Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (3 543)

plakát

Fauda - Season 4 (2022) (série) 

Pořád je to pecka, jenom souhlasím s výhradami uživatele ER, že by si například tak snadno neodtáhli toho duchovního z té bruselské mešity- strhla by se kolem toho strašná mela. Tady za sebou zabouchli dveře a bylo jakože po všem. A takových zkratek tady bylo víc a Arabové byli až nepochopitelně sdílní, což tomu ubíralo na uvěřitelnosti. Nelíbil se mi ani ten přepálenej závěr, ale kvůli Michalovi z Brna to nedělali. V Izraeli při něm nezůstane jedno oko suchý, ten seroš tam podle mě bude modla v rozsahu, jakej si asi vůbec nedokážu představit.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Nesmrtelní Zalachenkovi se švédskýmu zdravotnictví vysloveně nevyplácejí. Za pár miliónů je pokaždé dají znovu do kupy a po několika letech se to celý odehraje znovu. Terminátor pětka je fajn.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Před 13-ti lety- v době vzniku- jsem tomu nasypal 5 hvězd a div jsem se z toho tehdy nesesypal- byl jsem z toho úplně štajf, totální nirvána. Teď, když to píšu, se tomu musím smát. Je to dobrý, ale vytratil se z toho ten údiv a nedostavil se ani v nejmenším ten tehdejší šok a úžas z Lisbeth a její nonkonformity- všechny ty vraždy, úskoky, všechno to násilí…to všechno mi za ta léta zevšednělo, protože jsem od té doby viděl podobných filmů habakuk. Ale uznávám- Muži, kteří nenávidí ženy tu éru odstartovali. Na pět už to dnes nemám, i čtyři jsou dost, ale za to průkopnictví….

plakát

Psí odpoledne (1975) 

Ty nejzajímavější situace možná napsal sám život- bankovní loupež nikdy nebude procházka růžovou zahradou. Filmová rekonstrukce toho říjnového odpoledne je pro člověka neznalého skutečného průběhu loupeže zajímavá a poutavá. Punc nadčasovosti tomu jednak svým civilním herectvím dodává charismatik Al Pacino a hodně to posunul ten gay sňatek hlavního hrdiny s transsexuálním partnerem. Na sedmdesátky silná káva, ale ani tuhle divokou story si filmaři nemuseli vymýšlet. Přesto dávám jen čtyři pecky- neodsejpalo mi to, jak bych si představoval.

plakát

Prostor X (2018) (pořad) 

Pan Strakatý se umí ptát, pokládá i nepříjemné otázky, respondentům ponechává velký prostor (X) k jejich zodpovězení. Bude mít svůj fanklub (jehož jsem členem), protože na základě výběru hostů a témat vzniká navzdory vší snaze o objektivitu jasný obraz o tom, kdo je, a jak přemýšlí (Čestmír Strakatý).Tomu se zkrátka nelze vyhnout. A v Reflexu zaparkoval správně, má jejich DNA. Píšu to navzdory přesvědčení, že tohle spojenectví pomalu spěje ke svému konci a věřím, že pokud se to stane, bude panu Strakatému na volné noze lépe.

plakát

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023) (epizoda) 

Depeche Mode rozhodli o tom, že jsou to nakonec 4 a ne jen 3. Začátek výbornej, ale s časovým posunem to trochu usnulo. To enormní nadšení přičítám fanouškům herní předlohy. Já z toho tak odvázanej nejsem a říkám si, čím mě u toho chtějí udržet dalších skoro 10 hodin..?

plakát

Měsíc v Thajsku (2012) odpad!

Komedie??? Milion korun tomu, kdo mě při sledování usvědčí z toho, že mi cuklo v koutku. Furt nadáváme na český filmy, ale to jen proto, že málo koukáme na ty rumunský.

plakát

Vrah přes inzerát (2011) (TV film) 

Na popis děje by stačila jedna věta. Všechny by nás zajímalo proč?, film ovšem žádnou odpověď nenabízí.