Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (18)

plakát

Problémy (2012) (studentský film) 

Mezinárodní filmový festival o evropském umění Arts&film 2012 (Telč), cena za druhé místo v kategorii studentských filmů 2012

plakát

Šitkredit (2010) 

Prohnilost lidské společnosti nemá konce.

plakát

Indián a sestřička (2006) 

Nikdy neodháněj lásku o sebe, je ji tak málo na světě. Božena Němcová

plakát

Pingpong (2006) 

Snímek vybarvuje lidskou povahu, která většinou řeší problémy tou nejjednodušší cestou, i když tím někdy ubližuje druhým a zapomíná na hrdost. Velká přednost toho filmu je v herecké vyváženosti jednotlivých postav.

plakát

Nebe (2002) 

Krásný lidský příběh o hledání lásky i v těch nejtěžších životních situacích. Jak sám hrdina řekl: Ve správnou chvíli musíš udělat to, co nikdo nečeká. Škoda, že film nezískal Zlatého Medvěda, určitě by si ho zasloužil.

plakát

Samsara (2001) 

Z tohoto filmu přímo září nádherná myšlenka: Všechno s čím se setkáš ti může být cestou…Uvědomil jsem si, že lidé už po staletí ve svých životech opakují pořád stejné chyby. Záměr režiséra se výborně povedl.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Mexickou mentalitu, energičnost, vášnivou lásku a nenávist, kterou se velmi výborně povedlo vystihnout režisérovi. Především díky obstojným hereckým výkonům. Oskara by si film neoddiskutovatelně zasloužil. Všechny tři příběhy byly v kontrastu s lidskými chybami, které se už po staletí opakují.

plakát

Cesta z města (2000) 

V dnešní době celkem běžný příběh, který je režisérsky slušně zpracován. Výprava mohla být o trošičku lepší, přece jenom zapadákov mohl být více výstižnější. Přesto patří tento snímek k mým oblíbenějším. Závěrečná písnička byla na svém místě.

plakát

Hra (1997) 

Výborný spád a velmi promyšlené scény. Michael Douglas jako vždy potvrdil své nezpochybnitelné kvality. Velmi zdařilý střih a kamera vnáší podařené autentické prvky, kterých ale mnoho není i to málo vytváří po celý příběh znamenitou atmosféru. Konec nepotřebuje komentář

plakát

Sběratel polibků (1997) 

Nemyslím si, že tento snímek těží z popularity filmu Mlčení jehňátek. Je tam pouze decentní podobnost, která na obstojné kvalitě nic neubírá. Nutno vyzdvihnout výkon Morgana Freemana, který je po všech stránkách výborný.