžit (tak jak to uměl třeba Dr. Who). Asi nejsmutnější jsou bojové scény, které působí vážně zoufale a velmi mě hněte, jak v každém díle má Loki úplně jiné schopnosti, které v následujícím díle zase nemá, takže působí jako naprostý zoufalec. Není nic smutnějšího, než když vidíte svou léta oblíbenou postavu hrát druhé housle ve vlastním seriálu a ač nerada, tak musím přiznat, že mě zklamal i výkon Hiddlestona, který zde hodně slevil ze svých standardů. Jediným světlobodem je, že Herron dává od další sezony pracky pryč, ale nejsem si jistá, zda mě seriál znovu naláká. Je to totiž skvělá ukázka, jak zabít skvělý potenciál seriálu, stejně jako tomu bylo u Vikingů, GoT, Umbrella Academy a dalších. Druhá řada: Loki v podání úřednického šimla, který řeší jeden průser za druhým, načez následuje studená sprcha v podání opět otravného Kanga. Druhá série je mnohem svižnější a snaží si držet určitou úroveň. Přesto ji Loki spíše jen prolétává a hledá svůj účel v Marvelu, který nakonec nalezn ve sci-fi. Fanoušci Doktora WHo budou určitě spokojení více než fanoušci Lokiho.

plakát

Loki - Pro tok času. Vždycky. (2021) (epizoda) 

Několikrát jsem se musela přesvědčit, že se vážně koukám na seriál od Marvelu/Disney a ne na nějakou parodii. Tenhle závěr je prostě plivnutí do tváře všem divákům, kteří od seriálu čekali alespoň průměrnou úroveň. Takových náznaků, tajemna a možností jak závěr pořádně zakončit - třeba kdyby hlavním záporák byl syn/dcera Lokiho/Sylvie, nebo jejich ultra zlá varianta nebo... jo to by byl mindfuck, ale ne, místo toho dostane nějaké stand-up vystoupení, kde si nějaký trapný "N" cintá pentli, zatímco oba herci jen čučí. Ani bych se nedivila, kdyby se ta scéna natočila jako reakce na čtení scénáře. Celý tenhle díl je vlastně jen tupá rohožka pro Marvel Phase 4 a nemá ambice být ničím jiným. O scéně s Mobiusem ani nemluvím. Tady zklamalo snad všechno. Doporučuji zkouknout prvních pět minut a pak to vypnout a domýšlet si, že seriál měl důstojné finále.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Příjemný film, u kterého mám trochu potíže určit, pro jakou věkovou kategorii je vlastně vhodný. Pro děti mi přijde trochu komplikovaný a děsivý a pro starší už zase moc dětinské provedení. Nicméně je to příjemné překvapení, vzhledem k tomu, že jde o prequel. Ale děsí mě, jak je ta paní Kudlanková podobná mé profesorce angličtiny, jak vystupování, tak vzhledem...

plakát

Pokémon - Black and White (2010) (série) 

Epizodu "Jiskřivý zápas na stadionu města Nimbasa" považuju za nejhloupější zápas na stadionu za celý seriál. Přijít na 4. stadion s jedním Pokémonem a ve chvíli kdy je vyřazen přemýšlet, co vlastně dělat? Jako vážně? Nemluvě o tom, že většinu zápasu Ash jen čučí, jak jeho PKM dostává nářez a nezmůže se na žádný útok. Děsná série..

plakát

Loki - Větvení (2021) (epizoda) 

Chybí mi tu možnost dát půl hvězdičky, protože tenhle díl si zaslouží tak 3+1/2. Sám o sobě není vůbec špatný, bohužel jde znát, že se tvůrci snažili do 50 minut narvat, co se dalo, když tedy předchozí díl museli obětovat pindání se Sylvií. Takže sice je tu nášup zajímavých událostí a informací, ale tedy střih je tu přímo zrůdný. Zrovna když si řeknete, tak jak tohle dopadne? Střih! A už to nějak dopadlo, tady máte výsledek. Jak se tam dostanou? Střih, už tam jsou. Hodně jde vidět lazy-writing a teda ty bojové scény... viděl je někdo než to pustili na obrazovky? Tak jako tak Mobius je zase zpět, což dílu velmi prospělo, Sylvie je trochu bokem, takže dobrý a Hiddleston trochu zkrotl, takže už to celkem šlape narozdíl od předchozího dílu. Je tu tedy hodně zvratů, některé očekávané, některé méně, také se tu ukáže stará známá tvář. Závěr je tak trochu dýka do zad, ale naštěstí je tu potitulková scéna, díky které si řada diváku oddychne. Zlepšení nastalo, ale tenhle seriál by si vážně zasloužil více dílů...