Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (185)

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Chtěla jsem napsat spoustu věcí, ale pak jsem zjistila, že už to za mě všechno zvládl Enšpígl (snad kromě Hermiony v podvazkách). Tak jen malý dodatek: kdo nečetl knihu, bude půlku filmu nechápavě zírat a přemýšlet, proč tam dělají to, co dělají a co že to vlastně dělají. Kdo četl knihu, bude pro změnu nechápavě zírat a přemýšlet, proč tam dělají to, co dělají a nedělají to, co by dělat měli. Zatím rozhodně nejhorší díl trilogie a nemyslím si, že by za to mohla knižní předloha.

plakát

Bude naše (2007) 

Sice celou dobu víte, jak to nakonec dopadne, ale je to zahrané tak dobře, že vás to stejně překvapí, zasáhne a zabolí.

plakát

Přátelé (2008) odpad!

Tak myslim, že Superman byl konečně překonán. Čekala jsem dlouho, ale hurááá, nejhorší film všech dob je na světě! A osobně bych chtěla sedět v kině vedle Mertax a Blizzarda a přesvědčit se, jestli byli oba zhulený nebo opilý, když tomu dokázali dát 4*. To vám za to zaplatili? Třičtvrtě záběrů je věnováno psím pohledům hlavních hrdinů, se kterýma emoce cloumaj jak na houpačce, jejich chování je naprosto nelogický, celej ten film je naprosto nelogickej. Zničeho nic si seženem pouť jen pro nás dva? Jasně! Někdo má v různých záběrech různě dlouhý vlasy? Proč ne, dorostly, tak co to stříhat. Hlavně že si dobře zatancujem a zazpíváme... všichni a kdykoli.

plakát

Říct si to můžeme... (2009) (studentský film) 

Ano, tak toto je skutečně vrchol české kinematografie. Slečna Divoká zřejmě spadla z jahody naznak, když se takovým paskvilem ještě chlubí a označuje se za režisérku. Nejspíš jí na té její božské filmové akademii někdo zapomněl vysvětlit, že příběh by měl končit pointou. Příště by to chtělo trochu víc skromnosti. PS: Enšpígle, hoď sem toho čmeláka, ať má Angie s kym porovnávat.

plakát

Bruno (2009) 

Sacha Baron Cohen má neuvěřitelnou schopnost nutit lidi bez hlesu zírat s ústy dokořán a nevěřícím výrazem v očích. Bohužel tato pozice nepatří mezi ty, které bych při filmu zaujímala s potěšením, takže i přes pár povedených vtípků (pyramidy se opravdu povedly) tentokrát palec dolů.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Tak tohle je zase jednou trefa do černého od herců přes scénář až po hudbu. Sympatičtí a neokoukaní hlavní hrdinové velice zábavným způsobem prožívají opravdovou (?) lásku (?) od začátku do konce, od konce na začátek, od prostředka někam... Skvělý film zabalený v originálním designu, který má navíc jednu úžasnou vlastnost: ví, kdy skončit.

plakát

Hadi v letadle (2006) 

Totální hovadina, ve které předvádějí nejlepší herecké výkony hadi a pes (i když pes nic moc).

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Tak mám dojem, že jsem zase jednou viděla jiný film, než všichni ostatní. Příběh, ve kterém je všechno snadné jako lusknutí prstů, všechno hned napoprvé funguje, všichni všemu věří, i když se všichni snaží dost nepřesvědčivě tvářit, že nevěří, protože ON je přece totální blázen, že jo. Cestování časem má pár pořádných trhlin, ale dobrá, tak tedy nebudeme přemýšlet a budeme se jenom dívat, jak ten blázen mění osudy lidí kolem sebe, aniž by to mělo nějaké následky v budoucnosti či minulosti nebo kde se to zrovna nacházíme. O závěru, který už snad ani nemohl být sladší a roztomilejší, se radši ani zmiňovat nebudu. Jediný, kdo mě bavil, byl Daniel Craig v roli blázna.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Tenhle film jsem sháněla snad šest let. Tak strašně jsem toužila ho vidět, že jsem od něj asi začala očekávat příliš. Rozhodně je to dobrý film s vynikajícími okamžiky (zvláště ke konci), ale... něco chybělo. Bohužel.

plakát

Happy (2008) 

Myslím, že jsem dost mírumilovný a trpělivý člověk, ale potkat tuhle uhihňanou ženskou ve skutečném životě, tak ji po deseti minutách umlátím salátovou okurkou.