Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (91)

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Hrozné... knižní předlohu mám moc ráda, ale tohle se od ní značně odchyluje - což se asi dalo čekat, ale přijde mi to příšerně zpackané. Stupidní dialogy, scénář odflánutý jak jen to jde. Hlavní hrdinové se mi moc nezdají - když si vybavím knížku, tohle je opravdu krok vedle (včetně kostýmů - bože, ty rádoby "sexy" oblečky těch holek - to byl čí nápad??). Snad se aspoň teenageři baví...

plakát

Osm hrozných (2015) 

Dle mě celkem nuda. Bylo to zbytečně dlouhé - než se něco začne dít, docela si člověk počká. A přiznám se, že i pak jsem nebyla nijak nadšená a spíše znuděná. Možná by si měl Tarantino dát chvíli pauzu.

plakát

Netvor (2011) 

Pěkné pro naivní a romanticky naladěné slečny.

plakát

Sedmý syn (2014) 

Na tenhle film jsem se těšila, přestože jsem se zároveň už dopředu bála, že to bude nejspíš odfláknuté jako spousta jiných fantasy filmů - a bohužel jsem se nemýlila. Přitom ten potenciál by tam byl - a docela velký!! Chtělo by to více rozpracovat ty ostatní čarodějné postavy, které se tu jen mihly. Udělat to tak nějak víc "výpravněji" a ne stylem "šup šup a je to". Hned by se na to koukalo líp. Je mi opravdu líto, že nemůžu dát víc než 2*.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Po - dle mého názoru - naprosto příšerném druhém dílu tu máme velké finále. Ačkoliv jsem se bála, že to bude opět trošku katastrofa jako u zmiňované dvojky, naštěstí se moje obavy nenaplnily. Jen asi už nic v tomhle směru nepokoří Pána prstenů - prostě byl první... a rozhodně film nikdy nepokoří knižní předlohu, nikdy nikdy...

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

První dva díly celé série jsem nedávno dočetla. Na mě to bylo místy hodně romantické, na druhou stranu ty popisy postav, děj a sympatičtí hlavní hrdinové mě velice mile překvapili. Miluju Skotsko (tedy obecně celé Spojené království). A na tomto seriálu se mi líbí, že přestože je autorka knih Američanka, neskutečně krásně ctí historii - dokonce i přímo co se týče samotných skotských klanů - je i pravda, že klan Mackenzie a Fraser byly skutečně na území, kde je dnešní skotské město Inverness, kus od něj Fort William atd. atd., nebudu zabíhat do detailů (mimochodem nádherná místa, doporučuji navštívit). Když už nic jiného, tak samotná krajina je něco tak úžasného, co musí vzít dech i tomu nejkamennějšímu srdci :-) Dobře, to jsem se trochu odklonila od toho, co jsem chtěla napsat. Co považuju za skvělou věc je fakt, že národnostní herecké obsazení v dosti velké míře odpovídá knižní předloze - Skoty hrají Skoti, Angličany hrají Angličani. Claire je Irka, ale to vůbec nevadí, ty drobné výjimky nevadí :-) Miluju skotskou angličtinu, které sice místy nejde vůbec rozumět, ale tak krásně zní... dále miluju skotskou gaelštinu a je nádherné, že se na toto dávné dědictví ani dnes nezapomíná a daří se ho navíc takto popularizovat. Pak také miluju tu úžasnou hudbu a znovu musím zmínit tu krajinu, která nemá chybu a doufám, že bude takto krásná i další staletí. A k mému údivu jsem si za těch několik epizod stihla oblíbit i herce v hlavních rolích. C. Balfe, T. Menzies, G. McTavish a S. Heughan jsou "lidé na svých místech" - uvěřitelní, neokoukaní, lidští. A je mi jasné, že pro toho posledně jmenovaného vysokého mladého skotského herce s očima barvy čistých skotských jezer a (občas) jasné oblohy už teď omdlévají davy dívek - a to je teprve začátek.

plakát

Unrelated (2007) 

No, nevím, co napsat. Od začátku filmu jsem byla prvně lehce zmatená, než se to kolem poloviny začalo uklidňovat a dostala jsem se do děje. Asi bych i ubrala ještě jednu hvězdu, ale když se člověk konečně dostal k tomu smyslu, proč se hlavní hrdinka chová, jak se chová - bylo mi jí upřímně líto... a taky je to tak pro mě trochu zvláštně natočené. A Tom Hiddleston, přestože je tu takové vtipné nezralé ucho, už tenkrát předváděl, že hrát opravdu umí.

plakát

Strings (2004) 

Velice nezvyklé, originální dílko. To spojení loutek a jejich vodících provázků, o které když přijdou, jsou jednoduše mrtví... je to originální :-) Příběh se dal trochu lépe rozpracovat, ale co - možná by to tím pádem chtělo další takový film, kde se ty nedostatky vychytají.... příběh sice ničím zajímavý zas až tak není, ale 4 hvězy jsou za to provedení a nevšední zážitek.

plakát

V kruhu koruny - Richard II (2012) (epizoda) 

Perfektní! Ben Whishaw svého Richarda zvládnul naprosto bravurně. Čím víc padal dolů, tím víc sympatií si získával... Zanechalo to ve mně spoustu emocí, až mě to překvapilo, celé to bylo tak opravdové - tleskám! Přestože pro mě v královské trojici Whishaw (Richard II.) - Irons (Henry IV.) - Hiddleston (Henry V.), stále nejvíc září poslední jmenovaný Hiddleston, celá minisérie je neskutečně dobrá a zaslouží si vidět klidně tisíckrát!! The Hollow Crown bezkonkurenčně patří mezi to nejlepší, co jsem doposud viděla a už se těším, až se na to podívám znovu... a znovu... a znovu.

plakát

Pompeje (2014) 

Tak tohle bylo zlé... zhruba první polovina byla jak vystřižená z Gladiátora - jen má Harington ten problém, že ať se snaží sebevíc, Russel Crowe prostě není. Zbytek filmu byl celkem děs - ta podivná honička městem během erupce - bože můj, jak je to vůbec mohlo napadnout? Jednu hvězdu dávám za závěr - ten mě překvapil, příjemně.

Ovládací panel

Fanklub

(1)