Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Narcos

Narcos (2015)

Civilní, uměřené, srozumitelné až školometské- na konci první série mám pocit, že jsem dokonale pochopil Kolumbii, její problém s USA, problém USA s Kolumbií, všechny ty průtahy a vynucená omezení ve vyšetřování, absurditu opakovaných setkání hlavy státu s poslíčky nejkrvavějšího mafiána, pohnutky jeho poskoků, spolupracovníků, konkurentů, zhrzených milenek i láskou zaslepených bližních. Každý z nás má svůj vlastní svět, své zájmy, svá pravidla... Tvůrci tohoto mimořádně precizního seriálu vědí, o čem je život, a dokázali to přenést na televizní obrazovky. Toť vše. Žádná kouzla. Atraktivní příběh v civilním balení. Vražedná kombinace- aktuálně uživateli ČSFD oceněná neskutečnými 95ti procenty!

Temný případ

Temný případ (2014)

První série naprosté absolutorium, druhá série propadák. Ve výsledku se to ještě pořád drží nad 90ti procenty a mezi seriály to aktuálně zaujímá 16. místo, stejně je to ale tristní, protože bez dvojky to bylo na bedně - dokonce snad druhý nej seriál všech dob, a ta dvojka přitom není dvojka, ale jednička něčeho úplně jinýho... Jasně, kvůli portálům jako je IMDB nebo ČSFD to nedělali, ale stejně by jim to jednou mohlo přijít líto, že zabalili a prodali coby šperk kus obyčejnýho uhlí, čímž zpochybnili i kvalitu dříve s láskou broušeného drahokamu. Já osobně bych tedy coby tvůrce tu dvojku jako Temný případ nepojmenoval ani náhodou. Tak snad se to rentovalo aspoň finančně.

Life on Mars

Life on Mars (2006)

Fantazie. Do slova a do písmene. Dokonalost a dokonalá souhra všeho a všech. Úžasná pestrost, chytrost, perfektní načasování, vtip - mnohonásobně to předčilo veškerá moje očekávání. Po prvním díle jsem přitom neměl moc chuť koukat na další, ten vstup mě neuchvátil. Ale pak mě to (opět) totálně pohltilo. Seriálová magie na mě zafungovala i tentokrát.

Daredevil

Daredevil (2015)

Vážený pane Václave. Kdybych z Vás měl z desetiny tak dobrý pocit jako z Matthew Murdocka, byl byste mým prezidentem dodneška, byť jste již zhruba pět let po smrti. Jelikož jsem z Vás ale podobný pocit nikdy neměl, stala se pro mě Vaše okřídlená pravda a láska vyprázdněným heslem krátce po Vašem uvedení do prezidentského úřadu. Neříkám, že jste měl na potkání mlátit zloduchy, ale snáz bych pak pochopil, co se to tady posmrtně děje kolem Vaší opatrné osoby. Ano, takhle to mám rád, takhle si představuju hrdinu z potrhanýho masa a polámaných kostí.

Kominského metoda

Kominského metoda (2018)

Že mě uhrane seriál o dvou starých prostaticích do té míry, že pro něj budu muset najít místo ve své seriálové TOP 10, tak to bych tedy opravdu nečekal....

Fauda

Fauda (2015)

Fauda putuje po druhé sérii do mé seriálové TOP10. Jsem nadšenej ze scénáře i z provedení, úžasně mě baví ty životné postavy a dynamická kamera. Je to akční věc a přitom se u ní vzdělávám, díky Faudě už například vím, že Hamás nemusí být nutně ti špatní, protože v moderní podobě usilují o nastolení míru. Narozdíl od ISIS, které se řadový Arab děsí stejně jako my. A Fatah to jsou pro změnu totální zaprodanci. Fauda je vážně mega dobrá.

Hra na oliheň

Hra na oliheň (2021)

Co stálo u zrodu? Snaha předložit divákům šokující, brutální, ideálně nezapomenutelnou podívanou, nebo kritizovat systém, který umožnil předlužení jihokorejských domácností? Tohle už dnes asi nikdo spolehlivě nezodpoví. Ve výsledku to vyznívalo spíš ve prospěch toho strhujícího bijáku, ale ten kritický sociální osten jsem z toho vycítil okamžitě taky. A i za to ten seriál celkově velebím, protože mi přišel naprosto mimořádný a už jsem ho zařadil do příslušné soukromé TOP10. Na jeho oslavu bych vyplácal všechny superlativy, co znám. Bylo to strhující. P.S.: Ve finále se bojovalo v přepočtu o 820 miliónů korun (45 600 000 000 wonů x 0,018 Kč). Odhadovaný majetek Andreje Babiše má přibližně 100krát vyšší hodnotu. A my bychom chtěli, aby byl normální. Čau lidi. Často se zamýšlíte nad tím, jak velký mám asi koule. Takže teď už to víte. A nemám jen dvě, ale mám jich rovnou sto!

Vzpomínka v mlze

Vzpomínka v mlze (2023)

Je to do jisté (možná že do značné/zásadní) míry osobní, ale tenhle seriál mnou totálně otřásl, totálně mnou prostoupil a vháněl mi slzy do očí. Fakt, až tak. Kromě toho, že mě zaujal tematicky, se mi po celou dobu líbil i po formální stránce. Přesně takhle si představuju bývalýho rockera a nepřestalo mě fascinovat, že ho stvořili z obtloustlýho, proplešlýho chlápka, kterýho jsem naposledy viděl coby stejně přesvědčivě ztvárněnýho kněze v Kléru. Mrzí mě jediná věc- že z té ničivé finální síly nemá ani zbla úvodní díl. Obávám se, že spoustu lidí odradí od dalšího sledování. Málem se to stalo i mně, čímž bych se připravil o mimořádnej, nejen kulturní, ale i sociologickej zážitek. Za mě jasných 100 procent.