Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (22)

plakát

Avengers (2012) 

Ponkěud přepálená stopáž, v půlce nekonečného akčního závěru už se dostavovala nuda. Naštěstí se v pravých chvílích na scéně objevil Hulk, který ode mě dostává cenu za nejvíc nejlepšího Avengera a udržel film na čtyřech hvězdách. Prostě blockbuster jak má být.

plakát

Zajatci bílého boha (2008) 

Není to klasický dokument, který nezůčastněně popisuje realitu kolem nás, ale jde o tendenční investigativní reportáž s prvky určité umělé dramatizace (tedy aspoň mě závěr přišel silně nevěrohodný, ale třeba to tak skutečně proběhlo...). Téma je to jistě závažné a činnost Tomáše Ryšky záslužná, odhalení zločinů je však pouze na úrovni Jedna Paní Povídala, protože insider nedokázal svoji tajnou misi dotáhnout do konce jako třeba Donal MacIntyre ve svých reportážích.

plakát

Muži v říji (2009) 

Povedená satira, která se může směle postavit vedle mistrovských děl let šedesátých jako je Hoří, má panenko nebo Ecce Homo Homolka. Na pět to ale není, trošku tomu škodí přílišná rozmáchlost a z toho plynoucí přepálená stopáž. "Chlapi, jestli ta silnica do pěti let nebude, tak rezignuju." nebo "Chci znát váš názor! Žádný názor nemám."

plakát

Lovci lvů (1996) 

Spielbergovy Čelisti přenesené do exotického prostředí africké savany.

plakát

Vítejte v KLDR! (2008) 

Je to jako koukat se na domácí video z dovolené, na které jste nebyli. Jediné co udržuje Vaši pozornost je atraktivní téma země, o které vlastně nikdo nic neví (a všichni o ní zasvěceně mluví). Bohužel to se po shlédnutí tohoto dokumentu nezmění, protože z pochopitelných důvodů jsme viděli jenom to co soudruzi chtěli, doplněné o komentáře českých Pepíků. A když jeden z účastníků zájezdu jednou odkryje koberec v hotelu s tím, že koukat pod tu slupku je důležitý, je to vlastně jedinkrát, co se pod tu slupku podíváme. Škoda.

plakát

Na doraz (2010) 

Nuda, trapnost, ještě větší trapnost, nuda, největší trapnost. Nechápu že Downey jr. bere i takovou šmíru, dneska už si snad může role vybírat a nehrát v každý slátanině. Ta jedna hvězdička je za Hey You a dvě celkem vtipný scény, vše ostatní bylo utrpení.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Dokoukat to do konce bolelo, západ slunce tomu nasadil korunu. Jedna hvězdička za výpravu a šplh na hradby. Ostatní rychle zapomenout.

plakát

Maratónec (1976) 

Slušnej thriller, ale žádná pecka to není. Typ filmu, který potřebuje obsadit největší hvězdu své doby, protože jinak nemá čím zaujmout.

plakát

Válečníci (2007) (seriál) 

Současný trend točit historické dokumenty jako televizní inscenace se mi nelíbí, ale tenhle cyklus se povedl (hodnotím po shlédnutí prvních dvou dílů). Herecké výkony jsou sice jako obvykle ochotnické, ale výprava je kvalitní a bitevní scény vypadají celkem solidně. Povedl se i scénář, který dobře balancuje mezi dramatickým stupňováním napětí a potřebou držet se historických faktů. * Po zhlédnutí zbylých dílů jdu s hodnocením o hvězdičku níže. Z kladů zůstala jenom slušná výprava. Šel bych ještě níž, ale první dva díly byly opravdu slušným příslibem.