Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (263)

plakát

Interstellar (2014) 

Pravděpodobně můj nejoblíbenější sci-fi film ever! Fantastické herecké výkony, fantastický Nolan (jak jinak), prostředí, efekty, myšlenka a hrátky s fyzikou a časem. Napínavé, dojemné, vymazlené. A jako třešnička na dortu je brilantní Zimmerova hudba. Víc netřeba říkat, to se musí zažít!

plakát

Po životě (2019) (seriál) 

Příjemně vtipné a sarkastické, krásně smutné a dojemné. Pohodovka, u které se zasmějete i zaslzíte. Rickyho tvorbu zatím nesleduju, tohle  však byla výborná reklama. Top momenty seriálu jsou rozhovory na hřbitově s Anne, popichování Lennyho nebo postava Briana. Paráda!

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

David je fascinující člověk. Velké díky za jeho celoživotní přínos naší planetě a za to, jakou je osobností. I když jsem viděl snad všechny jeho dokumenty, stále má co nabídnout a čím mě donutit zapřemýšlet. Byl jsem ohromen, dojat, rozhořčen, to vše jen díky tomu, že jsem si uvědomil, jaké je lidské pokolení likvidační. Snad se blýská na lepší časy a já jednou zemřu na daleko čistší a zdravější planetě Zemi. Davide, děkuji!

plakát

Tatínek (2004) 

Svěráka musíte buď milovat nebo milovat ještě víc, nic mezi tím!

plakát

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (epizoda) 

!!! POZOR, může obsahovat spoilery!!! Musím uznat, že mě celá série docela bavila a tenhle poslední díl byl jen takovou pomyslnou třešničkou na dortu. Závěr hodně silný a emotivní. Asi jako každý zdravý člověk a fanda Stranger Things, tak i já trochu narušil vlhčením jeden ze svých smyslů - zrak, když nastaly situace po otočení klíčky. Ten dopis byl hodně silnej moment a já nemohl uvěřit, co se to právě stalo. Po-titulková scéna mě ale najednou vpálila takovou radostnou facku, že jsem utřel všechny slzy a vyměnil je za pozitivní úšklebek. Když se nad tím člověk zamyslí, tak se tam po tom "výbuchu" stalo pár anomálií, třeba jako např., kde najednou byli všichni ti ruští vojáci a inženýři, když se jim tam "vylodili" američtí swaťáci ?! Hopper si taky mohl klidně před velkým třeskem odskočit pod zábradlí a schovat se tam apod. No, každopádně další série se tutově dočkáme a já pevně doufám, že za tím železobetonem kdesi na Kamčatce, se nedobrovolně schovává právě náš tlustej kníratej šerif!

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Jestli mě něco dokáže jistojistě dojmout a rozplakat, tak je to právě Nagano. I po tolika letech! Hoši děkujem...

plakát

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016) 

Pro mě jeden z nejlepších animáků za poslední dobu. Krásná animace vykresluje rozkošnou hlavní hrdinku, vskutku dobráckého poloboha a nádherné lokality Pacifiku. V tomhle případě mi ani nikterak nevadí hudební doprovody z úst našich hrdinů. Skvěle dabující a hlavně zpívající Dwayne Johnson je prostě jasná jednička dnešního Hollywoodu. Líbily se mi i všichni záporáci, třeba lávový démon je na animovaný svět něčím jedinečným. Nešetří se zde ani vtipem a i když někomu může připadat kohout, který po celou dobu doprovázel oba hrdiny, hloupě, já se do něj prostě zamiloval :)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Neskutečná akční prasárna! Jsem rád, že se někdo k takovému filmařskému kroku vůbec odhodlal a převedl ho do takového formátu. Akční jízda od první do poslední minuty, ani na chvilku nedá vydechnout a jede vražedné tempo plné nápaditých rvaček a přestřelek. Navíc výborná plejáda nejen hereckých dovedností, ale také zákulisních. Kamera skvělá, hudba trefná, střih výtečnej, prostě všechno přesně tak, jak má být! Do toho všeho tvůrci ještě dokázali přihodit několik vtipných momentů (např. jízda na koni) + výbornej Sharlto. Pan Najšuller vytvořil kabátek přesně na míru mých požadavků a já si záběr co záběr upouštěl štěstím do textilu. Naprostá pecka! Ach...