Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (215)

Springsteen on Broadway

Springsteen on Broadway (2018) (koncert)

Oficiální ceny vstupenek se pohybovaly od 75 do 850 dolarů, spekulanti je nabízeli i za 6 700 dolarů.

Springsteen on Broadway

Springsteen on Broadway (2018) (koncert)

Divadlo Waltera Kerra v New Yorku má kapacitu 960 míst. Springsteen o něm prohlásil, že je to snad nejmenší sál, ve kterém koncertoval za posledních 40 let. Představení přesto na tržbách vynesla přes 113 miliónů amerických dolarů.

Springsteen on Broadway

Springsteen on Broadway (2018) (koncert)

Těchto koncertů odehrál Bruce Springsteen v divadle Waltera Kerra 236. Předpremiéry začaly 3. října 2017, oficiálního zahájení se představení dočkalo 12. října 2017. Hrálo se 5 dnů v týdnu, vždy od úterý do soboty. Derniéru mělo 15. prosince 2018.

Bludné kruhy

Bludné kruhy (2020) (seriál)

Seriál je věnován mj. Scottu Ruffalovi (1968–2008), mladšímu bratrovi Marka Ruffala. Povoláním kadeřník Scott Ruffalo zemřel po osmidenním pobytu v nemocnici na střelné poranění hlavy. Původně se spekulovalo o tom, že se mu stala osudnou hra zvaná ruská ruleta, později koroner prohlásil, že se stal hercův bratr obětí vraždy.

Kajínek

Kajínek (2010)

Pamatuju si, že jsem k tomu tehdy Alici Bendovou dlouho ukecával, a nakonec jsme se domluvili, že nebude vidět skoro nic,“ řekl Petr Jákl na adresu otevřené nahoty Alice Bendové (Křížková).

Kajínek

Kajínek (2010)

Při erotickém dovádění Černé (Alice Bendová) s Kajínkem (Konstantin Lavroněnko) s nimi byl v kuchyni pouze kameraman. Režisér včetně kompletního štábu sledovali scénu ve vedlejší místnosti na monitoru. Lavroněnko musel mít intimní partie přelepené páskou, aby (dle slov režiséra Jákla) Alici nezpůsobil něco, co by jí bylo nepříjemné.

Mág.

Mág. (1987)

K. H. Mácha (Jiří Schwarz) píše své verše u lesních soch Václava Malého na Mělnicku. Mácha zesnul v roce 1836, v té době bylo sochaři Levému 16 let. Se svým dílem začal až 5 let po Máchově smrti.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

V Bournově mýtu (2004) se divák dozví, že se Jason Bourne (Matt Damon) narodil jako David Webb 15. 4. 1971. V Bournově ultimátu se ukáže, že mělo toto datum Bournea nasměrovat do výcvikového střediska. Ve složce Treadstone má Bourne uvedeno datum narození 13. 9. 1970, na agentově kartě, kterou má Pamela Landy (Joan Allen) před sebou během zmíněného telefonátu s Bournem, je rukou napsaný rok 1969. Herec Matt Damon se narodil 8. 10. 1970.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Bournův mýtus (2004) končí telefonátem s Pamelou Landy (Joan Allen). V Bournově ultimátu se tento telefonát zhruba ve třetí čtvrtině filmu „opakuje“. Ve skutečnosti byl natočen znovu. Pamela Landy má lehce jiný účes, liší se lampička na jejím stole, jiná je vlajka po její pravici, mezi psacími potřebami na jejím stole chybí nůžky, dokumenty na stole jsou jinak rozmístěny a během telefonátu vejde k ní do kanceláře její kolega, což se v Bournově mýtu nestalo.

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Tatínek Souček (Zdeněk Svěrák) se vrací na bicyklu bez blatníků z práce. Za okny / na okna hustě prší, Souček má pruh od bláta na břiše i na zádech, jinak je ale suchý. Pokud by jel v pláštěnce, nemohlo by na něj ani bláto. Pokud by jel bez ní, byl by promočený od deště.

Bournův mýtus

Bournův mýtus (2004)

Původně se agent Jason Bourne jmenoval David Webb a narodil se 15. 4. 1971. Jeho představitel Matt Damon je o zhruba půl roku starší (8. 10. 1970).

Bournův mýtus

Bournův mýtus (2004)

Rus Gretkov (Karel Roden) v Moskvě hovoří ze svého Mercedesu s nájemným vrahem Kirillem (Karl Urban). Na střeše budovy za ním je obří reklama firmy Motokov na nákladní automobily TATRA.

Kmotr

Kmotr (1972)

Během natáčení Kmotra pracoval Lenny Montana (Luca Brasi) jako tělesný strážce mafiána Joea Colomba. Ten byl na natáčení Kmotra vyslán Ligou za občanská práva Italoameričanů (IACRL), organizací založenou jeho otcem Josephem Colombem. Měl dohlížet na to, že filmaři nezesměšňují Italoameričany. Při natáčení a v samotném filmu nesměla například zaznít slova mafie nebo Cosa Nostra. Když pak Francis Ford Coppola hledal svého Lucu Brasiho, nemusel chodit daleko. Bývalý zápasník Lenny Montana byl se svými dvěma metry a více než 140 kilogramy ideálním představitelem.

Východ-Západ

Východ-Západ (1999)

Film se natáčel 12 týdnů na Ukrajině a v Bulharsku na konci roku 1998.

Východ-Západ

Východ-Západ (1999)

„Není to skutečný příběh, ale mohl by být. Všechno je opravdové s výjimkou konkrétních osob. Podobné zkušenosti jako naši Golovinovi měla celá řada lidí, kteří se do Sovětského svazu vrátili z emigrace,“ citovaly režiséra Régise Wargniera The New York Times v březnu roku 2000.

Reklama