Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Pohádka

Recenze (223)

plakát

Bullet Train (2022) 

Aaron to strašlivě všem okolo natřel. Totálně vše vyfakoval, z ostatních herců udělal svým výkonem jen komparzisty. Snad krom Brada, ten se do své berušky položil také výborně, jen bohužel podobné postavy už jsme u něj viděli. Nejzbytečnější postava syn 1 a syn 2 a vlk, naopak otec samuraj, had a všudypřítomné kočky a jiná japonská kreslená zviřátka, si urvali zbytek pro sebe.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) odpad!

Neskutečný, kam až dokáže marvel klesnout. Dětinské, vtipy na sílu a moc. Zlaté časy, kdy si pověsil Thor kladivo na věšák. Už Ragnarok naznačil špatný směr, bohužel. První Thor je proti tomu majstrštyk.

plakát

The Gray Man (2022) 

Před dvaceti lety by to byla  pecka. Ale s rozpočtem 200 mega jsme se dočkali špatných cgi scén a to převážně z Prahy. Souboje raději ve tmě, honičky nuda. Taková parodie na Bourna. Jason by si vytřel zadek s Ryanem i celou squadrou dementních agentů a tragické české policie. Jihn Wick by je všechny oddělal tužkou.  Asi nejhorší byl záporák v podání Evanse. Bourne měl soupeře, ze kterých šel strach, byli vždy sice o krok pozadu, ale něco uměli. Evans přehrával do trapnosti a nakonec to byla vlastně zbytečná postava. jestli chcete vidět masakr na náměstí republiky, podívejte se. Jestli chcete lepší souboje, lepší zápletku, lepší CIA špínu v pozadí, lepší honičky v autech a koneckonců lepšího tajnýho agenta s mozkem a smrtícími reflexy, tak jakýkoli díl Bourna a to i ten s Rennerem a nebo Wicka.

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Už to tu bylo zmíněno asi od každého. Řvoucí mimino do světa, kde vás zabijou vrzající parkety, je přinejmenším špatný nápad. Mně ale vadí mnohem větší nevyjasněné věci.Možné SPOILERY/ Mzáci řídí vesmírnou loď, ale nezvládnou řídit naše lodě, viry apod? Když se orientují jen pomoci jednoho smyslu, měli by vůbec šanci proti armádám světa? Jak sejmuli letectvo? Navíc zvukové zbraně má lidstvo celkem vychytané.  motiv mzáků je taky dost nejasný. Jde jim jen o zabíjení? Co jí? Kdy spí jestli vůbec? Co dělaj ve volném čase, když zrovna nikoho neporcujou? Nebo je sem vysadila inteligentní rasa jen jako biozbraň?  Znamení(voda), Mars útočí(hudba v radiu), na hraně zítřka, podobnost s cizáky čistě náhodná.  Každopádně oba filmy jsou fajn a stojí i za více shlédnutí.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Kdyby Favreau vzal do rukou pokračování od Epizody VII, vypadalo by to nějak takhle. Naprostá pecka a po zklamání z posledních Disney filmů něco, co každý fanoušek Star Wars ocení. nejen dokonalý vizuál, ale třeba i hudba, vždyť poslední novinkou byla skladba v E.1 při souboji Maula. Jinak jen otřepávání původního soundtracku. Mando je borec. Výborná postava doplněná roztomilostí Baby Yody.  V tomhle duchu by Disney klidně mohl načít další trilogii a dát zapomenout na tu poslední, která byla tristní.

plakát

Matrix Resurrections (2021) odpad!

Utrpení a zmar. i samostatně by to byl strašný film a v kontextu původní trilogie působí jako totální odpad, který neměl nikdy vzniknout. Pár připomínek staré trilogie, opakující se scény ze staré trilogie, nového nic a starého špatně. poprvé co jsem chtěl odejít z kina během promítání. John Wick v péči psycho Barneyho Stinsona v halucinogenním světě Alenky za zrcadlem.  Když se zjevil první Matrix, naprosto změnil filmový svět. Originální nařachaná záležitost, která ovlivnila stovky dalších filmů a dodnes z ní čerpají. Už jsme si zvykli, že dnešní tvorba recykluje, sequeluje, spinofuje, rebootuje klasiky, pecky, které žánr vždy někam posunuly. Ať už jsou to terminátoři, predátoři, vetřelci, starwars, avataři, atd.. vždy ty nové recyklace byly o několik tříd níž ale byly koukatelné a přinášely alespoň něco. Jenže v případě Matrixu to neplatí. Není to jen nejhorší pokračování trilogie, je to nejhorší pokračování čehokoli. Raději stokrát Babovřesky a Slunce seno se ságou Stmívání, než znovu Matrix Ressurections.

plakát

Dámský gambit (2020) (seriál) 

Jedna z vůbec nejlepších věcí, co se na Netflixu objevila. Postava Beth ztvárněná vlastně celkem ošklivou herečkou přiroste k srdci už od prvního dílu. Hráči šachu v ní poznají Polgárovou s Fisherem v jednom, ale i pro naprosté šachem nepolíbené začátečníky, má serie své kouzlo. Mně osobně chybělo lepší zobrazení partií, abych mohl kibicovat a předvídat, který tah udělá. Což vlastně bylo možné jen ve sklepě, kdy ji Shibel předvede ovčácký mat. A pak ještě snad v semifinále v Moskvě. Bohužel to je dost málo. Potěší zmínky o nejlepších šachistech historie, hlavně Capablanca, Morphy, Aljechin. Pak úžasná výprava, kostýmy, auta, celé to skvělé retro a surovost sirotčince, to podtrhuje celé dílo. Z ošklivého káčátka se vyklube labuť, celá v bílém, kráčející moskevským parkem a je po všem. Opravdu povedené.

plakát

Když draka bolí hlava (2018) odpad!

Tady je špatně snad úplně všechno. Příšerné herecké výkony jak dospělých, tak dětských herců. Neskutečně hloupé písničky a strašlivé zpracování draků. Proboha v tomhle století neumí profíci udělat loutku nebo cgi draka? Před třiceti lety uměli naši filmaři lepší efekty. O zahraniční produkci nemluvě. Chápu že jsme jako diváci zmlsaní kvalitními československými pohádkami z dob dávno minulých, ale tohle přebije i nejhorší “kameňákovou” tvorbu. A mimochodem, pohádka, která nebaví ani děti, to je tragédie.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Ani po kotníky to nesahá dvojce Spidermana s Tobeym. Postavy nesympatické, MJ hrůza, je ošklivá a předloze se nepodobá ani vizualně, ani charakterově. Co na ní vidí zrovna Parker? Navíc i on by měl být vysoce inteligentní, i když puberťák. Jeho kámoš je totální omyl a co Flash? To má být školní frajer a šikanátor?! Záporák je pokus o trapáka roku. Oktopus i skřet, dokonce i Lizzard jsou o několik levelů výš. Zápletka a příběh jsou slabé, nezajímavé a vše doplněno tím nehereckým ansáblem to nefunguje. Vlastně jediné potěšující jsou lokace a Favreau s Marissou Tomei. Bohužel.

plakát

Ad Astra (2019) odpad!

Příšerná dvouhodinová nuda. Žádná akce, žádný styl, žádné napětí, žádný humor. Vizuálněto nesahá gravitaci ani po kotníky, akční je to asi jako dysney pohádka, humor nulový, nic, emoce nula. Nechápu, že to vůbec někdo dokáže dokoukat. Chybí i pointa, nebo ji v tom neumim najít. Každej béčkovej film z vesmíru to překoná.